koniec udalosti SP - slalom žen, 2. kolo, Ofterschwang
Víťazka: Mikaela Shiffrinová (USA)
Komentuje: Miroslav Kováčik
 
V nemeckom Ofterschwangu ovládla slalomové preteky Mikaela Shiffrinová. Pre Američanku je to 42. víťazstvo v kariére, no dnes to rozhodne nemala ľahké. Wendy Holdenerová predviedla skvelú druhú jazdu a za najväčšou favoritkou zaostala o 0,09 sekundy. Švajčiarka si tak na svoj prvý triumf v slalome musí ešte počkať. Na bronzovom stupienku skončila Frida Hansdotterová, ktorá odsunula na štvrtú priečku Petru Vlhovú. Každopádne, Slovenka sa v celkovom poradí Svetového pohára vracia na tretie miesto, čo je výborná správa pred záverečnými pretekmi vo švédskom Åre. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný zvyšok dňa.
 
Dnešné slalomové preteky sa skončili.
 
1
Sledovali sme krásny súboj o prvé miesto. Americká favoritka Mikaela Shiffrinová si musela siahnuť na dno svojich síl, ale napokon je v porovnaní s Wendy Holdenerovou rýchlejšia o deväť stotín sekundy.
 
2
Wendy Holdenerová zostáva na prvej pozícii. Bronzová medailistka z olympiády Katharina Gallhuberová druhé kolo zašla podobne ako jej rakúska kolegyňa Bernadette Schildová a zaraďuje sa až na štvrté miesto.
 
3
Bernadette Schildová dnes na stupňoch víťaziek neskončí. Rakúšanke druhé kolo nevyšlo podľa predstáv, na záverečnom medzičase strácala sekundu a napokon ide až za našu Petru Vlhovú.
 
4
Olympijská víťazka Frida Hansdotterová nestačila na výbornú jazdu švajčiarskej líderky. V cieli stratila viac než šesť desatín, a tak sa zaraďuje na druhé miesto, pred Petru Vlhovú. Našu reprezentantku zdolala o 0,15 sekundy.
 
5
Petra Vlhová sa na vedúcej priečke dlho neohriala. Wendy Holdenerová predviedla skvelú jazdu, ktorá je vôbec najlepšou v druhom kole. Švajčiarka ide jasne do čela s odstupom 0,78 sekundy. Bol by som prekvapený, keby dnes zostala bez pódia.
 
6
Petra Vlhová mala na štarte náskok pol sekundy. Do polovice trate ho zvýšila, následne z neho stratila nejaké stotinky, ale záver bol v jej podaní opäť veľmi dobrý. Slovenka ide do čela s náskokom 0,75 sekundy.
 
7
Nina Haver-Løsethová spravila veľkú chybu tesne za druhým meraným úsekom. Záver mala výborný, no viac než sekundovú stratu nedokázala už dohnať. Napokon je ôsma s odstupom 71 stotín sekundy.
 
8
Erin Mielzynská mala na treťom medzičase náskok 24 stotín sekundy, no hneď po ňom spravila menšiu chybičku. V závere bola pomalšia, ale napokon je prvá s rovnakým časom ako Anna Swenn-Larssonová.
 
9
Anna Swenn-Larssonová mala na štarte zanedbateľný náskok troch stotiniek. Počas svojej jazdy ho navýšila, a hoci mala záver horší než Michelle Gisinová, ide na prvé miesto s odstupom desiatich stotín.
 
10
Najlepšiu desiatku pretekárok po prvom kole nám otvorila Michelle Gisinová. Jej jazda bola bez väčších chýb a v cieli mohla radostne zdvihnúť ruky na hlavu. Švajčiarka ide na prvú priečku s odstupom 0,1 sekundy.
 
11
Švajčiarka Denise Feierabendová nepredviedla svoj ideálny výkon, keď niekoľkokrát neprešla bránkou práve najlepšie. Napokon sa zaraďuje na druhé miesto s rovnakým časom, aký dosiahla Carmen Thalmannová.
 
12
Sériu rakúskych pretekárok nám ukončila Katharina Liensbergerová. Mladá reprezentantka tejto lyžiarskej veľmoci ide na prvé miesto, hoci ani jej jazda nebola bez chýb. V cieli je však rýchlejšia o 33 stotín.
 
13
Katharina Truppeová nezdolala svoju krajanku a zaraďuje sa na druhé miesto s odstupom 0,05 sekundy. Je to škoda, pretože v polovici trate suverénne viedla a o priebežné prvenstvo ju pripravila chyba tesne pred koncom.
 
14
Carmen Thalmannová v polovici trate prišla o svoj náskok, no druhá časť jej vyšla na výbornú. Rakúšanka je novou líderkou, keď dosiahla o 0,32 sekundy lepší čas než Chiara Costazzová.
 
15
Po reklamnej prestávke sme sledovali jazdu Chiary Costazzovej. Staviteľom druhého kola je taliansky tréner, čo skúsená lyžiarka využila. O štrnásť stotín sekundy dokázala zdolať Charlotte Säfvenbergovú.
 
16
Prekvapením dnešného slalomu je jednoznačne Švédka Charlotta Säfvenbergová. Predviedla dve vyrovnané jazdy a momentálne figuruje na prvej priečke. Mala aj šťastie, pretože francúzsku súperku zdolala o 0,03 sekundy.
 
17
Jedinou Nemkou v druhom kole bola Marina Wallnerová. Na všetkých medzičasoch si držala drobný náskok, ale napokon domácich fanúšikov nepotešila. O jednu desatinku sa zaraďuje za Nastasiu Noensovú.
 
18
Laurence St. Germainová z Kanady predviedla najhoršie druhé kolo. Skutočne spravila veľké množstvo chýb a v cieli jej namerali o takmer tri sekundy horší čas než v prípade Nastasie Noensovej.