koniec udalosti 19. etapa: Lourdes - Laruns
Víťaz: Primož Roglič (Lotto NL-Jumbo)
Komentuje: Miroslav Kováčik
 
Najlepšia desiatka dnešnej etapy:

1. Primož Roglič (Lotto NL-Jumbo) 5:28:17 hod.
2. Geraint Thomas (Team Sky) + 0:19
3. Romain Bardet (AG2R La Mondiale) + 0:19
4. Daniel Martin (UAE Emirates) + 0:19
5. Rafal Majka (Bora-Hansgrohe) + 0:19
6. Tom Dumoulin (Sunweb) + 0:19
7. Mikel Landa (Movistar) + 0:19
8. Chris Froome (Team Sky) + 0:19
9. Steven Kruijswijk (Lotto NL-Jumbo) + 0:31
10. Ilnur Zakarin (Kaťuša – Alpecin) + 0:31.
 
CIEĽ
Víťazom dnešnej poslednej pyrenejskej etapy je slovinský cyklista PRIMOŽ ROGLIČ. V záverečnom zjazde bol najlepší, vypracoval si náskok 19 sekúnd a takým časovkárskym štýlom prišiel do cieľa. Zároveň sa posúva na tretiu pozíciu v celkovej klasifikácii. Druhé miesto dnes získava Geraint Thomas a bonifikačné sekundy si pripíše na konto aj tretí Romain Bardet.
 
20 km
Rafal Majka zdolal Col d'Aubisque ako prvý a v bodkovanej súťaži skončí na konečnom treťom mieste. Do záverečného zjazdu pôjde Poliak s náskokom na úrovni možno desiatich sekúnd. Ani záverečné stúpanie tak rozdiely nespravilo, vypadol len Nairo Quintana.
 
24 km
Opäť nastupuje Steven Kruijswijk! Lotto NL-Jumbo má vpredu prevahu, a tak si môže dovoliť podobné útoky. Ak by to Holanďanovi nevyšlo, možno očakávať aj útok slovinského majstra v časovke Primoža Rogliča. Okrem toho Egan Bernal doviedol Chrisa Frooma späť.
 
31 km
Chris Froome sa dostáva do opätovných problémov. Skupina favoritov sa stenčila na štyroch mužov – Toma Dumoulina, Gerainta Thomasa, Primoža Rogliča a Stevena Kruijswijka. Rodák z Nairobi tak pomaly prichádza o umiestnenie na stupňoch víťazov.
 
34 km
Zo skupiny hlavných favoritov si nastúpil Steven Kruijswijk a vypracoval si drobný náskok. Na čele etapy zvyšujete tempo Mikel Landa spoločne s Romainom Bardetom. Túto dvojicu si dokázal zachytiť len Rafal Majka, ktorý dnes jazdí skutočne vynikajúco. Náskok je 20 sekúnd.
 
41 km
V závere stúpania Col des Bordères ťahal vedúcu skupinu Bob Jungels a doslova uštval Mikela Nieveho. Na horskej prémii sa o päť bodov príliš nebojovalo. Na svoje konto si ich napokon pripisuje Tanel Kangert z tímu Astana. V bodkovanej súťaži je už piaty.
 
71 km
Výborná správa pre slovenských fanúšikov. Peter Sagan zvládol aj stúpanie Col du Tourmalet a momentálne sa valí dole zjazdom rýchlosťou viac než 55 kilometrov za hodinu. Nachádza sa v početnej skupine s mankom takmer 19 minút.
 
87 km
Kompletné výsledky na stúpaní Col du Tourmalet:

1. Julian Alaphilippe (Quick-Step Floors) 20 bodov
2. Mikel Nieve (Mitchelton – Scott) 15b.
3. Bob Jungels (Quick-Step Floors) 12b.
4. Warren Barguil (Fortuneo – Samsic) 10b.
5. Tanel Kangert (Astana) 8b.
6. Gorka Izaggire (Bahrain Merida) 6b.
7. Rafal Majka (Bora-Hansgrohe) 4b.
8. Andrej Amador (Movistar) 2b.
 
92 km
Julian Alaphilippe korunuje svoje skvelé predstavenie na 105. ročníku Tour de France víťazstvom na horskej prémii Col du Tourmalet. Jazdec tímu Quick-Step Floors tak potvrdzuje francúzsku dominanciu na tomto slávnom stúpaní. Ďalšie body do vrchárskej súťaže získali aj Bob Jungels, Mikel Nieve či Warren Barguil.
 
118 km
Kompletné výsledky horskej prémie Col d'Aspin:

1. Julian Alaphilippe (Quick-Step Floors) 10 bodov
2. Warren Barguil (Fortuneo – Samsic) 8b.
3. Bauke Mollema (Trek – Segafredo) 6b.
4. Tanel Kangert (Astana) 4b.
5. Bob Jungels (Quick-Step Floors) 2b.
6. Mikel Nieve (Mitchelton – Scott) 1b.
 
121 km
O bodkovanom drese je v týchto chvíľach zrejme rozhodnuté! Julian Alaphilippe z tímu Quick-Step Floors vyhral prestížnu horskú prémiu na vrchole Col d'Aspin a získava ďalších desať bodov. Warren Barguil to už vzdal a je jasné, že víťazstvo vo vrchárskej súťaži neobháji.
 
137 km
Kompletné výsledky rýchlostnej prémie:

1. Damien Gaudin (Direct Energie) 20 bodov
2. Daniele Bennati (Movistar) 17b.
3. Tom-Jelte Slagter (Dimension Data) 15b.
4. Marcus Burghardt (Bora-Hansgrohe) 13b.
5. Lukas Pöstlberger (Bora-Hansgrohe) 11b.
6. Bauke Mollema (Trek – Segafredo) 10b.
7. Julian Alaphilippe (Quick-Step Floors) 9b.
8. Arthur Vichot (Groupama – FDJ) 8b.
9. Tanel Kangert (Astana) 7b.
10. Warren Barguil (Fortuneo – Samsic) 6b.
11. Silvan Dillier (AG2R La Mondiale) 5b.
12. Romain Hardy (Fortuneo – Samsic) 4b.
13. Adam Yates (Mitchelton–Scott) 3b.
14. Sylvain Chavanel (Direct Energie) 2b.
15. Gorka Izaggire (Bahrain Merida) 1b.
 
140 km
Cyklisti majú za sebou spomínanú rýchlostnú prémiu, ktorú vyhral Damien Gaudin z tímu Direct Energie. Pomerne vysoko boli aj pretekári tímu Bora-Hansgrohe. Kompletné poradie na tejto prémii vám prinesieme v nasledujúcich minútach.
 
158 km
Pred malou chvíľou vedúca skupina pretekárov prešla druhou horskou prémiou Côte de Capvern-les-Bains. Na nej sa príliš nebojovalo, a tak jeden bod zobral Damien Gaudin, ktorý v tej chvíli bol na čele. Technické problémy však hlási Bob Jungels.
 
193 km
Sedem kilometrov po štarte sa pretekári dostali na vrchol kopca Côte de Loucrup. Jeden bod do bodkovanej súťaže získava Švajčiar Silvan Dillier z tímu AG2R La Mondiale. Televízne kamery si všímajú aj Petra Sagana, ktorý jazdí na chvoste hlavnej skupiny.