koniec zavodu VC Belgicka
Víťaz:Charles Leclerc (MON/Ferrari)
Komentuje: Miroslav Revaj
 
Koniec závodu.
 
Charles Leclerc sa stáva víťazom tohtoročnej VC Belgicka!
 
44
Krátko pred koncom je vyvesená žltá vlajka, keď Giovinazzi sa ocitol v bariére, ale ihneď dal cez rádio vedieť, že je v poriadku. Problémy má Norris, ktorý zastal na trati.
 
44
 
44
Máme tu posledné kolo! Leclerc sa drží na čele preteku, ale Hamilton mu stále výrazne dýcha na chrbát! Bude sa tak zrejme rozhodovať až tesne pred cieľovou rovinkou!
 
43
Hamilton znížil stratu na Leclerca na dve sekundy! Toto ešte vyzerá na veľmi zaujímavý samotný záver tohtoročnej VC Belgicka!
 
41
Tak predsa len to ešte bude boj o prvé miesto! Leclercov náskok sa znížil na 4 sekundy a do konca sú ešte tri kolá. Podarí sa Hamiltonovi takto pred koncom všetkych zaskočiť a zosadiť Leclerca z prvého miesta?
 
36
Bottas sa dostáva na tretie miesto! Pilot Mercedesu si to pripravoval na útok, ale Vettel mu napokon svoju pozíciu prepustil, keď musel zamieriť do boxov.
 
34
 
33
A Hamilton sa dostáva na druhé miesto! Najprv sa o pokúsil predbehnúť Vettela pri zákrute Bus Stop, ale tu ešte úspešný nebol. Podarilo sa mu to však potom pri Kemmel Straight.
 
32
 
27
 
23
 
22
 
19
Tak toto bolo veľmi pekné gesto od fanúšikov na tribúnach! Symbolicky počas 19. kola sa postavili a obrovským potleskom vzdali úctu Anthoineovi Hubertovi, ktorý včera zomrel na následky nehody pri pretekoch F2! Práve číslo 19 bolo číslom tohto francúzskeho pilota.
 
16
 
13
 
11
 
10
 
5
 
5
Spomínaný Sainz odstavil svoje vozidlo, ktoré ešte tímový mechanici skúšajú roztlačiť, ale pre tohto pilota sa takisto tohtoročná VC Belgicka končí. Za sebou máme necelých 5 kôl a už dvaja piloti museli odstúpiť.
 
3
 
2
 
1
Hneď v úvode závodu je na trati safety car! Max Verstappen nabúral do bariéry a tak v tomto závode takto skoro končí! Pritom mal pred závodom dobrú východiskovú pozíciu, nezvládol však úvod a tak už pre neho tohtoročná VC Belgicka končí.
 
1
Tohtoročná VC Belgicka práve odštartovala svojim prvým kolom! Takmer všetci jazdci zvolili mäkkú sadu pneumatík, jazdi na chvoste štartovacieho roštu však zvolili strednú sadu.
 
Závod práve odštartoval.