koniec Argentína – Saudská Arábia
1:2
(1:0)
Komentuje: Matej Kubove
 
Ja vám ďakujem za pozornosť, ale MS v Katare pokračujú ďalšími zápasmi. Tešme sa na ďalšie skvelé vystúpenia všetkých 32 tímov.
 
Je koniec, Saudská Arábia sa postarala o výhru, ktorá sa zapíše do dejín futbalových majstrovstiev sveta! Argentína neprehrala 36 zápasov po sebe, do Kataru prichádzala ako víťaz Copa América, ale druhý polčas vôbec nezvládla. Outsider skvelou päťminútovkou zaznamenal najväčšie prekvapenie nielen doterajšieho krátkeho priebehu MS, ale celého šampionátu, nech už prinesie čokoľvek.
 
90+14
Koniec zápasu.
 
90+14
Marcos Acuňa centroval slabšou pravačkou, loptu hneď poslal preč Ali Al-Bulaihi a neuspel ani Lionel Messi v ďalšej akcii.
 
90+13
Saudská Arábia ušetrila viac ako polminútu na útočnej polovici ihriska, potom Ali Al-Bulaihi odkopol loptu na tribúnu. Outsider je už veľmi blízko, hrať by sa mala ešte jedna minúta.
 
90+12
Znova to skúšal na krídle Ángel Di María, poslal veľmi zlý center. Muhammad Al-Owais sa s rozohrávkou ponáhľať nebude, no už má žltú kartu.
 
90+11
Ángel Di María centrom zľava našiel na hranici malého vápna Juliána Álvareza, jeho hlavička pod brvno smerovala do miest, kde sa nachádzal Muhammad Al-Owais.
 
90+10
Argentína získala roh. Marcos Acuňa centrom spoluhráčov nenašiel, defenzíva Saudskej Arábie poslala loptu na ďalší roh, no ani ten nebol úspešný.
 
90+9
Striedanie v tíme Saudská Arábia:
z ihriska odchádza Yasser Al-Shahrani, prichádza Mohammed Al-Breik.
 
90+9
Yasser Al-Shahrani je odnášaný na nosidlách. Brankár Muhammad Al-Owais ostal po tom súboji s hlavou v rukách sedieť a bol zdesený z toho, čo nechtiac spôsobil.
 
90+8
Dlho sa nehrá, ale šťastie v nešťastí je, že Yasser Al-Shahrani sa hýbe a komunikuje. Napriek tomu z toho bude v najlepšom prípade silnejší otras mozgu. Tvrdá rana mohla skončiť veľmi škaredo.
 
90+5
Muhammad Al-Owais išiel za centrom do pokutového územia, rezolútne hral loptu rukami, ale vo výskoku dal nechcene strašné KO svojmu spoluhráčovi. Yasser Al-Shahrani ostal hneď ležať takmer bez pohybu, no Argentína hrala ďalej a ani hlavný arbiter hru neprerušil, pričom to malo byť prvé, čo urobí, keď hráč dostane zásah do hlavy a toto bol ešte tvrdší direkt ako dostal iránsky brankár včera. Nezvládnutá situácia v podaní arbitra Vinčiča.
 
90+4
Saudská Arábia získala rohový kop. Rozohrala na krátko a snaží sa v rohu zbierať sekundy, čo sa darilo. Nakoniec sa sami hráči vystavili do ofsajdu.
 
90+3
Muhammad Al-Owais ešte dostal žltú kartu, pretože po faule na svoju osobu logicky spadol a nemal šancu zapojiť sa hneď späť do hry a keďže sa hra neprerušila, tak sa dosť hneval. Za protesty bol teda napomenutý kartou.
 
90+2
Rodrigo de Paul nakopol loptu do šestnástky, za vysokým pasom išiel brankár Muhammad Al-Owais, ktorý bol faulovaný Otamendim, no hlavný arbiter nechal v hre pokračovať a prišla dorážka, ktorú z čiary odvrátil Abdulelah Al-Amri. Nakoniec sa predsa len pískalo.
 
90+1
Nadstavuje sa 8 minút.
 
90
Ángel Di María získal pre Argentínu ďalší priamy kop. Bolo to trochu ďalej, takže centroval Rodrigo de Paul, ale Hassan Tambakti loptu odvrátil. Julián Álvarez ešte získal roh.
 
89
Striedanie v tíme Saudská Arábia:
z ihriska odchádza Firas Al-Buraikan, prichádza Haitham Asiri.
 
89
Striedanie v tíme Saudská Arábia:
z ihriska odchádza Nawaf Al Abed, prichádza Abdulelah Al-Amri.
 
88
Žltá karta pre tím Saudská Arábia (Nawaf Al Abed).