koniec D. Cibulková – Š. Čang
1:2
(2:6, 6:4, 2:6)
Komentuje: Miroslav Kováčik
 
2:6
Je dobojované! Slovenská tenistka Dominika Cibulková posiela z bekhendovej strany loptičku do autu, a tak na úvodnom grandslame sezóny končí rovnako ako vlani už v úvodnom kole.
 
1:3
Dominika Cibulková absolútne nezvládla gem pri svojom podaní. Spravila štyri nevynútené chyby, a tak nemohla pomýšľať na dobrý výsledok. V rozhodujúcom sete je znovu o brejk dole.
 
1:2
Dominika Cibulková si berie stratené podanie späť. V treťom geme je pomohli nielen dve dvojchyby súperky, ale takisto aj záverečný úder, po ktorom skončila loptička v aute.
 
0:2
Skutočne vydarený gem zo strany čínskej tenistky. Tá čistou hrou získava podanie favorizovanej súperky. V poslednej výmene predviedla výborný return, na ktorý naša hráča reagovala úderom do autu.
 
6:4
Dominika Cibulková získava druhý set na svoju stranu. Jej výkon sa podstatne zlepšil, pribudlo víťazných úderov a takisto aj úroveň hry súperky išla nižšie. Po krátkej pauze budeme sledovať rozhodujúci set.
 
5:4
Dominika Cibulková získava podanie súperky a po výmene strán bude podávať na víťazstvo v druhom sete. Jej výkon má stúpajúcu tendenciu, zatiaľ čo hra Šuaj Čang pomaličky klesá.
 
2:6
Šuaj Čang získava prvý set na svoju stranu – stačila jej na to polhodina hry. Na víťazné údery dominovala pomerom 10:2 a takisto zahrala menej nevynútených chýb. Pri poslednej výmene poslala Slovenka loptičku len do siete.
 
0:2
Dominika Cibulková nemá najlepší vstup do zápasu a prichádza o svoje podanie. Na konci druhého gemu poslala loptičku len do siete. Ešte pred prestávkou bude podávať Šuaj Čang.