koniec Fulham FC – Manchester United
1:2
(1:1)
Komentuje: Viktor Kalinács
 
Od nás je to pre túto chvíľu všetko. Ďakujeme Vám za pozornosť a prajeme dobrú noc.

Do čítania, priatelia!
 
O triumfe Manchestru dnes rozhodli veľké mená. Edinson Cavani prv vyrovnával na 1:1 po góle Lookmana, potom to na seba vzal Paul Pogba a exportnou ľavačkou vystrieľal United výhru. Fulham zostáva v zóne zostupu, Red Devils sa vracajú späť na čelo tabuľky.
 
90+5
Koniec zápasu.
 
90+5
Matić s Fredom si postrážili pokutové územie a dlhým odkopom vysunuli Rashforda, ktorý už podrží loptu na polovici Chalupárov.
 
90+5
Ešte jedno vhadzovanie pošle do hry Kenny Tete.
 
90+4
Striedanie v tíme Manchester United: z ihriska odchádza Bruno Fernandes, prichádza Nemanja Matić.
 
90+4
Už aj Aréola si nabehol do pokutového územia, no ani z tohto vyrovnanie nebude.
 
90+3
Štandardka ako taká nebezpečenstvo nepriniesla, akcia ale pokračovala ďalej. Center späť pred de Geu, hlavička Mitrovića a Bailly si zráža loptu meter vedľa pravej žrde! Roh.
 
90+3
Ademola Lookman sa po odmlčal, zbehol si za Wan-Bissaku, no už cez neho nevystrelil. Získal však vôbec prvý roh duelu pre Fulham.
 
90+2
Rashford chcel nakopnúť Bryana, aby získal roh, no ten sa lopte uhol. Aréola ju zbiera a začína jeden z posledných akcií dnešného večera, alebo ak chcete, tak aj noci.
 
90+1
Bruno Fernandes chcel vysunúť Rashforda za obranu, no veľmi dobre zasiahol posledný obranca, pravdepodobne to bol Andersen.
 
90+1
Nadstavujú sa štyri minúty.
 
90
Rashford temer prepasíroval loptu na Fernandesa, ktorý sa zrazu ocitol až na malom vápne. Nepodarilo sa to, Scott McTominay preto radšej takticky fauloval na polovici súpera.
 
89
Medzi Cavanim a Andersenom to už nejakú chvíľu vrie. Čakáme už len na moment, kedy si kohúti skočia do vlasov. Tete navyše nedobehol prihrávku na krídle, za čo sa sympatický hráč hnevá sám na seba.
 
88
Andersen skúšal preniesť hru na Bryana, avšak vôbec mu to nevyšlo. Aut pre United.
 
87
Wan-Bissaka sa nepresadil cez Bryana – odkop pre Aréolu. Rashford si tak zbytočne pýtal loptu na krídlo.
 
86
Eric Bailly s prikrátkou "malou domov". David de Gea ale reagoval rýchlo a loptu pred Lookmanom odkopol do autu!
 
85
Striedanie v tíme Manchester United: z ihriska odchádza Anthony Martial, prichádza Scott McTominay.
Striedanie v tíme Manchester United: z ihriska odchádza Mason Greenwood, prichádza Marcus Rashford.
 
84
Chalupári tlačia a tlačia, ale koncovky sú to nepresné. Manchester medzičasom chystá dvojité striedanie.
 
83
Ruben Loftus-Cheek nebude hrdinom momentu! Rýchla kontra Fulhamu, Mitrovića znegoval Shaw, no a odrazená lopta sa dostala práve k toľko spomínanému Loftusovi-Cheekovi. Strela z desiatich metrov ale šla vysoko nad.
 
83
Striedanie v tíme Fulham FC: z ihriska odchádza Ola Aina, prichádza Aleksandar Mitrović.
 
82
Fred s neskutočným penzom roboty! Brazílčan najprv pálil len do obrancu, potom v rohu ihriska zabojoval proti dvojici obrancov a získal ešte aut.
 
82
Cavani mierne podrazený Leminom, no už po odohraní lopty. United s rohovým kopom.
 
81
Harrison Reed posielal loptu do ohňa a Eric Bailly sa tlačil do defenzívnej hlavičky. Reprezentant Pobrežia Slonoviny dostal na poslednú chvíľu signál od brankára, aby loptu prepustil a napokon tak aj učinil. De Gea bude rozohrávať od vlastnej brány.
 
80
Ofsajd Cavaniho ešte v medzihre. Na druhej strane rýchlo štartoval motor Loftus-Cheek, ktorý si vypýtal aspoň faul, keď nie aj kartu pre Freda.
 
79
Striedanie v tíme Fulham FC: z ihriska odchádza André Anguissa, prichádza Mario Lemina.
 
79
Pokus o signál z rohu vyšiel. Rozohrávka nakrátko, Fred jemným oblúčikom ale nenašiel Maguirea na zadnej žrdi.
 
78
Zas a znova zrazený center, po ktorom nasleduje rohový kop. Manchester United stále bez jediného striedania.
 
77
Bruno Fernandes najprv zlou prihrávkou dozadu vysunul Kamaru, ale rýchlo svoju chybu napravil. Vrátil sa šprintom dozadu a loptu vypichol na nohu svojich obrancov.
 
76
Fulham sa desať minút po zásahu Pogbu dal dokopy a začína sa snažiť o vyrovnanie. Domáci aj tak nemajú čo stratiť.
 
75
Na opačnej strane jedinečná šanca pre Loftusa-Cheeka, ktorý sa dostal do zakončenia cez Shawa a Maguirea, no David de Gea padol na zem práve včas, aby strelu Angličana vyrazil!
 
75
Tosin Adarabioyo takmer s chybou pri rozohrávke. Neúnavný Cavani mu loptu takmer odobral.
 
74
Aina ako posledný hráč zabránil centru Shawa, ktorému sa na malom vápne už hlásil Cavani aj Greenwood. Druhý roh v krátkom časovom slede pre hostí.
 
73
Vysoký center Shawa našiel iba Bryana. To domácim nič nepomáha, pretože krajný obranca loptu len odkopol smerom na stopérov Baillyho s Maguirerom.
 
72
Manchester po tomto nákope Shawa nezakončil, zostáva však na polovici súpera.
 
72
Fred skúsil odcentrovať cez hráča a získava roh. Aréola loptu zachytil už za bránkovou čiarou. Na rohové kopy 5:0 pre United.
 
71
Striedanie v tíme Fulham FC: z ihriska odchádza Ivan Cavaleiro, prichádza Aboubakar Kamara.
 
70
Fulham s vyšším pressingom a razom to vyzerá inak. Pozor však na zadné vrátka, ktoré sa sa budú v londýnskej defenzíve čoraz viac otvárať.
 
69
Jeden taký prišiel na prelome minút. Ola Aina dvakrát potiahol za dres prenikajúceho Martiala pri postrannej čiare, za čo vidí kartový trest žltej farby.
 
68
Cavani okopávaný Andersenom, ten však kartu ešte neuvidí. Martin Atkinson vyťahuje karty len v nevyhnutých momentoch.
 
67
Krušné minúty na Craven Cottage. Ťah na domácej strane.
 
66
Teraz to už ofsajd nebol, Cavani si fantasticky nabehol na malé vápno a hlavičkuje len do reflexívne vyrážajúceho Aréolu! Minútu predtým francúzsky gólman nestačil na Pogbu, v tomto okamihu však chytil čistý gól!
 
65
Manchester United dal gól!
Keď nevieš čo s loptou, tak vystreľ! PAUL POGBA to už nemal kam veľmi posunúť, tak si to dal na ľavačku a majster sveta z roku 2018 prekonal z 22 metrov od brány svojho krajana v bráne Fulhamu!
 
64
Anthony Martial hlavičkuje len do náručia Aréolu! Aj toto sa udialo z ofsajdovej situácie, takže to do štatistík striel rátať nemôžeme.
 
62
Joe Bryan tretím potrestaným hráčom večera. Krajný obranca Fulhamu sa nestíhal vracať do obrany a tak takticky podkopol Greenwooda, hoci aj za cenu žltej karty.
 
61
Fulham síce bez lopty, no drží hostí pri postrannej čiare. Hodina hry za nami, chýba tomu väčšia iskra.
 
60
Daždivé počasie pomohlo k pošmyknutiu Bryana. A to znamenalo jediné – odkopnutie lopty pri centri mimo vytýčený cieľ.
 
59
Fred iba na nohu Loftusa-Cheeka, ktorý bleskovo vyrazil do kontry. Na kolmicu sa mu ponúkal Lookman, no kmeňový hráč Chelsea to neurobil ideálne.
 
57
Domáci sa s rozohrávkou nikam neponáhľajú. Navyše to skúšajú len nakrátko, čo v kombinácii s vysokým pressingom Red Devils robí z celej veci zbytočne komplikované riešenie.
 
56
Bruno Fernandes hlavičkuje len do nôh Aréolu, postranný arbiter o sekundu neskôr máva ofsajd. Pochváliť musíme krásnu loptu za obranu od Pogbu. Škoda len, že si to najlepší hráč Manchestru za rok 2020 lepšie nenačasoval.
 
55
Len tak to horí pred bránou Aréolu. Dobré centre, zrazené koncovky. Tretí gól stretnutia visí vo vzduchu.
 
54
Tosin Adarabioyo včas vykročil proti Brunovi Fernandesovi. Portugalčan naznačil strelu, potom si to rozmyslel, aby napokon trafil práve stopéra Fulhamu.
 
53
Lookman páli, druhý gól zatiaľ nepridá. Fred len v pozícii tréningového kužeľa, de Gea si priestor vlastnej brány postrážil.
 
52
Krásna kombinácia, z ktorej ťažil Ruben Loftus-Cheek. Prudká lopta letiaca na malé vápno, de Gea zostal stáť ako prikovaný. Obrana United vyšachovaná, no našťastie pre ňu to dopadlo dobre.
 
51
Harry Maguire sa aj po tomto rohovom kope dostal do hlavičky. Kapitán United mal však smolu, pretože pred ním stál Ola Aina, ktorý mu znemožnil presnejšie zakončiť.
 
50
Strieľaný center vonkajškom kopačky od Martiala trafil len hlavu Andersena. Rohový kop pre Red Devils.
 
49
Všetci futbalisti Fulhamu pred vlastnou šestnástkou. Vyplatilo sa to, pretože Shaw si nerozumel s Martialom, ktorý len márne vysúval anglického ľavého obrancu pozdĺž šestnástky.
 
48
Shaw si poradil s tlakom od Teteho a po ľavej strane už preniká Martial.
 
47
Ako prvý sa prihlásil o slovo po zmene strán Harrison Reed. Zakončenie spoza veľkého vápna končí len nad bránou hostí.
 
46
Začal sa druhý polčas.
 
Pomalší úvod do zápasu od United využil Fulham zásluhou Lookmana. Manchester zapol na plné obrátky zhruba po štvrťhodine hry, v 21. minúte tlak zúročil Cavani. Nebezpečne pálil dvakrát Bruno, no skóre sa už viac nemenilo.

Druhý polčas sa začne približne o 22:19.
 
45+3
Prvý polčas sa skončil.
 
45+2
Fredov oblúčik na Martiala o čosi dlhší a vyšší, ako mal byť. Nasleduje tak záverečný odkop od domácej brány v prvom dejstve.
 
45+1
Greenwood zase v zábere reflektorov. Odchovanec Manchestru United získal loptu, ale cez hradbu tiel sa jeho koncovka nedostala. Škoda, naľavo sa mu ešte hlasito ponúkal Cavani.
 
45
Nadstavujú sa dve minúty.
 
44
Len márne naháňal Greenwood loptu proti ľavému obrancovi súpera. Alphonse Aréola si už chystá výkop od svojej svätyne.
 
43
Konečne lepší center od Wan-Bissaku, ktorý smeroval na Martiala. Toho k lopte vo vzduchu nepustil Andersen. Martial už v úspešnej hlavičke o dvadsať sekúnd neskôr, Francúz ale bránu netrafil.
 
42
Tosin Adarabioyo zostal vpredu aj po tom, čo bezprostredná hrozba po štandardke uplynula. Jeho propagačná hlavička končí v strede brány u de Geu.
 
41
Greenwood si nerozumel s Wan-Bissakom a hasiť problémy musel až Fred. Faul Brazílčana na Lookmana, ktorý je dnes oporným bodom útoku Fulhamu.
 
39
Preťažený nákop sprava od Wan-Bissaku, ktorému dnešok nevychádza ani ofenzívne, ani defenzívne. United sa však snažia o strelenie druhého zásahu ešte pred prestávkou.
 
38
Vyzeralo to nádejne, ale Ivan Cavaleiro nemal ideálny druhý dotyk s loptou. Už sa zdalo, že Cavaleiro sa zbaví Wan-Bissaku a pôjde z uhla na de Geu, avšak napokon predkopnutie končí až za bránou Španiela vo farbách United.
 
37
Kenny Tete nešťastne dohraný Brunom i Shawom. Krajný obranca Fulhamu však bude v poriadku, súboj neriešil ani Martin Atkinson.
 
36
Cavani v pozícii centrujúceho hráča z pravej strany. Na malom vápne pred Aréolom nebol nik, lopta tak prešla až na druhé krídlo.
 
35
Greenwood to chcel vziať na seba, avšak zamotal sa do klbka štyroch hráčov a napokon fauloval, keď prišliapol nohu Anguissu.
 
34
Fernandes loptu následne až príliš podkopol, guľaté teleso končí vysoko na tribúne.
 
33
Šikovná kľučka Bruna Fernandesa na hranici veľkého vápna. Andersen hosťujúcu hviezdu podkopol a je z toho priamy kop.
 
32
Bryan stihol odkopnúť loptu pred Cavanim do autu. Manchester blízko ďalšiemu zásahu, no Wan-Bissaka zase raz chyboval na krídle.
 
30
Píska sa len útočný faul domácich borcov. Polhodina hry za nami.
 
29
Milimetrový center na hlavu Maguirea, ktorý sa oprel do lopty, ale hlavičkuje len vedľa ľavej žrde. O dobré dva či tri metre. Kapitán United s tým mal naložiť oveľa lepšie.
 
29
Kenny Tete sa rozčuľuje, nasledovať však bude roh. Zdá sa, že ako posledný sa dotkol lopty Martial.
 
28
Pogba skúsil hru preniesť naľavo. Martial by loptu mal, ale zbytočne ju prepúšťal na Shawa. Ten k nej mal ďaleko, je z toho vhadzovanie pre Fulham.
 
27
Ďalšie súboje pri autovej lajne. Tentoraz z nich vyšli lepšie hostia z Manchestru.
 
25
David de Gea bez väčších problémov schováva center zľava vo svojom náručí. Červení diabli pri chuti, keď už rozbiehajú nový atak cez Bruna a Greenwooda.
 
24
Wan-Bissaka podľa všetkého až príliš tesne dostúpil Lookmana pri postrannej čiare. Martin Atkinson faul odpískal.
 
23
Začíname tak skoro odznova. Skoro preto, lebo medzičasom sa United naštartovali. Ďalšia koncovka od Bruna spoza šestnástky, francúzsky gólman však zakončenie dokázal vyraziť na roh.
 
21
Manchester United dal gól!
Prv zvonila žrď po strele Bruna Fernandesa, aby vzápätí Portugalčan nacentroval zľava do šestnástky, kde Aréola loptu neudržal. Obrovskú chybu tresce EDINSON CAVANI, uruguajský kanonier bez problémov doklepol loptu do siete!
 
20
Po dlhšom čase vo väčšom počte zahrozili aj Londýnčania, avšak vo finále z toho nič nebolo.
 
18
Rozohrávka nakrátko, Shaw s Martialom to neurobili ideálne. Domáci odkopávajú loptu ďaleko preč...
 
17
Center Shawa bol ešte tečovaný jedným z obrancom. Lopta mierila na Cavaniho, ktorý bol v ofsajde, no napokon nehral.
 
16
Štvrťhodina za nami, Manchester čaká na vyloženú šancu. Nový atak sa začína od Maguirea.
 
14
Chalupári bránia s deviatimi hráčmi, Lookman čaká na možnosť pri stopéroch súpera. Toto bude veľmi ťažké zlomiť, no United otočili aj nepriaznivejšie výsledky v aktuálnej sezóne.
 
13
Kamera si vyberá Andrého Anguissu, ktorý videl žltú kartu niekedy mimo záberu kamier.
 
12
Šikovná kolmica za obranu, Cavaniho to však mal na dlhú nohu. Uruguajčan si od úvodu zbieha aj hlboko do stredu ihriska. Uvidíme, či to pomôže.
 
11
David de Gea síce center zachytil, no rozohrávku z rúk nezvládol. Manchester naďalej bez lopty.
 
10
Paul Pogba so žltou kartou po zákroku na Ainu. Pár sekúnd predtým si Fred márne pýtal penaltu po kontakte so súperom.
 
8
Červení diabli zatiaľ len posúvajú loptu pozdĺž útočnej polovice. Obrana Fulhamu dobre zorganizovaná.
 
7
Šok pre United. Favorit musí razom doháňať manko. Vystrašení sú najmä obrancovia, ktorí si Lookmana už druhýkrát nedokázali postrážiť.
 
5
Fulham FC dal gól! ADEMOLA LOOKMAN na druhý pokus otvára skóre! Wan-Bissaka tentoraz nechal ofsajdovú líniu viac vzadu, ako malo byť nutné, Lookman utiekol Maguireovi s Baillym a tvrdou krížnou ranou po zemi k pravej tyči nedal šancu de Geovi!
 
4
Cavani sa pokúsil o volej zvnútra šestnástky, ale vôbec mu teda nesadol. Fulham okamžite nasadil pressing a vytlačil súpera až na jeho polovicu.
 
3
Manchester United upokojil dianie po malej hrúbke svojho pravého obrancu a rozohráva až od stopérov.
 
2
Ademola Lookman využil zlú rozohrávku Wan-Bissaku a vypálil iba doprostred brány. De Gea s prvým zákrokom večera.
 
2
Fulham zatlačil na hostí, no lopta skončila len v aute. Vhadzovanie zaobstará Luke Shaw.
 
1
Stretnutie sa práve začalo.
 
Úvodné zostavy:

Fulham FC: Aréola – Aina, J. Andersen (C), Adarabioyo – Tete, Reed, Anguissa, Bryan – Loftus-Cheek, Lookman – Cavaleiro.
Náhradníci: Rodák – M. Hector, Kamara, Kebano, Lemina, A. Mitrović, Odoi, Onomah, Ream.

Manchester United: de Gea – Wan-Bissaka, Bailly, Maguire (C), Shaw – P. Pogba, Fred – Greenwood, B. Fernandes, Martial – Cavani.
Náhradníci: D. Henderson – D. James, Mata, N. Matić, McTominay, Rashford, Telles, Tuanzebe, van de Beek..
 
Fulham FC

Chalupárom sa v tomto ročníku, ale predovšetkým v posledných týždňoch, vôbec nedarí. Fulham totiž naposledy v lige vyhral ešte 30. novembra minulého roka proti Leicestru. Odvtedy v Premier League odohral sedem zápasov, v ktorých získal päť bodov. V sobotu navyše v mestskom derby podľahol Chelsea najtesnejšie 0:1.

Ak sa súčasný stav čoskoro nevylepší, tak majú Londýnčania veľký problém. Už teraz sú na 18. mieste s 12 bodmi a na sedemnáste Burnley strácajú štyri body. Bude to opäť nováčikovská sezóna, po ktorej sa klub z Craven Cottage bude porúčať do Championship?
 
Manchester United

Klub z červenej časti Manchestru začal tento ročník katastrofálne, no s pribúdajúcimi týždňami sa z tímu Oleho Gunnara Solskjaera stal postupne až líder tabuľky. Červení diabli prehrali v lige naposledy ešte prvého novembra proti Arsenalu, odvtedy deväťkrát vyhrali a trikrát remizovali. Celkovo United získali 37 bodov a pred včerajším duelom medzi Leicestrom a Chelsea trónili na čele súťaže.

Prvú sedmičku však v tomto momente delí len šesť bodov (pričom v nej ešte nie je napríklad Chelsea či Arsenal), aktuálna sezóna je neuveriteľne vyrovnaná. Ako bonus prichádza fakt, že Manchester United neprehral na ihrisku súperov v lige už vyše roka. Red Devils sú veľkým favoritom aj na štadióne Craven Cottage. Zrodí sa na ikonickom stánku Fulhamu jasný triumf hostí alebo budeme svedkami prekvapenia?
 
Vážení diváci, vitajte pri priamom textovom online prenose zo zápasu 18. kola anglickej Premier League medzi londýnskym Fulhamom FC a Manchestrom United.

Stretnutie sa začne o 21:15.