koniec zavodu VC Nemecka
Víťaz: Max Verstappen (NED/Red Bull)
Komentuje: Miroslav Revaj
 
To je už z nášho prenosu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem ešte pekný zvyšok víkendu, rovnako úspešný štart do nového pracovného týždňa. Dovidenia a dočítania pri ďalších športových prenosoch, priebehom VC Nemecka vás sprevádzal Miroslav Revaj.
 
Tak toto bola po veľmi dlhej dobe zaujímavá VC! Jedenásty závod tohtoročnej edície F1 výrazne ovplyvnilo počasie, konkrétne veľmi hustý dážď na začiatku a to výrazne potom ovplyvnilo podmienky na trati, na ktoré doplatilo viacero jazdcov, ktorí tento závod nedokončili.

Od začiatku sa na prvom mieste držal Lewis Hamilton a vyzeralo to z jeho strany na ďalší pretek systémov štart-cieľ. Nestalo sa však tak, pretože pilot Mercedesu po technických problémoch musel do boxov a prepadol sa na štvrté miesto. Potom bol ešte penalizovaný za zlý nájazd do boxov. Ku koncu pretekov dostal poriadne hodiny a išiel von z trate, pričom sa vrátil na poslednom mieste! Toto bol čierny deň pre Mercedes, pretože Valtteri Bottas sa zaradil do spoločnosti, ktorá tento pretek ani nedokončila.

Veľkú radosť tak majú v Red Bulle, pretože vynikajúco tieto okolnosti využil Max Verstappen, ktorý sa stáva víťazom tohto preteku. Skvelý závod dnes absolvoval aj Sebastian Vettel, ktorý štartoval na predposlednom mieste a dotiahol to až na druhé miesto! Tretiu priečku berie napokon Kvjat.

Konečné poradie VC Nemecka:
1. Verstappen (Red Bull), 2. Vettel (Ferrari), 3. Kvjat (Toro Rosso), 4. Stroll (Racing Point), 5. Sainz (McLaren), 6. Albon (Toro Rosso), 7. Räikkönen (Alfa Romeo), 8. Giovinazzi (Alfa Romeo), 9. Grosjean (Haas), 10. Magnussen (Haas).

Nedokončili: Pérez (Racing Point), Ricciardo (Renault), Norris (McLaren), Leclerc (Ferrari), Hülkenberg (Renault), Bottas (Mercedes) a Gasly (Red Bull).
 
Koniec závodu.
 
64
Je tu posledné kolo! Max Verstappen si ide neohrozene po prvé miesto, vyzerá to už aj na skvelé druhé miesto pre Vettela!
 
63
Tak pred samotným koncom dnešného preteku sa opäť dejú veľmi zaujímavé momenty! Pierre Gasly nezvládol predbiehací manéver a do cieľa dnes takisto nepríde! Vettel sa dostáva na druhé miesto, v stájni Ferrari je veľký jasot!
 
62
Spomínaný Verstappen je autorom najrýchlejšieho kola. Už je umožnené používať system DRS a to dva kolá pred koncom dnešného preteku.
 
61
Tri kolá nám ostáva do konca tohtoročnej VC Nemecka. Verstappen má náskok cez dve sekundy, ešte sú tu však zaujímavé súboje o miesta, ktoré zaručujú body do celkového poradia tohto ročníka Formuly 1!
 
60
Priebežné poradie po 60. kole:

1. Verstappen (Red Bull), 2. Kvjat (Toro Rosso), 3. Stroll (Lance Stroll), 4. Vettel (Ferrari), 5. Sainz (McLaren), 6. Albon (Toro Rosso), 7. Gasly (Red Bull), 8. Räikkönen (Alfa Romeo), 9. Grosjean (Haas), 10. Giovinazzi (Alfa Romeo).
 
60
Safety car je už preč z trate, máme tu samotný záver VC Nemecka a ešte zrejme uvidíme pár zaujímavých predbiehacích manévrov. Verstappen je však stále neohrozene na líderskej pozícii.
 
59
Na poslednom mieste je aj naďalej Hamilton, zdá sa to byť ako dobrý vtip, ale je tomu naozaj tak! Bottas tento pretek ani nedokončí, to je doslova čierny deň pre Mercedes.
 
58
Safety car opäť na trati! Valtteri Bottas po hodinách končí na ochrannej bariére a tak je opäť pretek takýmto spôsobom prerušený. Nuž, dnes je v hlavnej úlohe spomalovacie vozidlo, ktoré si dnes snáď odbylo svojou účasťou na trati svoje povinnosti aj na dve VC dopredu.
 
57
VC Nemecka sa pomaly blíži k svojmu koncu. Zatiaľ to teda vyzerá, že sa z jej prvenstva bude radovať Verstappen, ale ešte nie je o ničom dopredu rozhodnuté.
 
56
Priebežné poradie po 55. kole:

1. Verstappen (Red Bull), 2. Kvjat (Toro Rosso), 3. Stroll (Racing Point), 4. Bottas (Mercedes), 5. Sainz (McLaren), 6. Vettel (Ferrari), 7. Albon (Toro Rosso), 8. Gasly (Red Bull), 9. Räikkönen (Alfa Romeo), 10. Grosjean (Haas).
 
55
Po návšteve v boxoch sa Hamilton prepadol až na posledné miesto! Tak to je teda málo vídaná situácia, keďže Hamilton začínal tento pretek na prvom mieste a hrozí mu, že dnes v Nemecku ani nebude bodovať.
 
54
Lewis Hamilton s ďalšími komplikáciami, ten teda nebude na tento pretek spomínať v najlepšom! Pilot Mercedesu dostal poriadne hodiny a skončil mimo trate. Musel tak ešte rýchlo do boxov, lebo jeho pneumatiky dostali poriadne zabrať.
 
53
Do konca tohtoročnej VC Nemecka ostáva necelých desať kôl a ťažko povedať, čo nás ešte čaká a stále nie je o ničom rozhodnuté. Sledujme tak ešte pozorne záver dnešného preteku.
 
52
Autorom najrýchlejšieho kola sa teraz stáva Sebastian Vettel s časom 1:17.590. Pilot Ferrari sa momentálne nachádza až na 7. mieste s veľkou stratou na líderskú pozíciu.
 
51
Ďalšiu zástavku v boxoch musel absolvovať Hamilton a to zapríčinilo prepad až na 12. miesto! Pre pilota Mercedesu je to dnes ako na hojdačke, raz hore a raz dole.
 
50
Priebežné poradie po 50. kole:

1. Verstappen (Red Bull), 2. Stroll (Racing Point), 3. Kvjat (Toro Rosso), 4. Bottas (Mercedes), 5. Sainz (McLaren), 6. Albon (Toro Rosso), 7. Magnussen (Haas), 8. Gasly (Red Bull), 9. Vettel (Ferrari), 10. Grosejan (Haas).
 
49
Najrýchlejšie kolo teraz patrí Daniilovi Kvjatovi s časom 1:20.031, tento pretekár sa zároveň dostáva na tretie miesto. V poslednej dobe sa nám to mení na všetkých miestach často.