koniec po predl. Slovensko – USA
4:3
(1:3, 1:0, 1:0 - 1:0)
Komentuje: Tomáš Lengyel
 
Pre slovenskú mužskú hokejbalovú reprezentáciu je to tretie zlato zo svetových šampionátov. Naši hráči dokázali obhájiť titul spred dvoch rokov, ktorí získali v Kanade. Stále tak platí fakt, že Slováci získali medailu na všetkých jedenástich MS.
 
Z dna na vrchol. Takto by sa dal opísať príbeh našich hokejbalistov na MS vo Švajčiarskom Zugu. Po úvodných troch zápasoch Slovákom nikto neveril. Prehrali sme s Američanmi, remizovali s Fínskom i Pakistanom a veľa šancí sa nám nedávalo. Potom však nastal zlom a zverenci Jozefa Ďurisa vyhrali všetky zostávajúce zápasy. V záverečnom dueli skupiny porazili Portugalsko a následne prešli bez prehry vyraďovacou fázou. Vo štvrťfinále zdolali Kanadu, v semifinále prekazili finálový sen Čechom a v boji o zlato otočili takmer stratený zápas so Spojenými štátmi.
 
Najlepší hráči zápasu:
Boris Oravec (Slovensko) – Chris Haynes (USA)
 
Koniec zápasu.
 
56:29
Slovensko dalo gól!
Je rozhodnuté. Po buly sa loptička dostala k BORISOVI ORAVCOVI, ktorého presná strela ukončuje svetový šampionát v Zugu. Naši hokejbalisti obhájili titul majstrov sveta. Bez asistencie.
 
55:20
Slováci sa v predĺžení nedokážu presadiť. Po dlhej dobe sa usadili v útočnom pásme, ale Rethage nemal veľa práce.
 
54:36
Po odraze od zadného mantinelu sa loptička prekvapivo dostala pred Petríka, ktorý ju schoval v lapačke.
 
54:10
Naši hráči to skúšajú skôr individuálne. Hrivnák však svojím pohybom nezamotal hlavy americkým obrancom a vlastne nič nevymyslel.
 
52:50
Ďalšia príležitosť Američanov na rozhodnutie. Ruizova strela spomedzi kruhov neprešla cez Petríkovu lapačku.
 
52:30
Bobby Housser bol taký rýchly, že ho nedokázali naši obrancovia odzbrojiť, no v tutovke trafil iba nášho brankára.
 
51:20
V tretej tretine sa zdalo, že americkí hokejbalisti kondične odpadli, no v týchto chvíľach prebrali iniciatívu a snažia sa rozhodnúť.
 
50:00
Káčerovu strelu z diaľky vyrazil Rethage pred seba, a tak musel onedlho čeliť aj príklepu Škultétyho.
 
49:15
Hackett sa tlačil do brány a prevalcoval aj gólmana Petríka. Zaobišlo sa to nakoniec bez zbytočnej roztržky.
 
49:00
Hráči USA sú v predĺžení lepší. Schlegel najskôr z pravého kruhu neprekvapil Petríka a následný Ruizov pokus smeroval mimo brány.
 
48:30
Rozhodcovia zjavne nechcú zasahovať do priebehu zápasu zbytočnými vylúčeniami, pretože Bujdák predviedol ukážkové podrazenie na jedného z Američanov.
 
47:55
Rozhodcovia niečo konzultujú s boxom časomeračov, chvíľu sa nehrá.
 
47:00
Rímsky s Oravcom dlho vymýšľali ako prekvapia obranu USA, no nepodarilo sa im to. Oravec síce poslal loptičku pred bránu, ale tam nebol nikto z jeho spoluhráčov.
 
46:20
Hrá sa naďalej vo vysokom tempe. Slovensko v predĺžení zatiaľ nevystrelilo.
 
45:11
Prišla ďalšia americká šanca na rozhodnutie. Schlegel ostal úplne sám na ľavom kruhu, no vo výbornej pozícii minul bránu.
 
45:01
Začalo sa predĺženie.