koniec po predl. Kanada – Lotyšsko
2:1
(1:0, 0:0, 0:1 - 1:0)
Komentuje: Miroslav Kováčik
 
60:46
60:46 Connor McDavid (CAN) - 2:1
 
60:46
Kanada dala gól!
Je rozhodnuté. Kolíska hokeja dnes síce bod stratila, no teší sa z ďalšieho víťazstva na turnaji. Andris Džerinš nedokázal zastaviť CONNORA MCDAVIDA. Jeho prvú strelu ešte Kristers Gudlevskis vynikajúco vyrazil, ale na následnú dorážku už nemal šancu reagovať. Asistencia: Ryan Nugent-Hopkins.
 
53:36
53:36 Ryan Nugent-Hopkins (CAN)
 
52:34
Kanada sa mohla dostať do vedenia. Connor McDavid získal puk za bránou súpera, následne sa pred ňu natlačil, ale jeho pohotové zakončenie trafilo hornú žrď brány Kristersa Gudlevskisa.
 
49:35
Javorové listy získavajú druhú početnú výhodu. Tentokrát na trestnú lavicu smeruje Ralfs Freibergs, ktorý dostáva menší trest za hrubosť.
 
43:24
Kanada si až teraz zahrá svoju prvú presilovú hru v zápase. Dvojminútový trest za držanie dostáva center prvej útočnej formácie Andris Džerinš.
 
41:50
41:50 Kristians Rubins (LAT) - 1:1
 
41:50
Lotyšsko dalo gól!
Hostia zaslúžene dokázali vyrovnať skóre dnešného zápasu. Roberts Bukarts najskôr neuspel, no následne posunul puk na KRISTIANSA RUBINSA. Ten vystrelil švihom a po neistom zákroku Darcyho Kuempera prešiel puk cez bránkovú čiaru. Asistencie: Roberts Bukarts a Teodors Blugers.
 
35:23
Prvýkrát v dnešnom zápase sa dostal do šance Connor McDavid. Kapitán Edmontonu Oilers sa presadil po ľavej strane, ale jeho zakončenie smerovalo do betónov lotyšského brankára. Dorážkou neuspel ani Ryan Nugent-Hopkins.
 
33:01
Colton Parayko sa dostal k strele od modrej čiary, no minul bránu. Následne za pukom išiel Jordan Eberle, no v súboji s lotyšským hráčom si pomohol proti pravidlám držaním.
 
29:26
Dobrá šanca na strane hostí. Po prihrávke z pravej strany zostal za kanadskými obrancami Miks Indrašis, ale jeho strela z veľmi dobrej pozície smerovala tesne vedľa ľavej žrde.
 
24:00
Lotyšskí hokejisti mohli vyrovnať. Po zmätkoch pred bránou Darcyho Kuempera zakončoval z tesnej blízkosti Teodors Blugers, ale nedokázal trafiť odkrytú časť kanadskej brány.
 
21:03
Lotyšsko si zahrá prvú presilovú hru v dnešnom zápase. Miks Indrašis sa snažil presadiť cez Coltona Parayka, no ten si v súboji s nim pomohol v rozpore s pravidlami. Dostáva dve minúty za podrazenie.
 
02:51
02:51 Anthony Beauvillier (CAN) - 1:0
 
02:51
Kanada dala gól!
Favorit zápasu sa veľmi rýchlo dostáva do vedenia. Mathew Barzal nahodil puk na brankára Kristersa Gudlevskisa od ľavého mantinelu. Ten ho nedokázal udržať, a tak ho poľahky upratal do brány ANTHONY BEAUVILLIER. Asistencie: Jean-Gabriel Pageau a Mathew Barzal.