koniec D. Cibulková – Š. Čang
1:2
(2:6, 6:4, 2:6)
Komentuje: Miroslav Kováčik
 
Po druhom hracom dni tenisového Australian Open 2019 má Slovensko už len jediné zastúpenie v ženskej časti pavúka. Dominika Cibulková nenadviazala na výhru Viktórie Kužmovej a prehrala s Číňakou Šuaj Čang po setoch 2:6, 6:4 a 2:6. Triumf rodáčky z Tianjinu možno označiť za zaslúžený. Slovenka síce najmä v druhom sete zlepšila hru, ale celkovo nebola taká istá na servise a zahrala až 42 nevynútených chýb. S týmto konštatovaním sa s vami lúčim a prajem pekný zvyšok dňa.
 
Koniec zápasu
 
2:6
Je dobojované! Slovenská tenistka Dominika Cibulková posiela z bekhendovej strany loptičku do autu, a tak na úvodnom grandslame sezóny končí rovnako ako vlani už v úvodnom kole.
 
30-40
Ďalšia dvojchyba – mečbal.
 
30-30
Dvojchyba určite neprichádza v správny čas. Vďaka nej je Šuaj Čang už len dve loptičky od postupu do druhého kola tohotoročného Australian Open.
 
30-15
Slovenka sa zaskvela výborným forhendom po čiare. Šuaj Čang síce ešte s problémami vrátila loptičku na druhú stranu dvorca, ale následne Dominika Cibulková zahrala víťazný úder.
 
15-15
Tento raz bude čínska tenista. Dominika Cibulková nebola pri loptičke včas, forhendom ju hrala z nie ideálnej pozície a kvôli tomu ju nasmerovala do siete.
 
15-0
Dominika podáva s novými loptičkami a začína úspešne. Šuaj Čang si síce vyžiadala jastrabie oko, ale to len potvrdilo, že loptička z jej rakety dopadla ďaleko za základnú čiaru.
 
2:5
Šuaj Čang posiela loptičku do protipohybu súperky a získava svoj piaty gem v rozhodujúcom sete. Po krátkej prestávke a následnej výmene strán pôjde na udržanie v zápase servovať Dominika Cibulková.
 
0-40
Dominika Cibulková sa najskôr skvelým spôsobom ubránila tlaku súperky, ale následne nereagovala na jej forhendový úder k čiare. Šuaj Čang má tak šancu udržať podanie čistou hrou.
 
0-30
Priamy bod z podania zaznamenáva rodáčka z Tianjinu. Dominika Cibulková posiela loptičku do siete, a tak je momentálne šesť bodov od vypadnutia v prvom kole austrálskeho grandslamu.
 
0-15
Tildenov gem začína lepšie čínska tenistka, keďže dostala od Slovenky darček v podobe zbytočnej nevynútenej chyby po druhom servise. Loptička skončila ďaleko za základnou čiarou.
 
2:4
Slovenská tenistka zahasila črtajúce sa problémy a znižuje náskok súperky na rozdiel dvoch gemov. Sama však dobre vie, že v ďalších dvoch prípadoch jej musí aspoň raz prelomiť podanie.
 
40-30
Dominika Cibulková sa povzbudzuje, pretože vie, že tento víťazný úder bol nesmierne dôležitý. Slovenská tenistka má tak šancu ukončiť šiesty gem.
 
30-30
Na konci dlhej výmeny prichádza nevydarený úder do siete. Bohužiaľ, jeho autorkou je slovenská tenistka, a tak sa Šuaj Čang dostáva na dostrel brejkbalovej šanci.
 
30-15
Dominika Cibulková otáča priebeh gemu na svoju stranu. Musela ísť síce len cez druhé podanie, no napriek tomu mala vo výmene prevahu a aktivitou z forhendu donútila súperku chybovať.
 
15-15
Dominika Cibulková napravila predošlé zaváhanie priamym bodom z podania. Šuaj Čang si zobrala na pomoc jastrabie oko, ale nič jej to nebolo platné.
 
0-15
Tretiu hodinu zápasu nezačína slovenská tenistka dobre. Nevyvarovala sa zbytočnej nevynútenej chyby, a tak sa ako prvá zapisuje na tabuľu skóre Šuaj Čang.
 
1:4
Dva priame body za sebou znamenajú, že Šuaj Čang potvrdzuje brejk z predošlého gemu a je blízko k postupu do druhého kola. Nič však ešte nie je stratené a každý vie, že Dominika Cibulková je bojovníčka.
 
30-40
Brejkbal slovenská tenistka mať nebude, aspoň zatiaľ. Šuaj Čang predviedla kvalitný servis na stredovú čiaru a priamym bodom získava na svoju stranu výhodu.