koniec udalosti Muži - Vytrvalostné preteky (20 km)
Johannes Thingnes Bø (Nórsko)
Komentuje: Tomáš Lengyel
 
cieľ
Poznáme kompletné zloženie medailového pódia. Johannes Thingnes Bø sa teší zo zlata, Jakov Fak skončil na druhej pozícii iba o päť sekúnd. Bronz získa Dominik Landertinger.
 
19,5km
Päťsto metrov pred cieľom je to stále veľmi vyrovnané. Jakov Fak beží výborne a zvyšuje svoj náskok pred Landertingerom na päť sekúnd.
 
18,6km
Jakov Fak dokázal vystupňovať svoje tempo a dostal sa o sekundu pred Dominika Landertingera. Na nórskeho lídra stráca šesť sekúnd.
 
4. str
Jesper Nelin mohol byť olympijským víťazom, ale nezvládol tlak pri záverečnej streľbe. Švéd nazbieral tri chyby, ktoré ho odsúvajú mimo hry.
 
4. str
Jakov Fak potvrdil povesť vynikajúceho strelca. Slovinec dnes nezaváhal ani raz, ale na Dominika Landertingera stráca štyri sekundy. Stále však môže získať medailu.
 
3. str
Ďalšie prekvapivé meno chce získať medailu. Jesper Nelin má za sebou tretiu čistú streľbu a patrí mu druhé mieste so stratou šestnástich sekúnd na Fourcada.
 
4. str
Dominik Landertinger bojuje o zlato. Rakúšan zvládol všetky štyri položky čisto a vedie o necelých deväť sekúnd. Johannes Thingnes Bø však bežal oveľa rýchlejšie.
 
cieľ
Johannes Thingnes Bø prišiel do cieľa a môže pomýšľať aj na zlato. Nór urobil na strelnici dve chyby, no vynikajúcim behom zmazal svoju stratu a bude čakať na výsledky konkurentov.
 
4. str
Martin Fourcade nečakane zaváhal. Úvodných osemnásť výstrelov dnešných pretekov poslal do terča, ale posledné dva mu tesne uleteli. Francúz s dvoma chybami nezíska zlato.
 
2. str
Mladý Sebastian Samuelsson potvrdzuje vynikajúcu streleckú aj bežeckú pohodu. Švéd je po druhej položke druhý, iba o deväť sekúnd za Fourcadom.
 
3. str
Martin Fourcade zostáva bezchybný aj po tretej streľbe a stále je najväčším ašpirantom na zlato. Francúz potrebuje ešte jednu presnú položku.
 
3. str
So štartovým číslom jeden si ide vlastné preteky Fredrik Lindström. Nikým nerušený Švéd absolvoval tri bezchybné položky a dostáva sa do medailovej hry.
 
2. str
Martin Fourcade pokračuje vo svojom dominantnom výkone. Francúz zvládol čisto aj druhú streľbu a je na prvom mieste s náskokom desiatich sekúnd.
 
2. str
Arnd Peiffer sa dostáva na prvé miesto po druhej streľbe. Nemec na rozdiel od svojho krajana Lessera nepokazil a vedie o dvadsať sekúnd pred Lindströmom.
 
1. str
Martin Fourcade prišiel na strelnicu s najrýchlejším časom a prvú položku zvládol bez jediného zaváhania. Francúz sa dostal na líderskú pozíciu, o jedinú sekundu pred krajana Desthieuxa.
 
1. str
Máme nového lídra po prvej streľbe. Simon Desthieux výborne beží a navyše čisto strieľa, takže pred druhým Svendsenom vedie o trinásť sekúnd.
 
1. str
Johannes Thingnes Bø nevyužil dobré podmienky na strelnici. Nórsky favorit si pripísal jednu trestnú minútu a priebežne figuruje na siedmej pozícii.