koniec Slovensko – Island
0:2
(0:1)
Komentuje: Lukáš Rastislav Ovšonka
 
Tak a máme tu koniec. Slovenským mladíkom sa v druhom polčase nepodarilo vyrovnať a prípadne otočiť stav stretnutia. Island prekvapivo vyhral 0:2, keď v 94. minúte ešte zvýšil Gudmundsson.
Našich reprezentantov čaká v Poprade ešte jeden zápas. V utorok sa stretnú so silným Španielskom.

Ďakujeme za pozornosť, pekný večer.
 
90+6
Koniec zápasu.
 
90+4
Island dáva gól!
Hostia už definitívne rozhodli o svojom víťazstve. ALBERT GUDMUNDSSON vyštartoval dopredu, prišiel blízko k Rodákovi a lobom ho prekonal.
 
90+3
Máme k dispozícii ďalšie rohy. K bránke už chcel ísť aj brankár Rodák, no Pavel Hapal mu gestom ukázal, že má ísť späť do brány.
 
90+2
Striedanie v tíme Island: z ihriska odchádza Tryggvi Haraldsson, prichádza Óttar Karlsson.
 
90+2
Naši sa snažia stále niečo vymýšľať smerom dopredu, no takmer nič nevychádza. Medzitým hostia pripravujú striedanie.
 
90
Jakub Hromada to teraz už prehnal. Fauloval sklzom zozadu Thorsteinssona a ihneď si vyslúžil druhú žltú kartu, čo automaticky znamená aj vylúčenie zo zápasu. Zároveň rozhodca nadstavil štyri minúty.
 
89
Žltou kartou za svoj nedovolený zákrok je potrestaný hosťujúci Samuel Fridjonsson.
 
88
Axel Andresson mal teraz tiež nejaké zdravotné problémy, no vyzerá to tak, že to už futbalisti Islandu robia aj naschvál, aby získavali cenné sekundy.
 
87
Center Hancka do šestnástky Olafssonovi prepadol pomedzi ruky a spadol k bránkovej čiare. Nebol tam však pohotovo postavený nik z našich futbalistov.
 
86
Na trávniku momentálne prebieha ošetrovanie Juliusa Magnussona, ktorý je po predchádzajúcom súboji mierne otrasený. Nebude to však asi nič vážne.
 
85
Jirka sa hrnul za loptou smerujúcou zozadu od Lesniaka. Nebol však v súboji rýchlejší než Andressson.
 
83
Dnes to tam asi nepadne! Zahrali sme rohový kop nakrátko, k centru sa dostal Lesniak z inej pozície. Hlavičkoval spred malého vápna Sipľak, no lopta skončila iba na hornej sieti!
 
82
Naši teraz pridusili Islanďanov pred ich šestnástkou. Skúšal to najprv delovkou Vestenický, potom aj spoza šestnástky jemnejšou strelou Sipľak, no nevyšlo to.
 
81
Hromada to zahral veľmi umne. Prihral za šestnástku Urblíkovi, ktorý si pripravil loptu a vypálil. Strela bola ešte tečovaná, Olafsson siahol na dno svojich síl a loptu vyrazil!
 
80
Jirka zrýchlil pohyb na pravej strane, prihrával prudko do šestnástky, no loptu mu zblokoval Fridriksson. Máme rohový kop.
 
79
Naši rozprúdili akciu. Jirka vysunul po ľavom krídle Vestenického, ktorý pri čiare riešil súboj s Gudmundssonom, no vôbec sa nepresadil. A o loptu sme prišli.
 
77
Islanďania sa už v týchto minútach snažia o natiahnutie plynúceho času. Sú si vedomí aktuálneho stavu, ktorý je pre nich mimoriadne priaznivý a taký si pred príchodom na Slovensko možno ani nepredstavovali.
 
76
Striedanie v tíme Slovensko: z ihriska odchádza Lukáš Čmelík, prichádza Erik Jirka.
 
75
Začína fáza zápasu, v ktorej potrebujú slovenskí futbalisti jednoznačne zapnúť na 120 percent. Mali sme možnosť po štandardke, ktorú zahrával Lesniak, no Balaj hlavičkoval iba mimo bránky.
 
73
Doposiaľ asi najväčšia šanca nášho tímu! Center Čmelíka z pravej strany dorazil na nohu Tomáša Vestenického, ktorý ju zasiahol, no usmernil mimo pravej žrde!
 
72
Naši sa ubránili dvom rohovým kopom od súpera. Potom aj Haraldsson fauloval, a tak získavame loptu veľmi lacno.
 
71
Albert Gudmundsson manévroval s loptou ďaleko od bránky, no zbytočne nevymýšľal a vystrelil na bránku. Jeden z našich hráčov ju tečoval, a tak uvidíme roh.
 
Dnešné stretnutie sleduje 3 076 divákov.
 
69
Dalo by sa povedať, že hlavný rozhodca konečne žltou kartou odmenil aj hostí, ktorí už približne od 25. minúty zápasu zbytočne naťahujú niektoré situácie. Teraz ju dostal Albert Gudmundsson.
 
67
Gudmundssonov center došiel k Andressonovi do šestnástky, ktorý vykopol loptu z rúk brankára Rodáka a zaznamenal gól. Bolo to však proti pravidlám a hlavný rozhodca ho neuznal.
 
66
Tak a máme tu ďalšiu žltú kartu. Islanďania vyrazili dopredu, Jakub Hromada fauloval Gudmundssona a dostal žltú kartu.
 
65
Na šikovný Čmelíkov center si nabehol do pokutového územia Vestenický. Loptu sa snažil zasiahnuť za každú cenu, dokonca šiel do sklzu, no nestihol to.
 
64
Striedanie v tíme Slovensko: z ihriska odchádza Miroslav Káčer, prichádza Jozef Urblík.
 
63
Hostia mali k dispozícii ďalšiu možnosť. K hlavičke z vnútra šestnástky sa dostal Axel Andresson a loptu poslal na spojnicu!
 
62
Slovenským futbalistom vôbec nevychádza kombinácia. Zlyháva najmä stred poľa. Islanďanom stačí iba zónovo brániť a snažiť sa ísť poľahky dopredu.
 
61
Andressonovi trošku ušla prihrávka. Za loptou sa rozbehol Balaj, ktorý sa ju snažil dobehnúť za každú cenu, no napokon bol v šprintérskom súboji lepší Hans Gudmundsson.
 
60
Hostia centrovali po našom nedovolenom zákroku. Aktérom bol Thorsteinsson. Jeho center doletel na hranicu vápna, následne ho jeden zo slovenských mladíkov odhlavičkoval.
 
58
Striedanie v tíme Slovensko: z ihriska odchádza Róbert Polievka, prichádza Tomáš Vestenický.
 
56
Slovenskí futbalisti chceli ísť ihneď dopredu, no boli zastavení hlavným rozhodcom. Filip Balaj sa dopustil faulu a rozhodca Kominis okamžite hru prerušil a udelil mu kartový trest.
 
56
Islanďania zahrávali rohový kop. Skúšali to ešte aj jedným centrom na druhýkrát, no nevyšlo im to taktiež.
 
55
Gudmundsson utekal s loptou po pravej strane. Posielať ju chcel do vnútra pokutového územia, ale nepresadil sa proti Hromadovi.
 
53
Videli sme hneď dve žlté karty. Za svoj faul ju dostal hosťujúci Viktor Einarsson. Denis Vavro následne chcel ihneď rozohrávať, no pravdepodobne za takéto uponáhľanie dostal taktiež žltú kartu.
 
52
Gudmundsson odcentroval zo štandardky. Hlavičkovať sa snažil Andresson, no veľmi sa mu to nepodarilo.
 
51
Obrovská šanca pre Island! Po centri Thorsteinssona sa k hlavičke dostal Haraldsson a svojou hlavičkou trafil brvno!
 
49
Kružliak posúval nakrátko Čmelíkovi. Táto spolupráca však tiež veľmi nevyšla. Thorsteinsson vystihol pohyb a smer prihrávky.
 
48
Dvojica islandských hráčov postupovala dopredu, no trochu sa zaplietli. Gudmundsson hľadal Thoresteinssona, no spolupráca im nevyšla.
 
47
Hromada vybehol s loptou po ľavej strane a odcentroval ju do vnútra šestnástky. Tam však nik z našich hráčov nebol pripravený.
 
46
Cez polčas sa ani jeden z trénerov nerozhodol pre zmenu v zostave. Pokračuje sa v pôvodných zloženiach.
 
46
Začal sa druhý polčas.
 
Skončil sa nám úvodný polčas, v ktorom Slovensko prekvapivo vyhráva 0:1. V 9. minúte Rodáka prekonal Gudmundsson a stav sa odvtedy nemenil. Naši zatiaľ hrajú výrazne statický futbal a Island stíha brániť zväčša pozične.
Druhý polčas sa začne približne o 18:24.
 
45+1
Prvý polčas sa skončil.
 
45+1
Naši to skúsili na dvakrát. Lepšia vyzerala byť hlavička Vavra, no jeho pokus pevne zachytil do rúk Olafsson.
 
45+1
Rozhodcovia nadstavili ešte jednu minútu, v ktorej uvidíme už zrejme len rohový kop Slovenska.
 
44
Čmelíkov center z pravej strany mal doraziť na hlavičku Róberta Polievku, no pred ním úspešne vyskočil brankár Olafsson a loptu uchmatol.
 
42
Čmelík spadol na hranici šestnástky po súboji s jedným z protihráčov. Hlavný rozhodca však žiaden nedovolený zákrok nevidel, a tak sa hrá ďalej.
 
41
Polievka stratil loptu po zlej prihrávke na Hancka. Vypichol ju Fridriksson, následne sa však Islanďania ďalej dopredu veľmi nedostali.
 
40
Káčer vysúval na pravú stranu Čmelíka. Ten si však s protihráčom neporadil, snažil sa obhodiť si ho. Bude však z toho aspoň rohový kop.
 
38
Skúšal to teraz aj Jón Thorsteinsson, no jeho delovka šla iba do nášho obrancu. Slovenskí futbalisti sa snažia rozohrávať z vlastnej polovice.
 
37
Pohrozili aj islandskí hráči. Tryggvi Haraldsson vybehol po ľavej strane, skúsil to strelou. Mieril však priamo k žrdi, kde bol postavený brankár Rodák.
 
36
Čmelík si na pravej strane vymenil loptu s Hromadom a následne ju poslal Kružliakovi. Jeho center do pokutového územia Islanďania odstránili a Slovensko malo rohový kop. Ten sa skončil hlavičkou Vavra do stredu bránky.
 
34
Balaj čakal na prichádzajúcu loptu do šestnástky, no napokon presný center nedostal. Islanďania sa ubránili a už aj postupovali dopredu. Sampsted odcentroval, no Sipľak nekompromisne sklzom odokopol.
 
32
Teraz to bolo na hrane. Hans Gudmundsson v šestnástke síce spracoval loptu, ale hruďou ju nasmeroval na brankára Olafssona. Ten bol trošku zaskočený a musel ihneď zasiahnuť a prikryť ju.
 
31
Káčer odcentroval loptu z rohovej zástavky. V šestnástke sa k nej dostal Jakub Hromada a pálil. Do priestoru bránky však netrafil.
 
30
Slovenskí diváci a aj hráči sa mierne hnevajú na hlavného rozhodcu, ktorý bol veľmi benevolentný voči islandskému reprezentantovi, ktorý mal vhadzovať aut. Nechal ho ísť až veľmi ďalej.
 
28
Lukáš Čmelík je prvým hráčom, ktorý je v tomto zápase potrestaný žltou kartou. Dostáva ju za svoje protesty a nevhodné správanie.
 
27
Káčer odcentroval loptu z ľavej strany. Poslal ju k vzdialenejšej žrdi, no bolo to pridlhé. Čmelík ju síce dobehol, ale už iba na bránkovej čiare a odtiaľ zakončovať rozhodne nemohol.
 
24
Sipľak sa snažil rozprúdiť hru centrom z obrannej polovice. Loptu mal pôvodne spracovať Balaj, no nakoniec sa cez obranné línie súpera k nej nedostal.
 
23
Naši pokračovali v obliehaní bránky aj naďalej. Center posielal z pravej strany Lesniak, ale ku Káčerovi do šestnástky sa už nedostal. Nohou ho odkopol Sampsted. Máme však roh.
 
22
Slováci teraz po rohovom kope dobýjali islandskú bránu niekoľkokrát, no ani hlavička Vavra a potom strela Sipľaka sa veľmi neujali.
 
20
Videli sme ďalší faul od našich dnešných protivníkov. Hra bola na chvíľu prerušená kvôli krátkemu ošetreniu, ale už je späť v hre.
 
19
Na Káčer center si k vzdialenejšej žrdi nabiehal nenápadný Polievka. Lopta však tesne pred ním skočila a už ju nestihol včas zasiahnuť.
 
18
Videli sme dvojitý súboj na ľavej strane, v ktorom boli zapojení štyria hráči. Faulovali hostia, napokon sa pískal faul na Hromadu a máme možnosť centrovať, pri lopte je Káčer.
 
17
Hancko si pripravil na ľavej strane loptu na center. Napokon to vyskúšal, ale zbytočne zdržoval. Už sa mu do dráhy postavil Fridjónsson a chrbtom loptu zblokoval.
 
15
Polievka sa chcel zbaviť Magnussona, no veľmi sa mu to nepodarilo. Následne cítil za sebou nabiehajúceho Káčera, ale nenačasoval prihrávku presne.
 
14
Ďalšia dobrá šanca pre Island. Fridjónsson sa uvoľnil na pravej strane, ponúkol loptu Gudmundssonovi, ktorý neváhal a okamžite pálil. Strela preletela tesne nad hornú žrď!
 
12
Káčer sa snažil pri postrannej čiare odpútať od protihráča, loptu posúval po čiare, no šikovne ho odstavil Thorsteinsson a prinútil ho loptu iba nepresne odkopnúť za postrannú čiaru.
 
11
Hromadov center došiel na hlavičku Denisa Vavra, ktorý to skúsil zvnútra šestnástky, no jeho pokus skončil iba priamo v rukách brankára Olafssona.
 
10
Polievku atakoval pri postrannej čiare Sampsted. Hlavný rozhodca tento nedovolený zákrok odpískal a máme k dispozícii štandardku.
 
9
Island dáva gól!
Hostia strieľajú prekvapivo úvodný gól! Einarsson si nabehol dopredu, spracoval si prihrávku, vnikol do šestnástky a prihrával. K strele zblízka sa dostal ALBERT GUDMUNDSSON, ktorý si už iba vychutnal brankára Rodáka!
 
8
Obrovská šanca pre Róberta Polievku v priebehu ôsmej minúty. Lesniak ho šikovne vysunul k hranici šestnástky. Olafsson však vybehol z bránky a vykryl strelu nášho hráča.
 
7
Albert Gudmundsson ostal ležať na ploche po strete s Kačérom a vypýtal si aj faul. Islanďania zahrali štandardku, ale Thorsteinssonov center bol nerazantný.
 
6
Hromada sa tlačil dopredu. K zakončeniu sa však nedostal. Na ľavej strane si center Polievka spracovať nedokázal, lopta unikla za postrannú čiaru.
 
3
Loptu na kopačkách majú hosťujúci futbalisti, po ľavej strane sa ju snažil pretlačiť Andresson. Brankár Rodák bol však pri nej skôr než Haraldsson.
 
1
Úvodný výkop mali k dispozícii futbalisti Islandu, ktorí sa dostali k našej šestnástke, ale následne Haraldsson v šestnástke spadol a hra je prerušená.
 
1
Stretnutie sa práve začalo.
 
Ešte foto oboch tímov a uvidíme úvodný výkop.
 
Oba tímy už prichádzajú na trávnik. Slováci v modrých dresoch, Islanďania v bielych.
 
Úvodné zostavy:

Slovensko: Rodák – Kružliak, Vavro, Sipľak, Hancko – Káčer, Lesniak, Hromada (C) – Čmelík, Balaj, Polievka
Náhradníci: Greif – Vestenický, Urblík, Chvátal, Špalek, Jirka, Mráz

Island: Olafsson – F. Fridriksson, Andresson, H. Gudmundsson, Sampsted – Thorsteinsson, Fridjónsson, Magnusson – Einarsson, Haraldsson, A. Gudmundsson (C)
Náhradníci: A. Fridriksson – Ragnarsson, Sigurgeirsson, Stefánsson, Gunnarsson, Karlsson, Helgason

Rozhodca: Kominis – Kourompylia, Grevenis (všetci GRE).
 
Prajem vám príjemné futbalové popoludnie a vítam vás pri sledovaní on-line prenosu zo zápasu slovenskej futbalovej reprezentácie do 21 rokov. Tá dnes v NTC v Poprade nastúpi proti reprezentantom Islandu. Stretnutie sa začína o 17:20 a jeho priebehom vás bude sprevádzať Lukáš R. Ovšonka.

Slovenskí mladíci pod vedením trénera Hapala vstúpili do kvalifikácie na EURO 2019 víťazstvom nad Estónskom 1:2. Za náš tím sa vtedy presadil len Sipľak, keďže druhý gól si strelili Estónci vlastný. Následne sa Slováci predstavili na domácej pôde v Senici, kde po góle Bénesa zo 61. minúty porazili severných Írov 1:0. Majú teda dobrú východiskovú pozíciu pred nadchádzajúcim dvojzápasom. Vo štvrtok s Islandom a následne v utorok so silným Španielskom. Body rozhodne treba. A tie proti papierovo slabšiemu Islandu očakávame. Island zatiaľ odohral v aktuálnej kvalifikácii jedno stretnutie. Na domácej pôde prehral s Albánskom 2:3 a sídli teda na poslednej 6. pozícii v našej 2. kvalifikačnej skupine.

Nominácia trénera Pavla Hapala na dvojzápas s Islandom a Španielskom:
Brankári: Dominik Greif (ŠK Slovan Bratislava), Marek Rodák (Rotherham United/Angl.), Adam Jakubech (OSC Lille/Fr.)

Obrancovia: Juraj Chvátal, Dávid Hancko (obaja MŠK Žilina), Denis Vavro (FC Kodaň/Dán.), Michal Sipľak (Cracovia Krakov/Poľ.), Martin Šulek (AS Trenčín), Dominik Kružliak, Šimon Kupec (obaja MFK Ružomberok)

Stredopoliari:
Miroslav Káčer, Nikolas Špalek (obaja MŠK Žilina), Lukáš Čmelík (FC DAC 1904 Dunajská Streda), Erik Jirka (FC Spartak Trnava), Roland Černák (1. FC Tatran Prešov), Jakub Hromada (SK Slavia Praha/ČR), Filip Lesniak (Aalborg BK/Dán.), Christián Herc (Wolverhampton Wanderers/Angl.), Jakub Grič (MFK Zemplín Michalovce), Jozef Urblík (FK Vysočina Jihlava/ČR)

Útočníci: Filip Balaj (FC Nitra), Tomáš Vestenický (Cracovia Krakov/Poľ.), Róbert Polievka, Samuel Mráz (obaja MŠK Žilina)

Slovenskú "dvadsaťjednotku" čaká pod Tatrami dvojzápasová previerka, ktorá načrtne ďalší vývoj kvalifikácie. Priamo na EURO postupuje víťaz skupiny a medzi druhými tímami sa rozhodne v konečnej tabuľke druhých tímov. Kalkulovať sa však momentálne neoplatí, ešte sa odohralo len pár zápasov. Poďme si teda spoločne vychutnať vystúpenie našich mladíkov v ďalšom kvalifikačnom zápase. Pekný športový zážitok!
 
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:20.