koniec Arsenal FC – Manchester United
0:0
(0:0)
Komentuje: Michal Sadlek
 
To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera.
 
Ďalší program:

Arsenal FC
22. kolo – 2. 2. 2021, 19:00: Wolverhampton – Arsenal

Manchester United
22. kolo – 2. 2. 2021, 21:15: Manchester United – Southampton
 
Štatistiky zápasu:

Držanie lopty: 43 % : 57 %.
Strely na bránu: 3:3.
Strely mimo: 8:8.
Rohy: 4:7.
Ofsajdy: 0:2.
Fauly: 9:16.
 
Aj keď sme ani v druhom polčase nevideli presný zásah, tak sme sa pri dnešnom zápase rozhodne nenudili. Oba tímy sa v druhom dejstve pomerne pravidelne striedali v pasážach, v ktorých mali prevahu a dokázali si vytvoriť gólové príležitosti, vždy im však súčasne chýbal kúsok na to, aby dokázali prekonať súperovho brankára. Najväčšiu šancu Arsenalu mal Lacazette, ktorý však z priameho kopu trafil len brvno de Geovej brány. Na opačnej strane bol najbližšie k streleniu gólu Cavani, vo všetkých svojich príležitostiach však vždy tesne minul domácu bránu. Po tomto priebehu zápasu sa tak remíza dá považovať za zaslúžený výsledok.

Arsenal týmto výsledkom natiahol svoju sériu ligových zápasov bez prehry už na číslo 7 a v tabuľke sa dostal na priebežné ôsme miesto, z ktorého stráca na 4. Liverpool šesť bodov (Liverpool má jeden zápas k dobru). „Červení diabli“ nevyhrali druhýkrát za sebou a sú na druhej priečke, z ktorej strácajú na prvý Manchester City tri body, pričom City má tiež ešte jeden zápas k dobru.
 
90+7
Koniec zápasu.
 
90+7
Bruno Fernandes dostal loptu na ľavé krídlo, odkiaľ nacentroval. Jeho nákop však bol veľmi nepresný a zakrútil sa až za bránkovú čiaru.
 
90+6
Domáci pri rozohrávke prišli o loptu a hostia sa s ňou zatiahli na vlastnú polovicu, kde si ju prihráva hlavne obranná štvorica Manchesteru United.
 
90+5
Tri minúty nadstaveného času už ubehli, keďže však prebiehalo ošetrovanie dvojice Maguire – Lacazette, tak sa bude určite ešte hrať ďalej. Fred teraz vystrelil spoza šestnástky Arsenalu výrazne mimo Lenovej brány.
 
90+4
Striedanie v tíme Arsenal FC: z ihriska odchádza Alexandre Lacazette, prichádza Edward Nketiah.
 
90+3
Lacazette v sprievode lekárov odišiel najprv za autovú čiaru a potom zamieril priamo do šatne.
 
90+2
Maguire je už na nohách, Lacazette sa však stále nedvihol z trávnika a v jeho prípade to vypadá na vážnejšie zranenie.
 
90+1
Lacazette vo vzdušnom súboji v strede poľa doslova vletel do Maguirea. Obaja hráči zostávajú ležať na trávniku a musia byť ošetrení.
 
90
Bude sa hrať ešte tri minúty.
 
89
Wan-Bissaka nakopol loptu z pravého krídla pred bránkovisko Arsenalu, kam si nabiehala dvojica Cavani – Martial. Cavani v páde nasmeroval loptu tesne mimo domácej brány, zdalo sa však, že si dvojica hráčov Manchesteru United skôr zavadzala.
 
88
Rozohrávku tentokrát zobral na seba Soares, ktorý však poslal loptu z priameho kopu vysoko nad de Geovu bránu.
 
87
Wan-Bissaka zasiahol v súboji o loptu na ľavom krídle do nohy Williana. Štandardka pre Arsenal takmer z rohu pokutového územia Manchesteru United.
 
86
Oba tímy sa v posledných minútach viac-menej pravidelne striedajú vo svojich útokoch. Po predošlom útoku hostí sú teraz na rade domáci, ktorí sa tiež dokázali nasťahovať na polovicu súpera.
 
85
Greenwood si nabehol na pravú stranu šestnástky a centrom po zemi hľadal v strede pokutového územia Arsenalu Cavaniho. Pred ním odkopol hrací predmet do autu Bellerín.
 
84
Hostia sa usadili na útočnej polovici a snažia sa prekombinovať sa do pokutového územia Arsenalu. Domáci sú však zoradení v obrane a zatiaľ im to nedovoľujú.
 
83
Striedanie v tíme Arsenal FC: z ihriska odchádza Emile Smith-Rowe, prichádza Martin Odegaard.
 
81
Bellerín prihral na konci rýchleho protiútoku loptu na pravú stranu šestnástky k Pepému, ktorý si ju naviedol na ľavačku a technickou strelou po zemi cez obrancu tesne minul vzdialenejšiu tyč de Geovej brány.
 
80
Striedanie v tíme Manchester United: z ihriska odchádza Marcus Rashford, prichádza Mason Greenwood.
 
80
Partey pri kľučke na vlastnej polovici prišiel o loptu a Rashford, ku ktorému sa dostala, pohotovo vypálil z pravej strany pokutového územia. Svojou strelou namieril do bočnej siete domácej brány.
 
79
Našťastie sú však obaja v poriadku a hra môže pokračovať. Loptu majú na kopačkách obrancovia Arsenalu.
 
78
Pogba sa pri hlavičkovom súboji na útočnej polovici zrazil s Lacazetteom. Obaja Francúzi zostávajú ležať na trávniku a musia byť ošetrení.
 
77
K priamemu kopu sa tentokrát postavil David Luiz, ktorý však tvrdou strelou trafil múr z hráčov Manchesteru United. Následný center hostia odvrátili z vlastnej šestnástky a potom zablokovali i Bellerínovu strelu.
 
76
Žltú kartu za podrazenie rozbehnutého Lacazettea pred vlastným pokutovým územím dostáva Harry Maguire (Manchester United). Séria štandardiek Arsenalu tak bude pokračovať.
 
74
Pépého nízkoletiaci center hostia nepustili do vlastnej šestnástky, loptu však dokázali domáci vyhrať. „Kanonieri“ tak môžu pokračovať vo svojej postupnej kombinácii.
 
73
Žltú kartu za podrazenie Williana dostáva Paul Pogba (Manchester United). Arsenal získava priamy kop z ľavej strany útočnej polovice.
 
72
Hostia domácim rozohrávku nijak neskomplikovali a zatiahli sa radšej do obrannej formácie. Arsenal tak musí obliehať prihrávkami zo strany na stranu pokutové územie Manchesteru United.
 
71
Fredovu strelu spoza šestnástky zablokoval David Luiz. Arsenalu sa podarilo získať odrazenú loptu a môže zaútočiť.
 
70
Rashford sa dostal k centru z pravej strany a nechýbalo veľa, aby loptu zasiahol Martial i Shaw. Ani jednému sa to nepodarilo, hrací predmet ale zostal na kopačkách hostí.
 
69
Manchester United odpovedá na predošlú aktivitu Arsenalu svojím útokom, ktorým sa už dostal do blízkosti pokutového územia domácich.
 
68
Hostia rozohrali roh nakrátko a po ich kombinácii sa dostal k strele zo strednej vzdialenosti Pogba. Jeho strelu zrazil jeden z brániacich hráčov Arsenalu k svojmu brankárovi Lenovi, ktorý loptu chytil.
 
67
Fernandes vysunul na pravú stranu útočnej polovice Rashforda, ktorý loptu už zvnútra šestnástky posunul do druhej vlny na Cavaniho. Ten loptu pri náprahu „zluftoval“.
 
66
Útok Arsenalu potom pokračoval. Soaresov center z ľavého krídla zrazil Lindelöf hlavou tak, že sa lopta odrazila k voľnému Smith-Roweovi. Jeho strelu k pravej tyči vyrazil brankár United de Gea.
 
65
Lacazette trafil z priameho kopu brvno de Geovej brány.
 
64
Hostia ešte protestujú, verdikt hlavného rozhodcu Michaela Olivera ale platí. Domáci sa pripravujú na rozohrávku štandardky.
 
63
Holding nakopol loptu zo stredu poľa na Lacazettea, ktorý si ju dokázal spracovať. Tesne pred vlastnou šestnástkou ho potom zrazil nedovolene na trávnik Maguire, ktorý tak dal domácim priamy kop z dobrej streleckej pozície.
 
62
David Luiz sa vysunul k pokutovému územiu Manchesteru United, kde si narazil loptu s Pépém a po jeho spätnej prihrávke vystrelil z prvej vysoko nad de Geovu bránu.
 
60
United sa bleskurýchlo zoradilo na vlastnej polovici ihriska a „kanonieri“ museli prejsť k postupnému útoku. Ten sa podarilo hosťom dokonca prerušiť a vytlačiť domácich na ich polovicu ihriska.
 
59
Center z rohu obrana Arsenalu odvrátila mimo vlastnej šestnástky a keďže Fred svojou prihrávkou loptu prakticky posunul priamo na Xhaku, tak môže zaútočiť domáci tím.
 
58
Martial po oblúčiku na ľavú stranu šestnástky prestrčil loptu na Shawa, ktorý z prvej prihrával do bránkoviska na nabiehajúceho Cavaniho. Ten loptu z pozície, z ktorej sa nezvykne mýliť, usmernil tesne mimo odkrytej Lenovej brány.
 
57
Willian odišiel za autovú čiaru a vrátil sa po niekoľkých desiatkach sekúnd na trávnik. Na hracej ploche medzitým prebieha rozohrávka postupného útoku v podaní obrancov Manchesteru United.
 
56
Xhaka s Willianom obrali vo vlastnej šestnástke Rashforda o loptu a po malej domov od Xhaku ju odkopol do bezpečia brankár Leno. Willian však pritom zle došliapol a musí byť ošetrený.
 
55
Fernandes si nabehol na pravé krídlo na prihrávku Wan-Bissaku, jeho center do stredu šestnástky však chytil pripravený domáci brankár Leno. Ten loptu hneď rozohral na svojich spoluhráčov v obrane.
 
54
Držanie lopty v 2. polčase: 84 % : 16 %
 
54
Vôbec prvýkrát v druhom polčase sa hostia dokázali dostať na útočnú polovicu, do bezprostrednej blízkosti domáceho pokutového územia sa ale zatiaľ nedokázali dostať.
 
53
Center z rohu letel na zadnú tyč k Davidovi Luizovi, ktorý sa však k hlavičke cez Martiala nepretlačil. Lindelöf potom loptu odkopol z vlastnej šestnástky.
 
52
Pépého center zo štandardky na prednú tyč odhlavičkoval vinník tejto situácie Wan-Bissaka na rohový kop.
 
51
Žltú kartu za podrazenie rozbehnutého Smith-Rowea na ľavom krídle dostáva Aaron Wan-Bissaka (Manchester United). Domáci získavajú „skrátený“ rohový kop.
 
50
Arsenal vstúpil do druhého polčasu veľmi aktívne. Willian unikol na ľavom krídle Wan-Bissakovi a prihrávkou do druhej vlny našiel voľného Pépého, ktorý z prvej trafil Lindelöfa.
 
49
Bellerínov center sprava doletel až na zadnú tyč k striedajúcemu Willianovi, ktorý sa zdržal tým, že si loptu spracovával. Jeho strelu potom v sklze zablokoval na roh Wan-Bissaka.
 
48
Xhaka zatiahol loptu na ľavé krídlo, kde mu ju vypichol do autu Wan-Bissaka. Domáci sa potom dokázali usadiť na polovici United a hosťom v druhom polčase ešte loptu prakticky nepožičali.
 
47
Obranná štvorica Arsenalu si prihráva loptu na vlastnej polovici a snaží sa rozohrať postupný útok svojho tímu. Hostia ju nijak výrazne nenapádajú.
 
46
Striedanie v tíme Arsenal FC: z ihriska odchádza Gabriel Martinelli, prichádza Willian.
 
46
Začal sa druhý polčas.
 
Druhý polčas sa začne približne o 19:33.
 
Prvý polčas priniesol taktický futbal, možnosti na skórovanie však oba tímy mali a rozhodne sme sa nenudili. Prvá polovica prvého dejstva bola viac-menej vyrovnaná, postupne však získali hostia územnú prevahu. Cez dobre fungujúcu domácu obranu sa však do vyloženej streleckej príležitosti prakticky nedostali a keď už sa im to aj v ojedinelých prípadoch podarilo, tak buď minuli Lenovu bránu, alebo preváhali ideálnu chvíľu na strelu a svoju akciu vôbec nezakončili. Uvidíme teda, ako na tento vývoj zareagujú oba celky po prestávke.

Štatistiky po 1. polčase:

Držanie lopty: 37 % : 63 %
Strely na bránu: 2:2
Strely mimo: 4:3
Rohy: 1:6
Ofsajdy: 0:1
Fauly: 3:4
 
45+1
Prvý polčas sa skončil.
 
45+1
Maguireovu hlavičku po centri z rohu zrazil jeden z brániacich hráčov Arsenalu k Rashfordovi, ktorého strelu potom domáci tiež zablokovali.
 
45
Bude sa hrať ešte jednu minútu.
 
44
Fernandesovu technickú strelu z priameho kopu zrazil David Luiz, stojaci v múre, hlavou nad vlastnú bránu.
 
43
Shawov center zľava preletel na zadnú tyč k Rashfordovi, ktorý však namiesto priamej strely zblízka začal zbytočne kľučkovať a ideálny moment na strelu tým preváhal. Domáci ho preto donútili k prihrávke dozadu, po ktorej podrazil Fernandesa tesne pred vlastnou šestnástkou Partey.
 
42
Obraz hry sa v posledných minútach vôbec nemení a hostia majú naďalej územnú prevahu. Domáci ich nechávajú v strede poľa kombinovať.
 
41
United získalo z ďalšieho útoku rohový kop. Na center z neho si ideálne vyskočil Maguire, ktorého hlavička však letela len do stredu brány do rúk brankára Arsenalu Lena.
 
40
Fredovu prihrávku vystihol Partey, jeho prihrávku však zase zastavil Pogba. Ten chcel hneď vysunúť na ľavom krídle do nábehu Shawa, ktorý si však loptu nedokázal spracovať na hracej ploche.
 
39
Arsenal drží vysokým presingom hostí na ich polovici ihriska, o loptu ich však stále pripraviť nedokázal.
 
38
Hostia majú v týchto chvíľach dianie na trávniku pod kontrolou a pokus Arsenalu o útok po ľavej strane veľmi rýchlo ukončili. Obranná štvorica United sa teraz snaží o postupnú rozohrávku.
 
37
Striedanie v tíme Manchester United: z ihriska odchádza Scott McTominay, prichádza Anthony Martial.
 
36
McTominay leží na trávniku a je zjavné, že bude musieť vynútene striedať.
 
35
Manchester United opäť získal loptu a rýchlo sa dostal na polovicu Arsenalu. „Kanonieri“ sa zatiahli k vlastnej šestnástke a držia hostí v úctivej vzdialenosti od svojej brány.
 
34
Pogba sa pretlačil v strede poľa k lopte a hneď vysunul Bruna Fernandesa. Ten si naviedol loptu do šestnástky, kde si zasekol Davida Luiza a technickou strelou tesne minul ľavú tyč domácej brány.
 
33
Shaw dobrým centrom z ľavého krídla nakopol loptu na zadnú tyč, kde sa k hlavičke pretlačil Wan-Bissaka. Jeho pokus minul ľavú tyč Lenovej brány.
 
32
Fernandes sklepol pred šestnástkou Arsenalu loptu k voľnému Rashfordovi, ktorý si ju spracoval a ešte zo vzduchu vystrelil. Jeho pokus skončil mimo Lenovej brány.
 
31
Smith-Rowe získal loptu na vlastnej polovici a vysunul prihrávkou na pravú stranu útočnej polovice do úniku Pépého. Ten si loptu naviedol do šestnástky United, odkiaľ prízemnou strelou cez Maguirea tesne minul pravú tyč de Geovej brány.
 
30
Nákop hostí od rohovej zástavky potom znovu odhlavičkoval Holding. Hrací predmet v strede poľa získali hráči Manchesteru United, ktorí sa rýchlo vrátili na útočnú polovicu.
 
29
Pogba hľadal oblúčikom na pravú stranu šestnástky voľného Rashforda, toho ale na poslednú chvľu dobehol Martinelli, ktorý loptu odhlavičkoval na roh.
 
28
Martinelli obišiel na ľavej strane útočnej polovice dvoch protihráčov a pasom do šestnástky hľadal nabiehajúceho Lacazettea. Ten si túto prihrávku spracovať nedokázal a lopta skončila za bránkovou čiarou.
 
27
Soaresov center na zadnú tyč vracal pred bránu David Luiz, loptu po jeho hlavičke však pohotovo odkopol do autu Shaw.
 
26
Pépé sa rozbehol do dravého prieniku po pravej strane a pred vlastnou šestnástkou ho zadržal Shaw. Priamy kop pre Arsenal zo zaujímavej pozície z pravej strany útočnej polovice.
 
25
Po centri z rohu sa dostal k hlavičke Xhaka, jeho zakončenie ale letelo priamo do priestoru, kde stál brankár hostí de Gea.
 
24
Arsenal prerušil rozohrávku hostí a po krátkej kombinácii vystrelil zo strednej vzdialenosti Bellerín. Jeho pokus bol zrazený na rohový kop.
 
23
Center Shawa od rohovej zástavky odhlavičkoval Smith-Rowe. Partey si spracoval loptu pred vlastnou šestnástkou a rozbehol sa až k pokutovému územiu súpera. Strela sa mu však nevydarila a skončila výrazne mimo brány hostí.
 
22
Cavani si nabiehal za nákopom Fernandesa zo stredu poľa, pred šestnástkou mu však loptu odkopol na roh Holding. K striedačke Manchesteru United medzitým prišiel McTominay, ktorý má zrejme nejaký zdravotný problém.
 
21
Pépé si na hranici šestnástky narazil loptu so Smith-Roweom a z pravej strany pokutového územia vystrelil, jeho zakončenie z ostrého uhla však skončilo mimo de Geovej brány.
 
20
Shawov center do stredu šestnástky odhlavičkoval Holding za šestnástku k Fredovi, ktorý vystrelil do ľavého horného rohu. Brankár Arsenalu Leno výborným zákrokom končekmi prstov dokázal loptu vyraziť mimo svojej svätyne.
 
19
Hostia prebrali iniciatívu a podarilo sa im zatlačiť domácich do obrany. Tí si však poradili s centrom Fernandesa a následne i s nákopom Rashforda, ktorý zrazil Soares na rohový kop.
 
18
Nepresnú prihrávku Smith-Rowea vystihol Wan-Bissaka, ktorý hneď potiahol loptu do šestnástky Arsenalu. Tam si ju chcel Fernandes naraziť s Rashfordom, nedokázal ju však posunúť na svojho spoluhráča a Partey loptu odkopol.
 
17
Lacazette získal loptu v strede poľa a rozbehol sa s ňou k šestnástke United. Zo zhruba 25 metrov napokon vystrelil, jeho pokus ale letel do stredu brány, priamo do rúk pripraveného brankára de Geu.
 
16
Tempo hry zatiaľ nie je príliš vysoké a ani jeden z tímov nechce otvárať hru. Tá sa tak odohráva v strede poľa, kde vidíme veľa tvrdých súbojov a veľa nepresností z oboch strán.
 
15
Bruno Fernandes podrazil na útočnej polovici Xhaku. Hlavný rozhodca mu dohovára, pokojne mu ale mohol za tento zákrok ukázať žltú kartu.
 
14
Cavani z prvej predĺžil Wan-Bissakovu prihrávku na rozbehnutého Rashforda, tomu však loptu v sklze odkopol do autu kapitán Arsenalu Bellerín.
 
13
Prvú žltú kartu dostáva za zásah lakťom do tváre Fernandesa v hlavičkovom súboji Cédric Soares (Arsenal FC).
 
12
Rashford si nabehol za obrancu na pravé krídlo na pas Fernandesa, v útoku však pokračovať nemohol, pretože mu bol odmávaný ofsajd.
 
11
David Luiz vystrelil zo zhruba 40 metrov, lopta mu ale vôbec nesadla a veľmi nepresnou strelou takmer trafil rohovú zástavku.
 
10
Na útočnej polovici však útoku United chýbala presnosť a loptu získali domáci. Tí sa smerom dopredu príliš neponáhľajú a hrací predmet si prihrávajú na vlastnej polovici.
 
9
Odkop brankára Lena získali hostia, ktorí si dokázali poradiť s vysokým napádaním Arsenalu a úspešne rozohrali svoj útok.
 
8
Hostia i tak následne získali loptu a opäť sa usadili na polovici súpera. Shawov center z ľavého krídla preletel celou šestnástkou a keďže Fernandes nedokázal v súboji so Soaresom loptu zasiahnúť, tak guľatý nezmysel skončil až za bránkovou čiarou.
 
7
Xhaka zasiahol rukou v súboji o loptu do tváre Rashforda. Ten zostáva ležať na trávniku, faul domáceho záložníka však hlavný rozhodca Michael Oliver neodpískal.
 
6
Pépé si narazil na pravej strane loptu so Smith-Roweom a nacentroval na prednú tyč, Lacazette sa však k lopte nedostal. Hostia po zisku hracieho predmetu otočili hru na opačnú stranu.
 
5
Arsenal sa prvýkrát v zápase dostal na útočnú polovicu, jeho postupný útok však skončil len centrom Soaresa z ľavej strany, ktorý odhlavičkoval do bezpečia Shaw.
 
4
Wan-Bissaka si nabehol na pravé krídlo na kolmicu Freda, jeho center do stredu šestnástky však dokázali domáci obrancovia odkopnúť. Práve po faule Wan-Bissaku v následnom súboji o loptu ju potom domáci získali.
 
3
Hostia sa s rozohrávkou nikam neponáhľali a postupne sa prekombinovali na útočnú polovicu. Arsenal sa zatiahol do obranného postavenia na vlastnej polovici.
 
2
Manchester United síce prišiel o loptu, vysokým presingom ale výrazne skomplikoval rozohrávku Arsenalu, ktorý pri prechode na útočnú polovicu o loptu prišiel.
 
1
Výkop zápasu mali domáci, ich prvý nákop na ľavé krídlo ale skončil loptou v aute. Hostia hneď otáčajú hru na útočnú polovicu.
 
1
Stretnutie sa práve začalo.
 
Arsenal bude hrať v červených dresoch, Manchester United v tmavosivých.
 
Oba tímy už sú na hracej ploche, zápas sa tak o malú chvíľu začne.
 
Úvodné zostavy:

Arsenal FC: Leno – Bellerín (C), Holding, David Luiz, Soares – Partey, Xhaka – Martinelli, Smith-Rowe, Pépé – A. Lacazette.

Náhradníci: Rúnarsson – Gabriel, Chambers, Maitland-Niles, Alnaní, Willock, Willian, Nketiah, Odegaard.

Manchester United: de Gea – Wan-Bissaka, Lindelöf, Maguire (C), Shaw – McTominay, Fred – Rashford, B. Fernandes, P. Pogba – Cavani.

Náhradníci: D. Henderson – Bailly, Telles, Tuanzebe, D. James, N. Matić, van de Beek, Martial, Greenwood.

Rozhodca: Oliver – Burt, Bennett.
 
Tento zápas sa kvôli nariadeniam na zamedzenie šírenia ochorenia COVID-19 bude hrať bez divákov.
 


Vzájomné zápasy

Vzájomná bilancia v anglickej Premier League hovorí v prospech Manchesteru United, ktorý z 57 vzájomných zápasov porazil Arsenal 24-krát, remizoval 17-krát a 16-krát s ním prehral. V poslednom období však bol výrazne úspešnejším tímom vo vzájomných súbojoch Arsenal, ktorý neprehral s Manchesterom United v lige päťkrát za sebou. United vyhralo v anglickej Premier League nad Arsenalom naposledy ešte v apríli 2018. Prvý vzájomný zápas tejto sezóny vyhral Arsenal v Manchesteri 1:0.

Posledných 5 vzájomných ligových zápasov:
5. 12. 2018: Manchester United – Arsenal 2:2
10. 3. 2019: Arsenal – Manchester United 2:0
30. 9. 2019: Manchester United – Arsenal 1:1
1. 1. 2020: Arsenal – Manchester United 2:0
1. 11. 2020: Manchester United – Arsenal 0:1
 


Manchester United

„Červení diabli“ od domácej prehry 0:1 s Arsenalom na začiatku novembra ťahali sériu 13 ligových zápasov bez prehry, tá sa však v stredu šokujúco skončila domácou prehrou 1:2 s posledným Sheffieldom. United tak zostalo na druhom mieste tabuľkou, z ktorého stráca na prvý Manchester City (ktoré má však o jeden odohraný zápas menej) bod. Jeho skvelá forma viedla k tomu, že je teraz druhým najproduktívnejším tímom súťaže (37 strelených gólov), pričom jeho hlavným ťahúňom je Bruno Fernandes (11 gólov). Paradoxom však je, že Manchester United ťaží hlavne z výsledkov na cudzích ihriskách, keďže vonku neprehral ako jediný tím v tejto sezóne anglickej Premier League ešte ani jeden zápas.

Posledných 5 ligových zápasov:
Manchester United – Aston Villa 2:1
Burnley – Manchester United 0:1
Liverpool – Manchester United 0:0
Fulham – Manchester United 1:2
Manchester United – Sheffield 1:2
 


Arsenal FC

Arsenal sa od Vianoc rozohral do skvelej ligovej formy a neprehral už šesť zápasov za sebou, pričom v nich inkasoval len dva góly. V tabuľke sa tak pred dneškom nachádzal na deviatom mieste a jeho odstup od pohárových priečok sa postupne znižuje. „Kanonierom“ sa začalo viac dariť aj smerom dopredu, pretože ich útočná produktivita bola pred touto sériou skutočne mizerná. I výsledky v domácich zápasoch boli v poslednej dobe lepšie, keďže neprehrali posledné štyri domáce zápasy za sebou, celkovo sú však v tabuľke domácich súbojov až na deviatom mieste.

Posledných 5 ligových zápasov:
Brighton – Arsenal 0:1
West Bromwich – Arsenal 0:4
Arsenal – Crystal Palace 0:0
Arsenal – Newcastle 3:0
Southampton – Arsenal 1:3
 
Vitajte pri on-line prenose zo zápasu Arsenal FC – Manchester United. Stretnutie 21. kola anglickej Premier League sa začne o 18:30.