koniec Sheffield United FC – Manchester United
2:3
(1:2)
Komentuje: Matej Kubove
 
Sheffield United síce v závere ešte duel zdramatizoval, ale Manchester United mal väčšinu stretnutia pod kontrolou a zaslúžene vyhral napriek tomu, že v úvode inkasoval ako prvý. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný večer alebo dobrú noc.
 
90+5
Koniec zápasu.
 
90+5
Žltú kartu dostáva Paul Pogba (Manchester United).
 
90+4
Marcus Rashford bol faulovaný na útočnej polovici ihriska. Následne sa strhla menšia šarvátka a bude sa naťahovať čas. Emócie opadli.
 
90+3
Domáci posielajú už všetko pred bránku Hendersona. Defenzíva hostí momentálne bráni dobre a odkopáva lopty preč.
 
90+2
Dean Henderson svoju chybu pri prvom inkasovanom góle vynahradil, pretože Rhian Brewster sklepol loptu a Lys Mousset mal skvelú pozíciu. Jeho prudký pokus bol takmer gólový, zasiahol mladý anglický gólman.
 
90+1
Žltú kartu za zdržovanie hry dostáva Dean Henderson (Manchester United).
 
90+1
Nadstavujú sa 4 minúty.
 
90
Striedanie v tíme Manchester United: z ihriska odchádza Anthony Martial, prichádza Scott McTominay.
 
89
Jack Robinson poslal dlhý aut, lenže loptu odvrátil Paul Pogba a Anthony Martial bol navyše faulovaný, čo spravil veľmi dobre takticky.
 
88
Alex Telles sa snažil držať loptu na útočnej polovici, nakoniec tam bol ofenzívny faul. Aaron Ramsdale loptu posiela na opačnú stranu ihriska.
 
87
Tím Sheffield Utd. práve strelil gól!
Ešte to môže byť dráma, pretože po centri z rohu na zadnú žrď dokázal hlavičkovať obranca Victor Lindelöf, ale nie do bezpečia, no do hlavy protihráča priamo vedľa neho. DAVID MCGOLDRICK teda kuriózne strieľa aj svoj druhý zásah v stretnutí.
 
86
Rhian Brewster sa zľava nedostal do pokutového územia, loptu mu zobral Victor Lindelöf. Hostia pri nej dlho neostali. George Baldock si nabehol na peknú kolmicu, sklzom zasiahol Telles.
 
85
Harry Maguire odvrátil ďalšiu loptu zo svojej šestnástky. Na krídle v snahe získať ju naspäť fauloval George Baldock.
 
84
George Baldock centroval sprava do vápna súpera, John Egan v ťažkej pozícii hlavičkoval nad bránku Deana Hendersona.
 
83
Harry Maguire tesne pred vlastnou šestnástkou zahral rukou. Domáci získali skvelú pozíciu na strelu z priameho kopu. Prudký pokus poslal Rhian Brewster, no trafil múr.
 
82
Juan Mata posunul loptu vedľa šestnástky súpera, kde chcel kľučku urobiť Donny van de Beek, lenže Enda Stevens predviedol čistý sklz na loptu.
 
81
Ethan Ampadu hľadal spoluhráčov vo vápne súpera, neposlal im presnú prihrávku. Manchester United môže ísť postupne dopredu.
 
80
Striedanie v tíme Manchester United: z ihriska odchádza Bruno Fernandes, prichádza Donny van de Beek.
 
79
Strely: 7 – 14
 
78
Dobrú šancu mal Juan Mata. Pekne mu zľava prihral na os šestnástky Anthony Martial. Španiel strieľal z voleja do stredu, kde bol Aaron Ramsdale.
 
77
Lys Mousset strieľal spred pokutového územia, jeho pokus smeroval na bránku, ale gólman Dean Henderson na všetko videl a zasiahol.
 
76
Hostia mohli definitívne rozhodnúť. Mata po príchode na ihrisko poslal loptu do šestnástky, Bruno Fernandes ju z uhlu poslal na hranicu päťky, ale Anthony Martial vo veľkej šanci neprestrelil dvojblok obrancov.
 
75
Striedanie v tíme Manchester United: z ihriska odchádza Mason Greenwood, prichádza Juan Mata.
 
74
Striedanie v tíme Sheffield United FC: z ihriska odchádza Oliver Burke, prichádza Rhian Brewster.
 
73
Tak sa aj stalo. Bruno Fernandes vyslal prudkú strelu priamo na bránku, ešte ju chcel tečovať Anthony Martial, ale na roh odkopával Ethan Ampadu.
 
72
Ďalší priamy kop pre "Red Devils", tentoraz je to skôr na center. Pri lopte sú Bruno Fernandes a Alex Telles, tí však môžu vymyslieť hocičo.
 
71
Hostia mali výhodu priameho kopu z dobrej pozície. Bruno Fernandes loptu preskočil, Marcus Rashford poslal prudký pokus iba do múru.
 
70
Dvadsať minút do konca riadneho hracieho času. Manchester United je v druhom polčase lepším tímom a všetko má pod kontrolou. Bolo by prekvapenie, ak by prišiel o tri body.
 
69
Žltú kartu dostáva John Egan (Sheffield United FC).
 
68
Sheffield United pri lopte, snažil sa upokojiť hru. Po prihrávke dopredu ju však veľmi rýchlo stratil Oliver Burke.
 
67
Mason Greenwood si sprava naviezol loptu do pokutového územia, následne poslal prudký pokus k žrdi. Výborne zasiahol Aaron Ramsdale.
 
66
Chris Basham síce získal loptu pred svojou šestnástkou, no Aaron Ramsdale ju musel pod tlakom odkopnúť k hráčom Manchestru United.
 
65
John Egan odkopával loptu iba mimo ihriska. Manchester United po aute pokračuje v kombinácii na útočnej polovici.
 
64
Domáci zahrali aj ďalší roh a opäť sa lopta nebezpečne vzniesla, pretože v Sheffielde začalo poriadne fúkať. Defenzíva hostí ju ale odvrátila.
 
63
Striedanie v tíme Sheffield United FC: z ihriska odchádza Phil Jagielka, prichádza Lys Mousset.
 
62
Sheffield United získal rohový kop. John Fleck poslal veľmi zaujímavý center, pretože lopta začala padať pod brvno. Dean Henderson vyrazil na ďalší roh.
 
61
Bruno Fernandes sa dostal k nákopu do pokutového územia súpera. Loptu chce ešte posunúť vedľa seba, čo sa mu nepodarilo.
 
60
Hodina zápasu je za nami. Manchester United sa veľmi rýchlo oklepal a predvádza dobrý výkon, ktorým kráča za tromi bodmi.
 
59
Phil Jagielka výborne zasiahol proti kontre Manchestru United. Prihrávka už totiž smerovala do veľkej šance vo vápne domáceho tímu.
 
58
Harry Maguire odvrátil center smerujúci pred jeho vlastnú bránku. Sheffield sa na chvíľu usadil na útočnej polovici, ale nič z toho nebolo.
 
57
Marcus Rashford sa tentoraz k lopte nedostal, ušla mu za postrannú čiaru a vhadzovať tak môže Jack Robinson.
 
56
Alex Telles vyslal prudký pas, Enda Stevens odvrátil loptu na roh. Pokus o signál nevyšiel, pretože Bruno Fernandes strieľal z voleja vysoko nad.
 
55
Manchester United je usadený na útočnej polovici ihriska, kde sa snaží kombinovať a postupne sa posúvať na dostrel bránky domáceho tímu.
 
54
Harry Maguire nakopol loptu na ľavé krídlo, kde si Marcus Rashford vypýtal faul. Hostia rýchlo rozohrali, ale strela z toho nebola.
 
53
Sheffield United získal rohový kop. Ethan Ampadu centroval prudko priamo do bránky, avšak Dean Henderson to vystihol.
 
52
Žltú kartu dostáva Phil Jagielka (Sheffield United FC).
 
51
Manchester United dal gól!
Fantastický protiútok "Red Devils". Paul Pogba "Zidanovkou" začal akciu, posunul loptu dopredu, Bruno Fernandes ju krásne prestrčil pred šestnástku, Anthony Martial prihral vedľa seba a MARCUS RASHFORD prestrelil gólmana Sheffieldu United.
 
49
Marcus Rashford výborne potiahol loptu po ľavom krídle až do vápna súpera, kde strieľal Mason Greenwood, ale iba do hráčov pred sebou.
 
48
Alex Telles poslal prudký center do veľkého vápna, avšak Anthony Martial hlavičkoval nad bránku Sheffieldu United.
 
47
Mason Greenwood bol faulovaný na útočnej polovici ihriska, hostia získali priamy kop vhodný na center pred bránku Ramsdalea.
 
46
Ani jeden tréner cez prestávku neurobil zmenu, takže oba celky nastupujú tak ako ukončili prvý polčas.
 
46
Začal sa druhý polčas.
 
Dean Henderson hneď v úvode stretnutia proti svojmu bývalému tímu spravil chybu a David McGoldrick vďaka nej otvoril skóre, ale Anthony Martial a Marcus Rashford dokázali skóre ešte do prestávky otočiť.
 
45+2
Prvý polčas sa skončil.
 
45+1
Nadstavuje sa 1 minúta.
 
45
Aktívny David McGoldrick si naviezol loptu pred šestnástku súpera, kde sa aj dostal k strele, ale jeho pokus mieril nad bránku Hendersona.
 
44
Ethan Ampadu posunul loptu do šestnástky, kde si ju prebral Oliver Burke. Zakončil prudko zo značného uhlu k žrdi, Dean Henderson iba vyrážal na roh.
 
43
David McGoldrick si síce naviezol loptu na hranicu šestnástky, ale jeho strelecký pokus neprešiel cez hráčov pred ním až na Deana Hendersona.
 
42
Paul Pogba bol faulovaný, Bruno Fernandes okamžite poslal pas do šestnástky. Defenzíva domáceho tímu na prekvapivý center stihla zareagovať.
 
41
Manchester United je nasťahovaný na útočnej polovici ihriska, kde sa snaží kombinovať a v ideálnom prípade streliť do prestávky tretí gól.
 
40
Anthony Martial sa znova rútil do vápna súpera, no loptu si nedokázal spracovať poriadne a defenzíva Sheffieldu mu ju odkopla.
 
38
Harry Maguire vyriešil pas do vápna hostí. Loptu posunul a Aaron Wan-Bissaka ju dostal do bezpečia.
 
37
David McGoldrick sa zľava ako nôž maslom dostal cez troch protihráčov k päťke, lenže tam bol vo veľkom uhle a Dean Henderson jeho zakončenie dokázal vyraziť.
 
36
Desať minút do konca riadneho hracieho času v prvom polčase. Uvidíme do prestávky ešte nejaký ďalší gólový moment?
 
35
Ďalšie veľká šanca pre hostí. Anthony Martial potiahol loptu až k šestnástke, prihral do nej a Marcus Rashford spred päťky pálil k žrdi. Výborne nohou zasiahol Aaron Ramsdale.
 
34
Manchester United sa veľmi rýchlo oklepal z inkasovaného gólu, ktorý navyše prišiel po veľkej chybe Hendersona. Razom je to už prijateľné pre "The Reds".
 
33
Manchester United dal gól!
Paul Pogba poslal loptu do pokutového územia. Aaron Ramsdale trochu zaváhal s vybehnutím, čo využil ANTHONY MARTIAL. Najprv zakončil do Angličana, ale z dorážky už rozvlnil sieť.
 
32
Marcus Rashford sa zľava nedostal do pokutového územia súpera, defenzíva Sheffieldu United ho čistým spôsobom zastavila.
 
31
Manchester United získal rohový kop. Centrovaná lopta ale nenarobila starosti, domáci ju poľahky dostali preč.
 
30
Polhodina stretnutie je za nami. Domáci sa prekvapivo dostali do vedenia, ale Manchester United vyrovnal a z najhoršieho je vonku.
 
29
Oliver Burke síce ťažký pas ešte udržal na hracej ploche, ale jeho prihrávku do šestnástky si našiel Harry Maguire. Loptu sklepol pre Hendersona.
 
28
Marcus Rashford sa k ďalšej lopte za obranu Sheffieldu United nedostal, ako prvý tam bol Aaron Ramsdale a znova situáciu riešil.
 
27
Z veľkej diaľky to skúsil Anthony Martial. Jeho strelu však Aaron Ramsdale videl a dokázal si s ňou poradiť.
 
26
Manchester United dal gól!
Victor Lindelöf vyslal výborný pas na hranicu šestnástky súpera, kde si loptu parádne spracoval MARCUS RASHFORD a tvrdou ranou k žrdi nedal gólmanovi Sheffieldu nárok.
 
24
Paul Pogba prišiel o loptu a domáci sa dostali pred vápno súpera, kde si nerozumeli. Zlú prihrávku prečítal Harry Maguire.
 
23
Alex Telles centroval z ľavého krídla, jeho pas ale spoluhráčov nenašiel. Všetko poľahky vyriešil obranca Phil Jagielka.
 
22
Oliver Burke síce fauloval, ale práve on si privodil menšie zranenie a potreboval ošetrenie. Po ňom bude v poriadku a môže pokračovať.
 
21
Aj druhý stopér hostí zvládol súboj vo svojej šestnástke. Victor Lindelöf bol navyše faulovaný, o čo sa postaral Oliver Burke.
 
20
Harry Maguire si dal pozor vo svojej šestnástke, telom zahral čisto a Oliver Burke od neho odletel až za reklamný banner. Škót je v poriadku.
 
19
Marcus Rashford si zbehol za obranu súpera, výbornú prihrávku mu tam adresoval Bruno Fernandes. Angličan šiel sám na kasu, v obrovskej šanci prestrelil brvno. Nakoniec sa pískal ofsajd.
 
18
Bruno Fernandes a Alex Telles chceli prejsť dopredu po ľavom krídle, skvele zasiahol George Baldock a po odraze od Portugalčana to bude aut pred Sheffield.
 
17
Znova sa píska ofsajdové postavenie na strane "Red Devils", ocitol sa v ňom Marcus Rashford.
 
16
Anthony Martial síce mohol ísť sám na bránku, ale bol v ofsajde. Domáci rozohrali, prešli dopredu a na hranici vápna sa ocitol voľný John Fleck. Jeho pokus tesne minul bránku Hendersona.
 
15
Phil Jagielka neposlal ideálny pas za obranu súpera, lopta skončila mimo hracej plochy a Dean Henderson obstará päťku.
 
14
Priamy kop sa však nakoniec nebude zahrávať, pretože Anthony Martial na loptu štartoval z ofsajdu, a tak odkopáva Aaron Ramsdale.
 
13
Anthony Martial bol faulovaný na útočnej polovici ihriska, získal priamy kop pre hostí.
 
12
Striedanie v tíme Sheffield United FC: z ihriska odchádza Sander Berge, prichádza Phil Jagielka.
 
11
Aaron Ramsdale má čas na rozohrávku, nikam sa neponáhľa. Ani hráči Manchestru United sa ho nevybrali napádať.
 
10
Tentoraz si Bruno Fernandes zbiehal na pas za obranu Sheffieldu, ale dobre s ním išiel aj Chris Basham a loptu si našiel Aaron Ramsdale.
 
9
Bruno Fernandes dostal loptu pred šestnástku, centroval do nej. Nenašiel nikoho, odkopom všetko vyriešil obranca George Baldock.
 
8
Aaron Ramsdale sa dostal k pasu za obranu domáceho tímu. Rozohral na pravé krídlo, ale tam jeho spoluhráči neuspeli.
 
7
Sander Berge dnes dohral. Mimo osobného súboja bežal za loptou, ale ozval sa zadný stehenný sval a to je tzv. istota, že sa hráč zranil.
 
5
Tím Sheffield Utd. práve strelil gól!
Neuveriteľná chyba v rozohrávke, ktorú urobil Dean Henderson. Nedal si pozor, perfektne mu v malom vápne loptu vypichol Oliver Burke a DAVID MCGOLDRICK zblízka rozvlnil sieť. Anglický gólman, ktorý v Sheffielde United hosťoval posledné dve sezóny robí v známom prostredí katastrofálnu chybu.
 
5
Alex Telles zastavil prenikajúceho Bergeho, je z toho aspoň roh pre domácich. Center do päťky hostia odvrátili, následný pas naspäť našiel Bashama v ofsajde.
 
4
David McGoldrick a Victor Lindelöf v osobnom súboji, fauloval útočník domáceho tímu, takže Manchester United môže rozohrávať.
 
3
Paul Pogba potiahol loptu na útočnú polovicu ihriska, kde to individuálne skúsil Marcus Rashford, ale neuspel.
 
2
Začiatok stretnutie je pokojný, ale postupom času sa to určite rozbehne. Domáci momentálne majú loptu v strede ihriska.
 
1
Domáci Sheffield United nastupuje v tradičných červeno-bielych dresoch, hostia majú dnes čierne prevedenie. Výkop obstaral Bruno Fernandes.
 
1
Stretnutie sa práve začalo.
 
Úvodné zostavy:

Sheffield United FC: Ramsdale – Baldock, Basham, Egan (C), Robinson, E. Stevens – S. Berge, Ampadu, Fleck – McGoldrick, Burke.
Náhradníci: Verrips – Jagielka, Brewster, Norwood, Mousset, Osborn, Sharp.

Manchester United: D. Henderson – Wan-Bissaka, Lindelöf, Maguire (C), Telles – N. Matić, P. Pogba – Greenwood, B. Fernandes, Martial – Rashford.
Náhradníci: de Gea – D. James, Mata, Fred, McTominay, van de Beek, Shaw..
 
Sheffield United FC

V minulej sezóne bojovali o pohárovú Európu, teraz prežívajú najhorší štart do sezóny v histórii Premier League, pretože Sheffield United počas dvanástich stretnutí získal jediný bod za remízu s Fulhamom. Inak prehral ďalších jedenásť zápasov. Na poslednej priečke má skóre 5:21. Ide o najhoršiu ofenzívu a štvrtú najhoršiu defenzívu. Napriek tomu má tréner Chris Wilder dôveru od vedenia klubu. Dvakrát sa presadil útočník David McGoldrick. Raz Berge, McBurnie a Sharp.

Manchester United

"Red Devils" neprehrali v lige už päťkrát v rade. Postupne porazili Everton, WBA, Southampton a West Ham. Naposledy remizovali v derby stretnutím s Manchestrom City. Sériu chcú teda natiahnuť aj na pôde posledného tímu Premier League. Manchester United teda poskočil v tabuľke na ôsmu pozíciu, kde má 20 bodov pri skóre 19:17. O sedem presných zásahov sa postaral Bruno Fernandes. Ten vyhral aj cenu pre najlepšieho hráča mesiaca celej súťaže.
 
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 21:00.