koniec udalosti 6. etapa: Mylhúzy - La Planche des Belles Filles
Dylan Teuns
Komentuje: Matej Kubove
 
Giulio Ciccone je oficiálne lídrom TdF a má žltý dres! Jeho náskok je šesť sekúnd.
 
Julian Alaphilippe musel ísť dopredu a šiel. Ešte ho predbehol Thomas, ktorý to v závere napálil. Francúzsky držiteľ žltého dresu sa z neho ale podľa všetkého vyzlečie.
 
0 km
Dylan Teuns mal v závere lepšie nohy a prvý preťal pásku až o jedenásť sekúnd pred Cicconem. Ten v závere vybuchol.
 
0,3 km
Julian Alaphilippe pridáva a chce dohnať stratu na Cicconeho.
 
6 km
Veľmi dôležitý údaj. Julian Alaphilippe musí stiahnuť minimálne 2:14, pretože pri súčasnom náskoku úniku 3:56 má virtuálne žltý dres Giulio Ciccone.
 
19 km
Na vrchole Col des Chevrères je ako prvý Giulio Ciccone, ktorého najviac zaujímal časový bonus, pretože aktuálne je virtuálne v žltom drese. Wellens definitívne ostáva v bodkovanom drese.
 
37 km
Na Col des Croix prešiel cez pásku ako prvý Thomas de Gent. Tim Wellens nemal záujem bojovať, bude sa sústrediť na ďalší kopec. Získal však aspoň bod.
 
55 km
Síce to chvíľu vyzeralo, že sa bude bojovať, avšak nakoniec z toho nebol ten klasický boj. Tim Wellens prešiel cez pásku ako prvý a berie ďalších desať bodov.
 
60 km
Nicolas Edet (Cofidis) ukončil svoje trápenie a na Tour de France 2019 končí. Je iba druhým jazdcom, ktorý nedokončí preteky.
 
86 km
Ako prvý nastúpil eritrejský šampión Natnael Berhane a prekvapil všetkých za sebou, takže získal päť bodov. K nejakým bodíkom sa dostal i Wellens.
 
110 km
Na vrchole Grand Ballon sa ocitol ako prvý Thomas de Gendt, ktorý ušiel od skupiny asi 400 metrov pred páskou. Giulio Ciccone ho nasledoval a skončil za ním. Belgičan získal 5 bodov, Talian 3.
 
117 km
Krátko pred vrcholom Le Markstein sa únik poriadne roztrhal. Najsilnejšie nohy ukázal Tim Wellens, ktorý získal desať bodov a poistil si, aspoň nateraz, bodkovaný dres.
 
131 km
Šprintérsku prémiu vyhral v špurte troch jazdcov Andrea Pasqualon, až za ním sa umiestnili Nils Politt a André Greipel. Pre pelotón ostal jeden bodík.