koniec zavodu VC Nemecka
Víťaz: Max Verstappen (NED/Red Bull)
Komentuje: Miroslav Revaj
 
Koniec závodu.
 
64
 
64
Je tu posledné kolo! Max Verstappen si ide neohrozene po prvé miesto, vyzerá to už aj na skvelé druhé miesto pre Vettela!
 
63
 
63
 
63
Tak pred samotným koncom dnešného preteku sa opäť dejú veľmi zaujímavé momenty! Pierre Gasly nezvládol predbiehací manéver a do cieľa dnes takisto nepríde! Vettel sa dostáva na druhé miesto, v stájni Ferrari je veľký jasot!
 
58
Safety car opäť na trati! Valtteri Bottas po hodinách končí na ochrannej bariére a tak je opäť pretek takýmto spôsobom prerušený. Nuž, dnes je v hlavnej úlohe spomalovacie vozidlo, ktoré si dnes snáď odbylo svojou účasťou na trati svoje povinnosti aj na dve VC dopredu.
 
57
 
55
Po návšteve v boxoch sa Hamilton prepadol až na posledné miesto! Tak to je teda málo vídaná situácia, keďže Hamilton začínal tento pretek na prvom mieste a hrozí mu, že dnes v Nemecku ani nebude bodovať.
 
54
Lewis Hamilton s ďalšími komplikáciami, ten teda nebude na tento pretek spomínať v najlepšom! Pilot Mercedesu dostal poriadne hodiny a skončil mimo trate. Musel tak ešte rýchlo do boxov, lebo jeho pneumatiky dostali poriadne zabrať.
 
41
 
41
Nico Hülkenberg sa pridáva do spoločnosti, ktorá dnes tento pretek nedokončí! Na trať sa dostava opäť safety car, ktoré je dnes zamestnané až moc.
 
30
Líderská pozícia tak pripadla Bottasovi, ktorý však teraz musel takisto do boxov! Zrejme tak prvé miesto neudrží a v krátkom čase sa po tretíkrát zmení jazdec na líderskej pozícii.
 
30
Tak a teraz sa teda dejú veci! Počasie nám pripravuje jeden zaujímavý moment na trati za druhým, je tu pád Hamiltona z prvého miesta až na piate! Pilot Mercedesu poškodil svoje krídlo na vozidle a musel ihneď do boxov, pričom porušil zrejme pravidlá pri vchádzaní k mechanikom a ešte sa to bude celé vyšetrovať!
 
29
Charles Leclerc takisto dnes predčasne končí! Po návrate z boxov dlho na trati nepobudol a po zrážke odstupuje z preteku. Ako už bolo viackrát spomenuté, dnešné podmienky na trati sú vzhľadom na dážď veľmi zlé a to má za následok takéto problémy.
 
29


 
29
 
28
Máme tu ďašieho jazdca, ktorý tohtoročnú VC Nemecka nedokončí! Lando Norris po návrate z boxov išiel hneď mimo trať a v tímovom rádiu bola ihneď reč o technických problémoch.
 
19
 
19
Na chvíľu bola vyvesená žltá vlajka! Carlos Sainz išiel von z trate a narazil do ochranných bariér, ale môže v preteku pokračovať a vrátil sa už späť na trať. To len potvrdilo fakt, že trať ešte stále nie je úplne v poriadku.
 
16
Daniel Ricciard tohtoročnú VC Nemecka nedokončí! Pilot tímu Renault mal problémy s motorom a z jeho vozidla začal stúpať dym. Austrálčan je už preč z trate a tento pretek si tak môže užiť už len ako divák.
 
8
 
3
 
3
No a na trať sa znova dostáva safety car! Sergio Pérez nezvládol riadenie vozidla na mokrej trati a vyletel z trate až do bezpečnostných bariér. Lewis Hamilton si tak zatiaľ neohrozene môže držať svoje prvé miesto, keďže momentálne je predbiehanie zakázané.
 
Vedenie pretekov sa rozhodlo stiahnúť safety car! Piloti sa už zoraďujú na štarte a prebehne tak už pevný štart, čím vlastne už oficiálne odštartuje tohtorčoná VC Nemecka!
 
Tohtoročná VC Nemecka bola práve zahájená a to zahrievacím kolom! Ako už bolo spomenuté, na trati je momentálne safety car a to kvôli silnému dažďu. Bude tam až dovtedy, kým sa vedenie pretekov nezhodne, že je už bezpečné ho stiahnúť späť.
 
Závod práve odštartoval.