koniec Česko – Nemecko
5:1
(0:0, 1:1, 4:0)
Komentuje: Lukáš Rastislav Ovšonka
 
V tretej časti hry podal výber trénera Miloša Říhu jednoznačne výborný výkon. V tretej tretine sme videli štyri góly na českej strane. Presadili sa opstupne Voráček, Kubalík, Palát a skóre na 5:1 uzavrel Kovář. Česko sa teda podľa očakávania prehuplo do semifinále a pokračuje vo svojej ceste naďalej.

Ďakujeme za pozornosť.
 
Koniec zápasu.
 
59:51
Česko dalo gól!
Česko pridáva gól do opustenej bránky a definitívne pečatí svoje víťazstvo. V strednom pásme zachytil puk Moravčík, posunul to medzi kruhy na hokejku JANA KOVÁŘA, ktorý strelou švihom trafil odkrytú bránu.
Asistencia: Michal Moravčík.
 
59:14
Sekundičky stále plynú a Česi bez väčších ťažkostí zvládajú záver zápasu, Nemci sú bezmocní.
 
58:52
Do dobrej pozície sa dostával Milan Gulaš, no z tesnej blízkosti sa už nedokázal presadiť a puk sa od jeho hokejky odrazil iba na bočnú konštrukciu.
 
58:26
Seiderova strela od modrej čiary smerovala na výstroj brankára Bartošáka, pomaličky sa presilovka Nemecka chýli ku koncu.
 
57:48
Jeden z českých hokejistov nekompromisne vyhadzoval puk preč z obranného pásma. Puk sa odrazil od mantinelu na bočnú konštrukciu.
 
57:08
Nemci si nepresne prihrali v útočnom pásme a táto nepresnosť ich napokon vyháňa preč z útočnej tretiny.
 
56:32
Nemci začali hrať túto presilovku bez brankára, na ľade je teda šesť korčuliarov proti štyrom!
 
56:26
Zrejme posledná príležitosť pre Nemcov dostať sa do zápasu. Dve minúty za podrazenie dostáva Dmitrij Jaškin.
 
56:02
Čas momentálne beží v prospech českého tímu. Skóre je pre český celok priaznivé a v závere sa to budú snažiť Česi určite udržať.
 
55:47
Simon prenechal puk za ľavým kruhom Frolíkovi, ktorý preveril pripravenú hokejku brankára Grubauera.
 
54:44
Moravčíkovo zakončenie od modrej čiary sa snažil tečovať Řepík. Česi sú teraz v útočnom pásme a hrajú ďaleko od svojej bránky, čo im rozhodne vyhovuje najlepšie.
 
54:01
Tomáš Zohorna postupoval sám do útočného pásma. Zaviezol puk do rohu klziska, odkiaľ zbieral niekoľko veľmi cenných sekúnd.
 
53:08
Česko dalo gól!
Česi v krátkom čase pridávajú ďalší gól do siete. Puk sa nečakane odrazil od zadného mantinelu, Grubauer s tým vôbec nepočítal, k puku pred bránkoviskom sa dostal ONDŘEJ PALÁT a do odkrytej časti bránky zasunul.
Asistencia: Jan Kolář.
 
52:40
Jakub Voráček postupoval sám skrz stredné pásmo, dostal sa na ľavý kruh a odtiaľ preveril pozornú lapačku gólmana Grubauera, ktorá bola tento raz pripravená.
 
51:41
Česko dalo gól!
Po rýchlom prieniku vidíme v poradí tretí gól v nemeckej sieti. Dobre to urobil DOMINIK KUBALÍK, ktorý si spracoval prihrávku z hokejky Kovářa a z ľavého kruhu príklepom napálil do ľavého vinkla!
Asistencie: Jan Kovář, Filip Hronek.
 
51:15
Šikovný Frederik TIffels sa prebojoval do zakončenia z ľavého kruhu, ale nakoniec to mieril iba mimo priestoru bránky. Nemci pokračujú vpredu.
 
50:52
V dobrej streleckej pozícii z ľavého kruhu sa ocitol Dmitrij Jaškin, ktorý vypálil s náprahom, ale mieril iba do pravého Grubauerovho betónu.
 
50:24
Od Nemcov určite očakávame väčšiu aktivitu smerom dopredu, a tak sa aj deje. Už to nebude to bezbrehé vyčkávanie v strednom pásme.