koniec V. Kužmová – P. Kvitová
0:2
(4:6, 0:6)
Komentuje: Miroslav Revaj
 
0:6
GEM, SET, ZÁPAS Petra Kvitová! Česká tenistka predviedla jasnú dominanciu v druhom sete, keď sa ukázali zrejme jej väčšie skúsenosti a nasadil Viky Kužmovej kanára. Aj tak si slovenská tenistka zaslúži za účinkovanie v Dubaji veľkú pochvalu a môžme sa čoskoro tešiť na jej ďalšie vystúpenia, v rebríčku by sa mohla po tomto turnaji posunúť vyššie.
 
0-40
Tri mečbaly pre českú tenistku!
 
0:5
Petra Kvitová úspešne potvrdila brejk po nepresnom returne od našej tenistky a tak vyhráva v druhom sete 5:0! Viktória Kužmová tak bude podávať na udržanie sa v zápase a odvrátenie kanára.
 
0:4
Teraz sa však už Petra Kvitová úspešne presunula na sieť a po ďalšom víťaznom údere už využíva tretí brejkbal a vedie v druhom sete 4:0! To je už moc komplikovaná situácia pre našu tenistku, uvidíme, ako ju zvládne.
 
0-40
Viktória Kužmová sa previnila dvojchybou a tak jej súperka získava tri brejkbaly!
 
0:3
Aut z rakety slovenskej tenistky, takže jej súperka Petra Kvitová úspešne potvrdila brejk a vedie v druhom sete 3:0! Takto podobne sa vyvíjal aj prvý set, potom prišlo zrovnanie stavu od Viktórii Kužmovej.
 
0:2
Opäť lepšia hra na sieti od českej tenistky, ktorá tak využíva hneď prvý brejkbal a vedie v druhom sete 2:0! Vyzerá to, že sa nám zopakuje scenár z prvého setu, ale ešte nepredbiehajme.
 
15-40
Petra Kvitová sa presunula na sieť a presným volejom získava dva brejkbaly!
 
0:1
Petra Kvitová úspešne dobehla skrátenú loptičku od našej tenistky, následne zahrala presný úder na čiaru a potom prichádza úder do pásky od Viky Kužmovej. Česká tenistka si tak s ťažkosťami udržala prvé podanie druhého setu.
 
40-15
Je tu dvojchyba českej tenistky, takže tu máme dva brejkbaly pre Kužmovú!
 
4:6
Nasledoval nepresný return od našej tenistky, ktorá tak prehráva prvý set pomerom 4:6! Toto dejstvo však bola veľmi vyrovnané, aj keď Viky v jeho úvode prehrávala 0:3, dokázala brejknúť súperku a následne vyrovnať. Pri servise na udržanie sa však spravila až dve dvojchyby a tak ju čaká náročná úloha v druhom sete.
 
0-40
Presný bekhend od českej tenistky, ktorá tak získava tri setbaly! Z toho sa už Viky bude vyhrabávať len ťažko.
 
4:5
S týmto podaním nemala Kvitová žiadne problémy a tak vyhráva v prvom sete 5:4! Viktória Kužmová tak pôjde podávať na udržanie sa v prvom sete, verme, že to naša talentovaná tenistka zvládne.
 
4:4
Výborne! Čistá hra našej tenistky, ktorá je prvá v tomto zápase, takže vyrovnáva stav prvého setu na 4:4! Ešte to teda môže byť poriadne zaujímavé v prvom sete.
 
3:4
Druhé podanie českej tenistky bolo úspešné a po ďalšom víťaznom údere vyhráva v prvom sete 4:3!
 
3:3
Ďalší výborne zvládnutý servis našej talentovanej hráčky, ktorá tak potvrdila brejk a vyrovnáva stav v prvom sete na 3:3! Začína sa tak odznova, aj Viky zaznamenáva tri gemy v rade.
 
2:3
Viktória Kužmová prvýkrát v tomto stretnutí berie svojej súperke podanie a tak znižuje stav prvého setu na 2:3! Petra Kvitová za stavu 40:15 spravila dvojchybu a tá ako by ju rozladila. Mladá a talentovaná tenistka bude po krátkej pauze podávať na potvrdenie brejku.
 
A-40
Problémy Petry Kvitovej na tomto podaní pribúdajú, Viktória Kužmová získava brejkbal!
 
1:3
Slovenská tenistka ukončila tento gem víťazným forhendom a tak znižuje stav prvého setu na 1:3! Verme, že víťazné gemy na strany našej tenistky už začnú len pribúdať.
 
0:3
Petra Kvitová napokon s ťažkosťami brejk potvrdila a vyhráva v prvom sete 3:0! Ťažká situácia pre Viky Kužmovú, ale tá už neraz ukázala, že aj pod tlakom v takýchto situáciach vie ešte pohroziť.
 
40-30
Áno! Viktória Kužmová dostala súperku pod tlak, tá následne chybovala z forhendu a tak má slovenská tenistka k dispozícii brejkbal!
 
0:2
Odvrátiť ju nedokázala a tak Petra Kvitová berie prvé podanie našej reprezentantky v tomto zápase, čím sa ujíma vedenia 2:0 v prvom sete! Môže za to nevynútená chyba Viktórii Kužmovej.
 
30-40
Teraz tu však už máme prvý brejkbal tohto stretnutia! Úder našej tenistky končí v aute a tak bude čeliť hrozbe v podobe straty podania.
 
0:1
Petra Kvitová zahájila toto stretnutie čistou hrou a tak sa ujíma vedenia 1:0 v prvom sete!