koniec udalosti 2. etapa Voorburg - Voorburg
Stefan Küng (BMC)
Komentuje: Tomáš Lengyel
 
Priebežné poradie BinckBank Tour:
1. Stefan Küng 4:01:07 hod.
2. Maciej Bodnar (BOH) + 4 s
3. Tom Dumoulin (SUN) + 5 s.
4. Søren Kragh Andersen (SUN) + 8 s
5. Lars Boom (TLJ) + 10 s
6. Yves Lampaert (QST) + 12 s
7. Matthias Brändle (TFS) + 14 s
8. Peter Sagan (BOH) + 15 s
9. Miles Scotson (BMC) + 15 s
10. Jos van Emden (TLJ) + 17 s
 
Konečné poradie 2. etapy:
1. Stefan Küng 10:58 min.
2. Maciej Bodnar (BOH) + 4 s
3. Tom Dumoulin (SUN) + 5 s.
4. Søren Kragh Andersen (SUN) + 8 s
5. Lars Boom (TLJ) + 10 s
6. Yves Lampaert (QST) + 12 s
7. Matthias Brändle (TFS) + 14 s
8. Miles Scotson (BMC) + 15 s
9. Tim Wellens (LTS) + 17 s
10. Jos van Emden (TLJ) + 17 s
......
17. Peter Sagan (BOH) + 25 s
 
Víťazom druhej etapy BinckBank Tour 2017 sa stal Švajčiar Stefan Küng, ktorý prešiel traťou za 10 minút a 58 minút. Okrem etapového prvenstva si vyslúžil aj posun do čela celkovej klasifikácie. Medzi najlepšími boli podľa očakávania časovkárski špecialisti, ale Peter Sagan odviedol výbornú prácu. Sedemnásta priečka v daždivých podmienkach je dobrou východiskovou pozíciou do ďalších etáp.
 
cieľ
Všetci cyklisti dorazili do cieľa. Ako posledný Peter Sagan. Slovenský cyklista finišoval na 17. mieste so stratou 25 sekúnd. V celkovom poradí klesne a na prvú pozíciu sa zaradí víťaz dnešnej etapy Stefan Küng.
 
cieľ
Najlepší cyklisti z celkového poradia zatiaľ neútočia na popredné pozície v dnešnej etape. Približne o päť minút bude v cieli aj Peter Sagan.
 
štart
Peter Sagan vyrazil do daždivého počasia, ale podmienky sú o niečo lepšie ako pár minút dozadu. Na trati sa nachádza niekoľko úsekov s kockami a ostré zákruty.
 
štart
Odštartovali všetci cyklisti vrátane Petra Sagana. Slovenský líder celkového poradia sa bude snažiť minimalizovať svoju stratu na Stefana Künga.
 
cieľ
Dnešná etapa má netradičný priebeh, pretože všetko podstatné sa udialo na začiatku, keď štartovala väčšina popredných časovkárov. Za posledné dve hodiny však neprišlo k žiadnej výraznejšej zmene v čele.
 
cieľ
André Greipel zvolil dnes jazdu na istotu. Nemecký šprintér zvládol trať za dvanásť minút a zaradil sa do druhej stovky.
 
cieľ
Jasha Sütterlin potvrdil svoje časovkárske kvality. Talentovaný Nemec finišoval na šestnástej priečke, čo je v súčasnej situácii výborný výkon.
 
štart
Dážď je stále hustý a podmienky by sa už nemali výrazne meniť. Stefan Küng preto môže pokojne čakať na príjazd zvyšných pretekárov a čoskoro si oficiálne pripíše etapové prvenstvo.
 
štart
Na štart čaká už len posledných desať pretekárov, ktorí sa vydajú na trať v dvojminútových intervaloch. Ako posledný bude pripravený Peter Sagan.
 
cieľ
Treba pripomenúť, že na pretekoch BinckBank Tour sa nachádza okrem Petra Sagana aj Michael Kolář. Slovenský cyklista štartoval v úvode etapy, dosiahol čas 12:10 a momentálne figuruje v druhej stovke.
 
cieľ
Elitná desiatka dnešnej etapy je už veľmi dlho bez jedinej zmeny. Na prienik medzi týchto pretekárov je potrebný čas na úrovni 11:15. Vedúci Stefan Küng zvládol trať za 10:58.
 
cieľ
Marcel Kittel je už v cieli. Nemec nemohol atakovať pozície v popredí. Finišoval až vo štvrtej desiatke.
 
štart
V priestore štartu zostáva posledných tridsať cyklistov. Peter Sagan sa vydá na trať až o štyridsať minút.
 
cieľ
Dážď je hustejší a hustejší. Na trati sa tvoria veľké kaluže vody, ktoré spomaľujú jednotlivých cyklistov.
 
cieľ
Stefan Küng už takmer dve hodiny sedí v cieli a sleduje svojich konkurentov. Švajčiar stále vedie priebežné poradie a pravdepodobne dnes oslávi etapový triumf.
 
štart
Marcel Kittel sa vydal na trať. Nemecký cyklista je hlavne šprintérom, ale aj v časovke ukázal viacero kvalitných výsledkov, takže sa môže zaradiť medzi najlepších.
 
cieľ
Alexander Edmondson sa dokázal pretlačiť do druhej desiatky na osemnáste miesto. Každý čas pod 11:30 je v tejto situácii výborný.