koniec udalosti Tour de Suisse - 2. etapa
Víťaz: Peter Sagan (Bora-Hansgrohe)
Komentuje: Miroslav Kováčik
 
CIEĽ
Víťazom druhej etapy cyklistických pretekov Okolo Švajčiarska sa stáva PETER SAGAN! Trojnásobný majster sveta sa krásne vyviezol za Fernandom Gaviriom, ktorý stavil na veľmi dlhý špurt. Napokon však v priamom súboji zostáva pokorený a končí na druhom mieste za žilinským rodákom. Tretie miesto si ukoristil Austrálčan Nathan Haas z tímu Kaťuša-Alpecin.
 
5 km
Tak napokon to vedúcej skupine nevyšlo. Jasper Stuyven vyzeral veľmi dobre, ale ani za pomoci niekoľkých ďalších pretekárov, vrátane Silvana Dilliera či Patricka Konrada, nedokázal doviesť etapu do víťazného konca.
 
14 km
Philippe Gilbert dostal zrejme defekt, a tak musel meniť celý bicykel. Líder tímu Quick-Step Floors tak nabral stratu, ktorú nebude ľahké dohnať. Bude potrebovať pomoc tímových kolegov, čo zase bude znamenať stratu pre Gaviriu.
 
20 km
Marcusa Burghardta vystriedal na čele pelotónu Daniel Oss, ktorého vyjadrenie sme vám ponúkli v úvode prenosu. Taliansky pretekár vyviezol Petra Sagana na vrchol stúpania v bezpečnej pozícii. Okrem toho si pripisuje tri body do vrchárskej súťaže.
 
26 km
Pelotón dostihol vedúcu skupinu tesne pred šprintérskou prémiou. Šikovne to využil Stefan Küng jazdiaci v žltom drese a pripisuje si na konto tri body. Za ním sa umiestnil vlaňajší víťaz Simon Špilak z tímu Kaťuša-Alpecin.
 
34 km
Tak pozor! V spomenutom páde bol zapletený jeden z favoritov na celkové poradie Mikel Landa. Španiel sa držal za rameno, čo môže predznamenať zlomeninu kľúčnej kosti. Pred blížiacim sa Tour de France by to bola pre Movistar obrovská strata.
 
55 km
Z vedúceho tria sa nám zásluhou Michaela Albasiniho vytvorilo kvarteto. Skúsený 37-ročný švajčiarsky cyklista si dorazil stratu na pôvodný únik a už jazdí na čele dnešnej zvlnenej etapy. Náskok pred pelotónom činí 1:50 minúty.
 
60 km
Tretiu horskú prémiu opäť ovládol Filippo Zaccanti, a tak má na konte už deväť bodov. Zaujímavosťou je, že Perrig Quéméneur zatiaľ berie na prémiách len druhé miesta. Okrem toho sa vedúce trio vydal stíhať Michael Albasini z tímu Mitchelton–Scott.
 
65 km
Druhá šprintérska prémia sa skončila rovnako ako tá prvá. Calvin Watson ju vyhral prakticky bez boja. Na jeho konte je už šesť bodov do súťaže o čierny dres. Dva body berie Perrig Quemeneur a jeden Filippo Zaccanti.
 
97 km
Ešte pred vrchárskou prémiou sa bojovalo aj na šprintérskej prémii. Najúspešnejší bol Calvin Watson, ktorý si pripisuje tri body i rovnaký počet bonifikačných sekúnd. Druhý bol Perrig Quemeneur a tretí Filippo Zaccanti.
 
100 km
Na méte sto kilometrov pred cieľom bola umiestnená druhá vrchárska prémia. Záujem o získanie modrého dresu potvrdzuje Filippo Zaccanti, ktorý získava ďalšie tri body. Poradie z prvej prémie sa vôbec nezmenilo.
 
135 km
Tak predsa len sme sa dopátrali aj k výsledkom prvej horskej prémie. Tri body do súťaže o modrý dres si pripisuje na konto taliansky cyklista Filippo Zaccanti. Za ním prešli bodovaným priestorom Perrig Quéméneur a Calvin Watson.