odložené AC Miláno – AS Rím
0:0
(-:-)
Komentuje: Vendula Zdražilová
 
To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek nedělního dne a u dalších online přenosů z fotbalu se budu těšit zase na shledanou.
 
Vzhledem k opatřením kvůli koronaviru se utkání odehrálo bez diváků.
 
Držení míče: 56 % : 44 %.
Střely na branku: 7:2. Střely mimo: 4:2. Rohy: 5:6. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 10:16.
 
Je dobojováno. Po bezbrankovém prvním poločase jsme se úvodního gólu dočkali v šestasedmdesáté minutě, kdy skóre otevřel domácí Ante Rebić, jenž se trefil z dorážky a poslal Milán do vedení. Na jeho trefu pak v devětaosmdesáté minutě navázal Hakan Çalhanoğlu, který bezpečně proměnil nařízený pokutový kop. Hráči Milána tak zapsali důležité tři body do tabulky, hosté naopak odjedou s prázdnou.
 
90+6
Konec zápasu.
 
90+5
Po sérii nepřesností na obou stranách jsou teď u balonu hosté, už jim ale moc času na nějakou korekci skóre či dokonce srovnání, nezbývá.
 
90+3
Milánští si vynutili další menší tlak před brankou soupeře, ale hosté se ubránili a posléze velmi rychle hru otočili na opačnou stranu. Znovu však před Donnarummou nevymysleli nic.
 
90+2
Domácí hráči se už příliš nikam neženou a jen kontrolují hru. Hosté se naopak nemohou dostat na kontaktní branku, která by ještě mohla znamenat mnoho.
 
90+1
Žlutou kartu dostává Jordan Veretout (AS Řím).
 
90
Nastavovat se bude ještě pět minut navíc.
 
89
AC Milán právě vstřelil branku!
V pokutovém území byl faulován Theo Hernández a sudí pak nařídil pokutový kop. Na jeho značku si balon postavil HAKAN ÇALHANOĞLU, po jeho nekompromisní střele sice Mirante vystihl směr, ale byl bez šance zakročit. Domácí tak navyšují své vedení – 2:0.
 
88
Penalta pro AC Milán.
 
87
Zápas se pomalu blíží ke konci, hostům se nedaří srovnat nepříznivý stav a nemohou najít recept na Gianluigiho Donnarummu, který tak stále drží své čisté konto.
 
85
Rafael Leao se v pokutovém území dostal ke střele pravačkou, ale ta nakonec hostující bránu neohrozila a následuje tak jen odkop od ní, který provede Antonio Mirante.
 
84
Theo Hernández byl Pérezem faulován a poslán k zemi. Domácí zůstávají u míče a hned půjdou do další útočné akce.
 
83
Spinazzola pálil na domácí branku a jeho pokus byl sražen domácími hráči jen za cenu rohového kopu.
 
81
Střídání v týmu AS Řím: ze hřiště odchází Bryan Cristante, přichází Javier Pastore.
 
81
Střídání v týmu AS Řím: ze hřiště odchází Lorenzo Pellegrini, přichází Amadou Diawara.
 
80
Jdeme do poslední desetiminutovky zápasu, ještě se určitě bude i nějaký čas nastavovat. Domácí jsou stále v jednobrankovém náskoku, který se pokoušejí ještě navýšit.
 
79
Hosté by rádi brzy srovnali, teď se dostali na polovinu soupeře, ale Zappacostova přihrávka na Péreze byl přetažen a rázem tak z akce Říma nic nebylo.
 
78
Střídání v týmu AC Milán: ze hřiště odchází Ante Rebić, přichází Rafael Leao.
 
76
AC Milán právě vstřelil branku!
Děje se tak ale na druhé straně a do vedení jdou hráči Milána. ANTE REBIĆ si naběhl na míč a poté vystřelil. Jeho pokus ještě vyrazil Mirante, ale na jeho dorážku už byl krátký a musí lovit míč poprvé ze své sítě – 1:0.
 
75
Hra pokračuje dále, u balonu jsou hosté a snaží se založit akci, která by mohla vést k vedoucí brance. Zatím jsme ani jednoho gólu nedočkali.
 
73
Další pauza na občerstvení.
 
72
Kus před šestnáctkou pálil levačkou Lucas Paquetá, ale znovu to bylo nepřesné a míč skončil jen vysoko nad brankou soupeře.
 
71
Andrea Conti si vyměnil nadvakrát míč se spoluhráčem kousek od vlastní branky, a až poté šli Milánští před hostující branku. Rebićova střela nasadila Mancinimu jesličky, ale míč pak zachytila obrana Říma.
 
69
Střídání v týmu AS Řím: ze hřiště odchází Henrich Mchitarjan, přichází Diego Perotti.
 
69
Střídání v týmu AS Řím: ze hřiště odchází Edin Džeko, přichází Nikola Kalinić.
 
68
Po něm se míč snesl do pokutového území, nikdo z hráčů Milána ho ale neusměrnil za záda Miranteho.
 
67
Lucas Paquetá dostal přihrávku na levou stranu a poté poslal nepříjemnou střelu na hostující branku. Míč skončil za zadní čárou a domácí zahrají další rohový kop.
 
65
A znovu agilní Ante Rebić se ocitl na pravém křídle, jeho centr do pokutového území byl ale sražen mimo tři tyče.
 
64
Autové vhazování zahráli hráči Milána, poté se ke střele zblízka dostal Ante Rebić, jeho pokus šel na branku Miranteho, ovšem ten byl připraven.
 
62
Rebić se opřel ostře do protihráče a poslal ho k zemi. Sudí mu tak uděluje další žlutou kartu zápasu.
 
61
Římané zahrávali rohový kop, po něm ale branku domácích neohrozili.
 
59
Džeko neudržel míč na kopačce a byl s ním natlačen za postranní čáru. Hosté tak zůstanou u balonu a už po vhazování míří před branku Gianluigiho Donnarummy.
 
58
Střídání v týmu AS Řím: ze hřiště odchází Justin Kluivert, přichází Carles Pérez.
 
57
Aktivita obou týmů pomalu stoupá, ale zatím to nevede k další žádné nebezpečné střele, která by mohla znamenat úvodní branku zápasu.
 
56
Milánští zahrávali volný přímý kop po faulu hostujícího hráče, ale z této standardní situace neohrozili branku Antonia Miranteho. Následuje tak jen odkop od ní.
 
54
Střídání v týmu AC Milán: ze hřiště odchází Giacomo Bonaventura, přichází Lucas Paquetá.
 
54
Střídání v týmu AC Milán: ze hřiště odchází Samuel Castillejo, přichází Alexis Saelemaekers.
 
53
Pěkná akce domácích, kterou v pokutovém území zakončoval Çalhanoğlu a jeho pokus pak byl sražen obranou římského AS mimo ohrožení Antonia Miranteho.
 
53
Zappacosta nestihl doběhnout míč, který směřoval za postranní čáru a autové vhazování tak zahrají Milánští.
 
52
U obou střídaček se už rozcvičují hráči, takže je možné, že už brzy půjdou na trávník nové tváře.
 
51
Po levé straně se dostal k hranici šestnáctce Rebić, místo aby vystřelil, ještě akci posunul na Çalhanoğlua, ale druhý jmenovaný pak na míč vůbec nedosáhl.
 
50
Spinazzola se prodral přes obránce Milána, poté poslal míč na Mchitarjana, ale ten pohotovou střelou napálil balon jen do obránce Milána.
 
49
Souboj o míč u levé postranní čáry vyzněl lépe pro Milán a ten tak z poloviny hřiště otáčí hru před Miranteho branku.
 
48
Po akci Milána, která byla nepřesná, následoval odkop od hostující svatyně, který provedl Antonio Mirante.
 
47
Mchitarjan nabral směr branka Milána, ale obrana soupeře ho zabrzdila a poté i obrala o balon.
 
46
Oba celky vstoupily do druhého poločasu beze změn, ani jeden trenér tak na hřiště neposlal čerstvé síly.
 
46
Začal druhý poločas.
 
Střely na branku: 1 – 2
 
Druhý poločas začne přibližně v 18:20.
 
První poločas duelu mezi Milánem a Římem je minulostí. V něm jsme se nedočkali žádné branky, nějaké šance si oba celky vytvořily, ale rozhodně nebyly z kategorie těch hodně nebezpečných. Zatím fotbal příliš mnoho krásy nepobral a uvidíme, co nám oba celky nabídnou po patnáctiminutové přestávce.
 
45+3
První poločas skončil.
 
45+2
Po nepřesné akci Říma odkopl míč na polovinu hostů Donnarumma a už to vypadá, že sudí tuto část hry už ukončí.
 
45
Nastavovat se budou ještě dvě minuty navíc.
 
45
Domácí pak zahrávali další standardní situaci v podobě rohového kopu, po ní však branku soupeře neohrozili.
 
44
Hakan Çalhanoğlu byl faulován kousek před šestnáctkou a následoval volný přímý kop. Ten sám také zahrál a jeho vysokou střelu pak vytěsnil na rohový kop Antonio Mirante.
 
43
Theo Hernández přijal u levé postranní čáry přihrávku od Bonaventury a směřoval dále před velké vápno. Jeho centr ale v pokutovém území adresáta nenašel.
 
42
Nyní sám Samuel Castillejo leží na hrací ploše, když byl faulován hostujícím hráčem, ale sudí ukazuje, že to na žlutou není.
 
41
Žlutou kartu dostává Samuel Castillejo (AC Milán).
 
41
Edin Džeko vybojoval míč na polovině hřiště a už se sám dostával rychle blíže brance soupeře. Ale byl faulován nohou zezadu a domácí hráč tak dostane žlutou kartu a hosté zůstanou u balonu.
 
40
Alessio Romagnoli odkopl míč od vlastní branky na polovinu římského AS a založil tak další akci svého týmu. Nakonec pak pálil Theo Hernández, ale jen mimo tři římské tyče.
 
39
Hakan Çalhanoğlu si u přední tyče naskočil na centr od Thea Hernándeze, ale branku hostů jen přestřelil.
 
38
Z levé strany pak hráči Milána zahrávali volný kop, ale z této standardní situace nevymysleli žádné nebezpečí před Mirantem a ten tak bude mít odkop.
 
37
Nepřesné zakončení Edina Džeka a míč mají znovu domácí.
 
36
Mchitarjan byl faulován domácím hráčem, bylo to na hraně a proto si také Hakan Çalhanoğlu vyslechl domluvu hlavního sudího a příště by to už mohlo být za žlutou kartu. Hosté jsou opět na míči a útočí.
 
35
Centrovaný míč srážel jeden z hostů před Donnarummu, ten ale zakročil a dostal balon pod kontrolu. Následuje tak odkop od jeho branky.
 
35
Hra pokračuje dále, míč mají hosté a budou zahrávat rohový kop.
 
34
Střely na branku: 0 – 2
 
33
Teď následuje krátká pauza na občerstvení všech hráčů.
 
33
Po Mchitarjanově střele zasahoval brankář Donnarumma a dostal míč na rohový kop.
 
32
Kessiého přihrávku sice zachytila obrana Říma, nicméně domácí si míč vrátili zpět a ještě i stihli vystřelit, ale jejich pokus byl nakonec nepřesný.
 
31
Donnarumma chytil další pokus hostů a míč pak hned rukou rozehrál spoluhráčům, kteří otáčejí směr hry zase před branku Antonia Miranteho.
 
30
Po půlhodině hry jsme se nedočkali úvodní branky zápasu, začátek byl hodně opatrný, nyní se ale už hra zrychlila a byly k vidění šance na obou stranách. Jen gól tomu zatím chybí.
 
29
Z vlastní poloviny pomalu zakládali další akci domácí hráči, ale tohle se jim nepovedlo. Hosté je otravovali a nakonec dosáhli svého. Mají balon a pádí útočit.
 
28
Edin Džeko se neprodral skrze tři hráče Milána, kteří se kolem něho rozestoupili a pak sami získali míč. Hosté se tak rychle vracejí na polovinu milánského celku.
 
27
Giacomo Bonaventura zrychlil a pak před velkým vápnem vyslal jedovatou střelu, která ale končí jen vysoko nad břevnem hostující branky. I domácí už měli slibnou šanci.
 
26
Držení míče: 49% – 51%
 
24
Hosté získali výhodu autového vhazování, kterého se chopil Davide Zappacosta.
 
23
Pellegrini podkopl soupeře a poslal ho k zemi. Hned pak musel přijmout verdikt hlavního sudího a ten mu udělil první žlutou kartu zápasu.
 
22
Spinazzola si naběhl na míč a hlavičkoval, ale balon mezi tři milánské tyče neusměrnil.
 
21
Na řadě pak byl odkop od Donnarummovy branky a do akce se tak mohli vydat zase hráči Milána. Ale ztratili míč a hosté opět otočili hru před jeho branku.
 
20
Velká šance je na světě, a sice na hostující straně. Edin Džeko tečoval balon hlavou u malého vápna a míč skončil jen těsně vedle tyče!
 
19
Jordan Veretout si vyskočil a poté hlavou nasměroval míč na branku soupeře, ovšem neúspěšně.
 
18
Theo Hernández spolupracoval s Bonaventurou, ale jejich souhra nepřinesla žádnou šanci. Na druhé straně pak musel Manciniho střelu z pravé strany vytěsnit Donnarumma na rohový kop.
 
17
Autové vhazování pro AS Řím a hosté tak zřejmě zůstanou u míče a na polovině svého soupeře.
 
16
Spinazzola nabral na levé straně rychlost a chtěl se dostat do pokutového území, ale obránce domácích ho čistě zastavil a vymazal tak slibně se rozvíjející akci Říma. Následuje pouze odkop Milána na druhou stranu.
 
15
Hosté zahráli rohový kop, bylo to nakrátko a poté Pellegrini centroval balon směrem k brance Milána, ale bylo to hodně nepřesné.
 
14
Justin Kluivert se teď srazil s domácím hráčem, oba skončili na hrací ploše, ale jsou v pořádku a už se chystají znovu pomoci svým týmům.
 
13
Davide Zappacosta takřka ve středu pole zmařil rozehrávku Milána a domácí tým tak nemohl projít před Antonia Miranteho. Sami hosté pak znovu načínají další svou akci.
 
12
Nicméně domácí celek soupeře vytlačil na jeho vlastní polovinu a akci tak Římané musejí začínat znovu od začátku.
 
12
Antonio Mirante znovu zachytil míč a nakrátko ho pak nohou rozehrál na Davideho Zappacostu. Ten tak opět zakládá římskou akci.
 
11
Také Antonio Mirante neměl větší potíže s pokusem hráčů Milána a i on pak jistil míč a odkopl ho od své branky. Tím poslal své spoluhráče opět do akce.
 
10
Zappacosta nechal míč Cristantemu, ten hned centroval balon blíže brance domácích, ale tohle byla pro brankáře Donnarummu lahůdka a balon bez větších problémů dostal do rukavic.
 
9
Justin Kluivert to nyní nemyslel vůbec špatně. S míčem si naběhl před velké vápno, zrychlil a posílal přihrávku na spoluhráče, ale tu zachytila obrana soupeře, která tak nedovolila Římanům skórovat.
 
7
Oba celky se zatím oťukávají, do kloudné šance se ještě ani jeden z nich nedostal. Zatím tak sledujeme spíše opatrný fotbal.
 
6
I jejich souhru ale domácí celek zneškodnil a získal míč na svou stranu.
 
5
Na malou domů poslal míč Mirantemu Chris Smalling a od brankáře hostů pak znovu hráči Říma pádí útočit.
 
4
Rázem tak skončila slibná domácí šance a bleskově se před branku Gianluigiho Donnarummy přesouvají zase hosté z Říma.
 
4
Centr z levé strany z kopačky Thea Hernándeze už směřoval na nabíhajícího Anteho Rebiće, ale na poslední chvíli tuto akci zneškodnil jeden z hostujících obránců.
 
3
Davide Zappacosta táhl akci římského AS po pravé straně, ale u postranní čáry nakonec o balon přišel a získali ho hráči Milána, kteří půjdou na opačnou stranu.
 
2
Theo Hernández získal balon, rozehrál ho na spoluhráče a ten si okamžitě naběhl před velké vápno, kde ale neměl komu přihrát.
 
1
Úvodní výkop zahráli hosté a z vlastní poloviny se pak dostávali na domácí území území, ale obrana Milána je nepustila za půlící čáru.
 
1
Utkání právě začalo.
 
Oba celky jsou už na hrací ploše, probíhá znělka italské Serie A a utkání tak bude moci za malý okamžik začít.
 
Úvodní sestavy:

AC Milán: G. Donnarumma – Conti, Kjaer, A. Romagnoli (C), Hernández – Kessié, Binnásir – Castillejo, Bonaventura, Çalhanoğlu – Rebić.
Náhradníci: Begović, Antonio Donnarumma – Biglia, Calabria, Duarte, Gabbia, Krunić, Laxalt, Leao, Paquetá, Saelemaekers.

AS Řím: Mirante – Zappacosta, Smalling, Mancini, Spinazzola – Cristante, Veretout – Kluivert, Lorenzo Pellegrini, Mchitarjan – Džeko (C).
Náhradníci: Fuzato – Diawara, Fazio, Ibañez, N. Kalinić, Pastore, Peres, C. Pérez, Perotti, Ünder, Villar, Kolarov.

Rozhodčí: Giacomelli – Paganessi, Valeriani.
 
Vzhledem k opatřením kvůli koronaviru se zápas odehraje bez diváků.
 
Vzájemná utkání

První vzájemný duel mezi oběma celky se odehrál v říjnu loňského roku a z výhry se radoval tehdy domácí AS Řím, jenž zvítězil 2:1. Domácí Milán má tak svému soupeři dnes rozhodně co vracet.
 
AS Řím

Hosté z AS Řím jsou na tom totiž lépe. Najdeme je na páté pozici s osmačtyřiceti body a drží pozici pro základní skupinu Evropské ligy. Ve hře však mají ještě více, na Ligu mistrů ztrácejí devět bodů a ještě se pokusí vybojovat nejprestižnější evropskou soutěž. Také Římanům se v posledním odehraném utkání dařilo, doma zvítězili těsně 2:1 nad Sampdorií a získali tak cenné tři body do tabulky. I dnes prahnou po třech bodech a na půdě AC Milán by rádi potvrdili roli mírného favorita. Každopádně náš čeká velmi zajímavý zápas.
 
AC Milán

Fotbalisté dnes domácího AC Milán jsou v tabulce italské ligy na osmém místě se ziskem devětatřiceti bodů a stále bojují o Evropu. Na kvalifikaci o Evropskou ligu mají ztrátu tří bodů, na její skupinovou fázi pak bodů devět. V posledním ligovém duelu Milánští dominovali na půdě Lecce, kde vyhráli 4:1. Na tuto výhru by rádi navázali i dnes, aby si udržovali naději na evropskou scénu, ovšem proti klubu z římského AS je nečeká snadná cesta.
 
Hezké nedělní odpoledne přeji všem příznivcům fotbalu. Dnes je na programu osmadvacáté kolo italské Serie A a my prostřednictvím tohoto textového online přenosu budeme sledovat duel mezi týmy AC Milán a AS Řím.
 
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:15.
 
Utkání je odloženo z důvodu hrozby koronaviru. V Itálii platí plošný zákaz pořádání sportovních akcí až do 3. dubna.
 
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.