koniec udalosti 3. etapa
Víťaz: Elia Viviani (Quick-Step Floors)
Komentuje: Michal Bakoš
 
Cieľ
Elia Viviani dnes potvrdil, že prežíva skvelú sezónu a dominantným spôsobom si prišiel po šestnásty triumf v aktuálnom ročníku. Druhý došpurtoval ďalší Talian Giacomo Nizzolo a pódium uzavrel Peter Sagan. Hviezdny Slovák v službách Bora-hansgrohe zaznamenal najlepší výsledok po páde na Tour de France. Tretia pozícia je určite dobrým signálom.
 
Cieľ
Víťazom tretej etapy 73. ročníka Vuelta a España sa stal Elia Viviani pred krajanom Giacomom Nizzolom a trojnásobným majstrom sveta Petrom Saganom!
 
1 km
Kilometer do cieľa! Ktorý zo šprintérov bude najrýchlejší?
 
26 km
Kontakt s hlavnou skupinou stratili Richie Porte či čerstvý majster Európy v pretekoch s hromadným štartom Matteo Trentin, jeden z favoritov dnešného dojazdu!
 
43 km
Trochu fádny priebeh tretej etapy narušuje atak troch pretekárov z pelotónu! Sú nimi Lukas Pöstlberger (Bora-hansgrohe), Victor Campenaerts (Lotto-Soudal) a Jelle Wallays (Lotto-Soudal).
 
84 km
Pretekári z vedúcej skupiny aj pelotón už absolvovali obidve kategorizované stúpania tretej etapy. Horské prémie na Puerto del Madroño (prvá kategória) a na Puerto del Viento (tretia kategória) vyhral aktuálny nositeľ bielo-modrého dresu pre lídra vrchárskej súťaže Luis Ángel Maté Mardones pred druhým mužom tejto klasifikácie Pierrom Rollandom.