koniec zavodu VC Belgicka
Víťaz:Charles Leclerc (MON/Ferrari)
Komentuje: Miroslav Revaj
 
Charles Leclerc z tímu Ferrari sa stáva víťazom tohtoročnej VC Belgicka, pre tohto pilota z Monaka je to vôbec jeho prvé víťazstvo v F1! V kvalifikácii si vybojoval pole position a napokon aj do cieľa prišiel ako prvý, ale počas preteku líderskú pozíciu stratil a tak musel ešte o prvenstvo na trati Spa-Francorchamps bojovať, o to viac sa môže z tohto víťazstva tešiť. Druhé miesto si vybojoval Lewis Hamilton, ktorý však do samého konca ešte robil Leclercovi poriadne problémy. Súboj o tretie miesto lepšie zvládol Bottas, ktorý tak nechal za sebou Vettela.

V úvode preteku nezvládol hneď prvú zákrutu Verstappen, ktorý tak hneď musel odstúpiť. Zakrátko sa k nemu potom pridal aj Sainz a v záveru preteku sa na listinu pilotov, ktorý závod nedokončili pridali Giovinazzi a Norris. Našťastie sme neboli svedkami žiadnej veľkej kolízie, ale zaujímavý pretek to určite bol.

S týmto konštatovaním sa už teda lúčim, ďakujem vám za pozornosť a prajem ešte pekný zvyšok víkendu, podobne aj zajtra úspešný štart do nového pracovného týždňa. Dovidenia a dočítania pri ďalších športových prenosoch, lúči sa s Vami Miroslav Revaj.
 
Konečné poradie VC Belgicka:

1. Leclerc (Ferrari), 2. Hamilton (Mercedes), 3. Bottas (Mercedes), 4. Vettel (Ferrari), 5. Albon (Red Bull), 6. Pérez (Racing Point), 7. Kvjat (Toro Rosso), 8. Hülkenberg (Renault), 9. Gasly (Toro Rosso), 10. Stroll (Racing Point).

Závod nedokončili: Verstappen (Red Bull), Sainz (McLaren), Giovinazzi (Alfa Romeo), Norris (McLaren).
 
Koniec závodu.
 
Charles Leclerc sa stáva víťazom tohtoročnej VC Belgicka!
 
44
Krátko pred koncom je vyvesená žltá vlajka, keď Giovinazzi sa ocitol v bariére, ale ihneď dal cez rádio vedieť, že je v poriadku. Problémy má Norris, ktorý zastal na trati.
 
44
Máme tu posledné kolo! Leclerc sa drží na čele preteku, ale Hamilton mu stále výrazne dýcha na chrbát! Bude sa tak zrejme rozhodovať až tesne pred cieľovou rovinkou!
 
43
Hamilton znížil stratu na Leclerca na dve sekundy! Toto ešte vyzerá na veľmi zaujímavý samotný záver tohtoročnej VC Belgicka!
 
42
Skorej teraz prebiehajú boje o čo najlepšie bodovacie miesto. Tohtoročná VC Belgicka sa čoskoro skončí a my spoznáme jeho víťaza, zatiaľ to vyzerá na Leclerca.
 
41
Tak predsa len to ešte bude boj o prvé miesto! Leclercov náskok sa znížil na 4 sekundy a do konca sú ešte tri kolá. Podarí sa Hamiltonovi takto pred koncom všetkych zaskočiť a zosadiť Leclerca z prvého miesta?
 
40
Priebežné poradie po 40. kole:

1. Leclerc (Ferrari), 2. Hamilton (Mercedes), 3. Bottas (Mercedes), 4. Vettel (Ferrari), 5. Norris (McLaren), 6. Pérez (Racing Point), 7. Albon (Red Bull), 8. Kvjat (Toro Rosso), 9. Giovinazzi (Alfa Romeo), 10. Gasly (Toro Rosso).
 
39
Uvidíme, či záverečné kolá ešte prinesú nejaký zaujímavý súboj o čo najlepšie konečné umiestnenie, alebo sa už len tento pretek ako sa hovorí dojazdí.
 
38
Mohli sme počuť pokyn z tímového rádia pre Grosjeana. Bolo mu oznámené, že ešte má šancu predbehnúť niekoľko pretekárov pred nim, ktorí majú staršie pneumatiky, ale Grosjean oznámil, že tak už neučiní, že je momentálne pomalší.
 
38
Leclecrove prvé miesto je teraz upevnené aj vďaka Vettelovej chybe v zákrute, podobnej sa dopustil počas preteku aj Leclerc. To teraz náskok pilota Ferrari navýšilo.
 
37
Tohtoročná VC Belgica sa už pomaly blíži k svojmu koncu a my by sme ešte mali byť svedkami bojov od druhého miesta. Charles Leclerc by mal už zrejme tento závod vyhrať. Svoje prvé miesto síce počas pretekov stratil, ale dokázal sa tam vrátiť.
 
36
Bottas sa dostáva na tretie miesto! Pilot Mercedesu si to pripravoval na útok, ale Vettel mu napokon svoju pozíciu prepustil, keď musel zamieriť do boxov.
 
35
Priebežné poradie po 35. kole:

1. Leclerc (Ferrari), 2. Hamilton (Mercedes), 3. Bottas (Mercedes), 4. Vettel (Ferrari), 5. Norris (McLaren), 6. Pérez (Racing Point), 7. Ricciardo (Renault), 8. Kvjat (Toro Rosso), 9. Albon (Red Bull), 10. Grosjean (Haas).
 
34
Desať kôl ostáva do konca tohtoročnej VC Belgicka. Ak sa nič nečakaného nestane, Leclecr si zrejme prvé miesto ustráži. Zaujímavé to však stále bude v boji o druhé miesto.
 
33
A Hamilton sa dostáva na druhé miesto! Najprv sa o pokúsil predbehnúť Vettela pri zákrute Bus Stop, ale tu ešte úspešný nebol. Podarilo sa mu to však potom pri Kemmel Straight.
 
32
V úvode pretekov museli odstúpiť hneď dvaja piloti. K nim sa potom zatiaľ už nikto nepridal, zatiaľ to je aj našťastie bez vážnejšej kolízie a safety car sa na trať dostalo len dvakrát a to práve hneď v úvode.
 
31
Priebežný líder preteku Leclerc si už vypracoval znova väčší náskok, pomaly sa to blíži k piatim sekundám. Medzi Vettelom a Hamiltonom to je však stále veľmi tesné a mal by to byť ešte zaujímavý boj o druhé miesto.