koniec Inter Miláno – Cagliari Calcio
1:0
(0:0)
Komentuje: David Suchý
 
Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Interu Milán, který svého soupeře porazil výsledkem 1:0. Domácí celek vstoupil do druhého poločasu hodně aktivně, hned v úvodu se dostal k několika šancím, jenomže se mu dlouhou dobu nedařilo najít recept na brankáře Vicaria. Inter se přeci jenom dočkal kýžené branky, o kterou se postaral obránce Matteo Darmian, který tak milánský celek obrovsky přiblížil k zisku mistrovského titulu.
 
Držení míče: 49 % : 51 %.
Střely na branku: 8:2. Střely mimo: 3:2. Rohy: 5:0. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 10:11.
 
90+3
Konec zápasu.
 
90+3
Žlutou kartu dostává Radja Nainggolan (Cagliari Calcio).
 
90+2
V pokutovém území si dokázal na vzdušnou nabídku naskočit hostující Pavoletti, který ovšem fauloval a zakončení se tak nebude počítat.
 
90+1
Střídání v týmu Cagliari Calcio: ze hřiště odchází Gabriele Zappa, přichází Alberto Cerri.
Střídání v týmu Cagliari Calcio: ze hřiště odchází Leonardo Pavoletti, přichází Gastón Pereiro.
 
90
Nastavují se tři minuty.
 
89
Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby, s domácím celkem to vypadá hodně dobře, avšak ještě musíme počítat s nastavením.
 
87
Hodně místa měl kolem sebe hostující Nainggolan, který to nakonec zkoušel centrem směrem do pokutového území, kde ovšem trefil pouze protihráče.
 
85
Na hranici pokutového území propadl míč až na Martíneze, který se pokoušel dostat do zakončení, jenomže neposedný předmět nedokázal zasáhnout.
 
84
Střídání v týmu Inter Milán: ze hřiště odchází Matteo Darmian, přichází Danilo D'Ambrosio.
Střídání v týmu Cagliari Calcio: ze hřiště odchází Daniele Rugani, přichází Giovanni Simeone.
 
83
Na pravém křídle čekal na nahrávku hostující Asamoah, kterému se povedlo prodloužit podél autové lajny, kde Nández trefil pouze protihráče před sebou.
 
82
Do konce zápasu zbývá už jen poslední desetiminutovka. Před malým momentem jsme se dočkali úvodní branky, která musí donutit Cagliari Calcio hrát dopředu.
 
81
Střídání v týmu Inter Milán: ze hřiště odchází Christian Eriksen, přichází Roberto Gagliardini.
Střídání v týmu Inter Milán: ze hřiště odchází Stefano Sensi, přichází Matías Vecino.
 
80
Ven z branky se poté vydal domácí brankář Handanović, který se jako první dostal k volnému míči. Ten posléze dokázal výhozem rozehrát na Bastoniho.
 
79
Cagliari Calcio to bude mít najednou hodně složité, prohrává totiž o jednu branku. Přesto do konce zápasu zbývá hodně času, výsledek se může otočit.
 
77
Inter Milán právě vstřelil branku!
Domácí celek se přeci jenom dočkal! Inter Milán znovu operoval u pokutového území, kde se Lukakuovi povedlo v tandemu vysunout Hakimího. Ten nahrávkou napříč malým vápnem našel naběhnuvšího MATTEA DARMIANA, před kterým číhala prázdná hostující branka.
 
77
Následně to na sebe vzal domácí Brozović, kterému to ovšem směrem dopředu moc nevyšlo, jenomže míče si moc dlouho neužil hostující Rugani.
 
76
Před Škriniara si to poté chtěl namířit hostující Zappa, který se ovšem daleko nedostal. Míč se odrazil do zámezí a Cagliari Calcio tak bude vhazovat.
 
75
Cagliari Calcio si poté pohrávalo s míčem na vlastní polovině, načež se jednoduchým způsobem dostalo na druhou stranu, kde číhala smečka soupeřů.
 
73
Ve středu hrací plochy se povedlo zakročit domácímu Sensimu, který následně do kombinace zapojil střídajícího Hakimího, jenž si nevěřil na výpad po křídle.
 
73
Martínez spadl na hranici pokutového území, přičemž si domácí chtěli vybojovat standardní situaci, jenomže sudí nechává překvapivě pokračovat ve hře.
 
72
Střídání v týmu Cagliari Calcio: ze hřiště odchází Alfred Duncan, přichází Kwadwo Asamoah.
 
71
Máme před sebou už jen poslední dvacetiminutovku. Inter Milán stále marně dobývá opačné pokutové území, kde číhá dobře fungující obrana soupeře.
 
70
Střídání v týmu Inter Milán: ze hřiště odchází Alexis Sánchez, přichází Lautaro Martínez.
Střídání v týmu Inter Milán: ze hřiště odchází Ashley Young, přichází Achraf Hakimí.
 
70
Na rohový kop si dokázal naskočit obránce de Vrij, který hlavičkový pokus poslal pouze do břevna hostující branky!
 
70
Inter Milán tak zahrával další standardní situaci, která ani v tomto případě nepřinesla nic nebezpečného a nyní je u míče hostující brankář Vicario.
 
69
Hodně rychle musel rozehrávat od své branky domácí Handanović, kterému se nakonec prudkou rozehrávkou povedlo najít Sensiho, jenž skončil na zemi.
 
68
Cagliari Calcio se povedlo uklidnit hru a sledovali jsme zpětnou nahrávku na kopačku Godína, který pořádně zahnal do úzkých svého kolegu Nainggolana.
 
67
Do protiútoku se poté pokoušel vyrazit hostující Duncan, který se s míčem dostal na opačnou polovinu, kde ovšem ještě počkal na své spoluhráče.
 
65
Po souboji spadl na zem Godín a hlavní sudí ponechal Cagliari Calcio výhodu. Nakonec do píšťalky nemusel písknout, hosté pokračovali v kombinaci.
 
64
Hosté se konečně s míčem dostali na opačnou polovinu, jenomže zpětná nahrávka znovu našla pouze Duncana, který musel počkat na své spoluhráče.
 
63
A znovu se připomněl také Lukaku, který to znovu zkoušel pravou nohou, jenomže také tento střelecký pokus putoval přímo doprostřed branky Cagliari.
 
62
Máme za sebou hodinu hry, která nám stále nepřinesla ani jednu branku. Druhý poločas se odehrává výhradně na jedné polovině, a sice na té hostující.
 
61
Domácí celek si posléze vybojoval další rohový kop, který se znovu snášel do přehuštěného prostoru, kde před Škriniarem dokázal odvrátit Nainggolan.
 
60
Domácí celek stupňuje aktivitu a navíc si po předchozím zakončení vybojoval další rohový kop, se kterým si ovšem hostující obrana dokázala poradit.
 
59
Znovu do akce musel hostující brankář Vicario, který tentokráte musel vyrážet povedenou střelu od Eriksena, jenž se ovšem snášela přímo doprostřed.
 
58
Odražený míč si za pokutovým územím dokázal najít domácí Sensi, který znovu centroval směrem do šestnáctky, kde hlavou mířil vedle branky Lukaku.
 
57
Na pořadu dne byl rohový kop z pravé strany, o který se nakonec postaral domácí Eriksen, po jehož nabídce se málem k zakončení dostal Škriniar.
 
56
Do pokutového území hostujícího celku se snášela vzdušná nabídka, na kterou si nabíhal domácí Darmian, před kterým se povedlo odvrátit Godínovi.
 
55
Na vlastní polovině poté operoval s míčem domácí de Vrij, který zvolil nahrávku na osamoceného Younga, kterého dokázal včas vytlačit pozorný Rugani.
 
54
Duncan cpal nabídku k zadní tyči, kde si nabíhal jeho kolega Pedro. Ten se sice dostal k padajícímu předmětu, avšak v záklonu ho poslal hodně vedle branky.
 
53
Cagliari Calcio je i nadále na vlastní obranné polovině. Dobrý obranný zákrok navíc převedl zkušený Godín, kterému se povedlo zablokovat střelu Lukakua.
 
52
Žlutou kartu dostává Marcelo Brozović (Inter Milán).
 
51
Na pravém křídle si nakonec o nahrávku řekl domácí Darmian, který to zkoušel centrem do pokutového území, nýbrž hledal volného kolegu Brozoviće.
 
50
Vicario si v úvodu druhého poločasu připsal první zákrok, bylo tomu tak proti ráně v podání Darmiana, jenž to nakonec zkoušel z hranice pokutového území.
 
49
Inter Milán se poměrně jednoduše dostal s míčem na útočnou polovinu, kde to nahrávkou na Lukakua zkoušel de Vrij, prvně jmenovaný poté roztáhl hru.
 
47
Hned v úvodu druhého poločasu si nedovoleným způsobem pomáhal domácí Eriksen, čehož si všiml také hlavní sudí, jenž odpískal faul domácích.
 
47
Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzal na starost domácí celek, který bude pro změnu hrát zprava doleva.
 
46
Začal druhý poločas.
 
Máme za sebou první poločas, který nám přinesl poměrně dost nezáživnou podívanou. Inter byl sice většinu času na míči, jenomže se dostal pouze k jediné vyložené šanci, se kterou si Vicario dokázal poradit. Cagliari se snažilo vycházet ze zajištěné obrany, což se mu dařilo, navíc několik minutek drželo míč na polovině soupeře, kde se ovšem k ničemu vážnějšímu nedostal.
 
45
První poločas skončil.
 
44
Nyní měl hodně daleko k míči hostující Duncan, který se ho pokoušel udržet na hrací ploše, avšak pomezní sudí si všiml, že byl již za autovou lajnou.
 
42
V pokutovém území měl poměrně dost času na zakončení domácí Darmian, který to nakonec zkoušel levou nohou, avšak s pokusem si Vicario poradil.
 
40
Na pravém křídle měl poměrně dost času na práci s míčem hostující Pavoletti. Poprvé musel zasahovat také brankář Handanović, jenž vyrážel před sebe.
 
39
První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude něco málo nastavovat.
 
38
Cagliari je dokonce v posledních minutách aktivnější a daří se mu držet míč na polovině soupeře, kde se marně pokoušel vybojovat volný kop Pavoletti.
 
37
Do vzdušného souboje se znovu dostával hostující Pavoletti, kterému se sice povedlo uspět, jenomže z toho bude autové vhazování pro domácí.
 
35
S míčem musel pracovat také hostující brankář Vicario, který to zkoušel vysokým nákopem na opačnou polovinu, kde ovšem našel pouze hlavu Škriniara.
 
34
Na útočnou polovinu se nyní dostal také hostující celek, konkrétněji se jednalo o obránce Ruganiho, který ještě poté pod sebou hledal kolegu Nainggolana.
 
33
Máme za sebou třetinu hry, která nám zatím nepřinesla ani jednu branku. Domácí jsou sice častěji na míči, jenomže stále narážejí na obranu soupeře.
 
31
A k sympatickému zakončení se dokázal dostat aktivně hrající Sánchez, který se s míčem uvolnil za pokutovým územím, jenomže poté mířil doprostřed.
 
30
Inter Milán pokračoval v kombinaci na polovině soupeře, při které si dokázal do volného prostoru seběhnout Sensi, který ještě zpětně hledal Younga.
 
29
K rozehrávce se nakonec postavil záložník Nainggolan, který to zkoušel přímým centrem do pokutového území, kde ovšem našel pouze hlavu de Vrije.
 
28
Do vzdušného souboje se poté dostával hostující Pavoletti, který nakonec po souboji skončil na zemi a Cagliari Calcio bude rozehrávat standardní situaci.
 
27
V pokutovém území se povedlo zakročit hostujícímu Godínovi, který se posléze rozhodl uklidnit hru, přičemž se mu povedlo najít volného kolegu Ruganiho.
 
25
A hezkým způsobem to na sebe vzal domácí Sensi, který se pokoušel zakroutit míč přesně ke vzdálenější konstrukci, jenomže nakonec mířil kousek vedle.
 
24
Sledovali jsme velice přesné přenesení hry na domácího Sensiho, kterému to poté nevyšlo, neboť svou nahrávkou našel pouze kopačku protihráče.
 
23
Následovala standardní situace z pravé strany, ke které se nakonec postavil Eriksen, jehož vzdušná nabídka přinesla pouze ofsajd v podání Škriniara.
 
22
Pokračovalo se vhazováním z pravé strany, po kterém se k míči dostal domácí Sánchez, který ovšem tak dlouho váhal, až ho fauloval Nainggolan.
 
21
Je za námi úvodní dvacetiminutovka tohoto zápasu, která nám zatím nepřinesla ani jednu branku. Nyní od své branky odkopává brankář Vicario.
 
20
Domácím se znovu povedlo dostat míč na druhou stranu, přičemž si na pas za obranu zkoušel seběhnout Darmian, který se ale prezentoval faulem.
 
19
Inter Milán se sice dočkal úvodní branky, avšak ta nakonec neplatí. Zakončující Sánchez se totiž v době nahrávky nacházel v ofsajdu!
 
18
Zappa si na levém křídle přehodil míč na pravou nohu a poté to zkoušel centrem směrem do pokutového území, kde našel pouze hlavu de Vrije.
 
17
Ve středu hrací plochy se nacházel hostující Marin, kterému se povedlo v tandemu oslovi kolegu Nándeze, který pro změnu přesně přenesl hru na Zappu.
 
16
O míč přišel také domácí Sensi a mohl s ním tak hrát hostující brankář Vicario, kterému se velice přesným způsobem povedlo přenést hru na levou stranu.
 
15
Po souboji u postranní lajny navíc skončil na zemi domácí Darmian, čehož si všiml také hlavní sudí zápasu, který tak nařídil standardní situaci pro domácí.
 
14
Cagliari Calcio se ovšem daleko nedostalo, nepřesnou nahrávku dokázal zachytit domácí zadák Bastoni, který poté přenášel hru na pravou stranu.
 
13
Na útočnou polovinu se s míčem vydal také domácí Sensi, který to následně zkoušel centrem do pokutového území, kde našel pouze ruku brankáře.
 
12
K zajímavému střeleckému pokusu se posléze dostal domácí Eriksen, který to zkoušel pravačkou zpoza šestnáctky, avšak na Vicaria si nepřišel.
 
11
Inter znovu po zisku míče zavítal na opačnou polovinu hrací plochy, kam se vydal také defenzivně laděný Škriniar, který pod sebou hledal Brozoviće.
 
10
Kousek od středového kruhu se povedlo v souboji zakročit domácímu Brozovićovi, který se sice jako první dostal k míči, jenomže našel pouze brankáře.
 
9
Domácím se konečně trochu povedlo uklidnit hru, načež se s míčem dostali na opačnou polovinu hrací plochy, kde jsme ale sledovali nepřesnost.
 
8
O nahrávku si posléze řekl také obránce Carboni, kterému se povedlo na opačné polovině najít svého kolegu Nainggolana, jenž přišel o balón.
 
7
Cagliari Calcio pokračovalo v kombinaci na vlastní polovině, do které se následně zapojil také Godín, který si všiml naprosto volného Joaa Pedra.
 
6
Na opačné straně hrací plochy se na hranici pokutového území povedlo zakročit hostujícímu Carbonimu, který poté vyvezl míč na druhou stranu.
 
5
U rohového praporku operoval s míčem hostující Duncan, kterému se povedlo vybojovat autové vhazování, ke kterému se postavil Nández.
 
4
S míčem se na útočnou polovinu dostal také domácí de Vrij, kterému se posléze na levém křídle povedlo oslovit Younga, jenž nahrával vedle sebe.
 
3
Hned v úvodu tohoto zápasu si autové vhazování vybojoval domácí Darmina, který si nakonec vybral vedle postaveného spoluhráče, jenž přenášel hru.
 
2
Hlavní sudí tohoto zápasu poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali na starost hosté, kteří budou hrát zprava doleva.
 
1
Utkání právě začalo.
 
Úvodní sestavy:

Inter Milán: Handanovič – Škriniar, de Vrij, Bastoni – Darmian, Sensi, Brozović, Eriksen, Young – R. Lukaku, Alexis Sánchez.
Náhradníci: I. Radu, D. Padelli – D'Ambrosio, Gagliardini, Vecino, Lautaro Martínez, Perišić, Pinamonti, Hakimí, Ranocchia.

Cagliari Calcio: Vicario – Rugani, Godín, Carboni – Nández, Marin, Nainggolan, Duncan, Zappa – Pavoletti, João Pedro.
Náhradníci: Aresti, Ciocci – Asamoah, Calabresi, Cerri, Walukiewicz, Tripaldelli, Simeone, Pereiro, Klavan, Lykogiannis..
 
Inter Milán

Na opačné straně stojí Inter Milán, který se bude chtít pokoušet navázat na vynikající formu z posledních zápasů. Inter Milán se naopak nachází na čele celé Serie A, přičemž na druhé AC má aktuálně náskok již osmy bodů, navíc Inter Milán má své utkání tohoto kola k dobru. Inter Milán má vůbec nejlepší formu ze všech týmů, z posledních pěti zápasů totiž ani v jediném případě nepřišel o bod. Naposledy se mu povedlo zvládnout poměrně složitý souboj proti devátému Sassuolu, které dlouhou dobu hrálo velice vyrovnaně, přesto si nakonec odvezlo porážku poměrem 1:2.
 
Cagliari Calcio

Fotbalisté Cagliari se budou v tomto duelu pokoušet o bodový zázrak, rozhodně totiž nebudou favoritem tohoto zápasu. Cagliari totiž momentálně okupuje až osmnáctou pozici tabulky, což by v konečném důsledku znamenalo sestup do nižší soutěže. Cagliari Calcio by potřebovalo začít bodovat, momentálně totiž ztrácí na sedmnáctý Turín již pět bodů. Hostující tým tohoto zápasu má na svém kontě sérii tří proher v řadě, naposledy se mu tedy povedlo bodovat před více než měsícem. K vidění totiž byl zápas proti Sampdorii Janov, který skončil výsledkem 1:1.
 
Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Italská Serie A má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi Inter Milán a Cagliari Calcio.
 
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 12:30.