koniec udalosti Jarná klasika: Paríž - Roubaix 2019
Víťaz: Philippe Gilbert (Deceuninck - Quick Step)
Komentuje: Miroslav Kováčik
 
Najlepšia desiatka dnešných pretekov:

1. Philippe Gilbert (Deceuninck – Quick Step) 5:58:02
2. Nils Politt (Kaťuša-Alpecin) +0:00
3. Yves Lampaert (Deceuninck – Quick Step) +0:13
4. Sep Vanmarcke (EF Education First) +0:40
5. Peter Sagan (Bora-Hansgrohe) +0:42
6. Florian Sénéchal (Deceuninck – Quick Step) +0:47
7. Mike Teunissen (Jumbo – Visma)
8. Zdeněk Štybar (Deceuninck – Quick Step)
9. Evaldas Šiškevičius (Delko Marseille Provence)
10. Sebastian Langeveld (EF Education First).
 
CIEĽ
Víťazom cyklistickej klasiky Paríž – Roubaix sa stáva PHILIPPE GILBERT! Pre skúseného 36-ročného pretekára je to vôbec prvý triumf na tomto podujatí. V záverečnom špurte nedal šancu Nilsovi Polittovi a zaslúžene víťazí. Na treťom mieste končí Yves Lampaert, štvrtý Sep Vanmarcke a piaty Peter Sagan.
 
14 km
Nils Politt nastúpil a Philippe Gilbert sa dokázal za neho zavesiť. Bohužiaľ, Peter Sagan nevyzerá úplne najčerstvejšie a stráca kontakt. Žeby sme videli rozhodujúci moment pretekov? Navyše, Sep Vanmarcke má technické problémy.
 
22 km
Skúsený Philippe Gilbert sa odhodlal k nástupu, ktorý si výborne pokryl Peter Sagan s Nilsom Polittom. V druhej trojčlennej skupine akoby sa borci nevedeli dohodnúť, kto túto trojicu začne stíhať. Odstup je možno sedem sekúnd.
 
43 km
Mons-en-Pévèle zvládla vedúca skupina výborne a má náskok štyridsať sekúnd, čo rozhodne nie je málo. Okteto vpredu tvoria Peter Sagan (Bora-Hansgrohe), Philippe Gilbert a Yves Lampaert (obaja Deceuninck Quick-Step), Nils Politt (Kaťuša-Alpecin), Sep Vanmarcke (Education First) a Wout van Aert (Jumbo – Visma).
 
52 km
Spomínaná skupina si vypracovala náskok na úrovni pätnástich sekúnd. Navyše, Rüdiger Selig sa k nim pripojil a zrejme bude pracovať pre trojnásobného majstra sveta. Uvidíme ako budú reagovať ostatné tímy ako CCC, Deceuninck Quick-Step alebo AG2R La Mondiale.
 
74 km
Na sociálnych sieťach sme zaregistrovali správu o odstúpení Juraja Sagana z dnešných pretekov. Stalo sa tak na mieste jedného z najnáročnejších úsekov, ktorým bol Arenberský les. Naopak, jeho brat Peter naďalej bojuje o víťazstvo.
 
84 km
Tak to je neuveriteľná smola pre Wouta van Aerta. Jazdec tímu Jumbo – Visma dokázal zmazať manko, následne vymenil bicykel, ale za krátky čas sa ocitol na zemi. Nabral ďalšiu stratu, ktorá môže byť rozhodujúca.
 
94 km
Do náročného úseku vletel z prvej figúry Greg van Avermaet, ktorého zdobí zlatá prilba. Peter Sagan na chvíľu vyšiel mimo trate, ale svojim typickým spôsobom situáciu ustál. Naopak, problémy s defektom má Wout van Aert z tímu Jumbo – Visma. Vzadu je aj Heinrich Haussler.