koniec KRC Genk – SK Slavia Praha
1:4
(1:1)
Komentuje: Michal Sadlek
 
To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera.
 
Držanie lopty: 53 % : 47 %.
Strely na bránu: 2:7.
Strely mimo: 5:7.
Rohy: 2:2.
Ofsajdy: 3:1.
Fauly: 7:26.
 
Slavia v druhom polčase úplne zničila Genk a tromi gólmi rozhodla o svojom zaslúženom postupe. Začiatok sa pritom „sešívaným“ vôbec nevydaril, keď inkasovali už v 10. minúte po obrovskej chybe brankára Kolářa. Postupne sa ale rozohrali k fantastickému výkonu – boli rýchlejší, agresívnejší, častejšie mali loptu na svojich kopačkách a hrali viac priamočiaro – a výkon v druhom polčase bol jeden z najlepších, aký Slavia predviedli v európskych pohároch za veľmi dlhú dobu. Domáci sa v druhom polčase, kedy mali predovšetkým ukázať svoju silu, nezmohli prakticky na nič. Pre Genk bol dnešný zápas celkovo jednou veľkou tragédiou – po prehre 1:4 sa lúči s Európskou ligou, v druhom polčase sa domáci úplne zosypali a Heynen s Vukovićom opustili trávnik na nosidlách. Česko tak po vypadnutí Plzne s Dinamom Záhreb bude mať v osemfinále Európskej ligy svojho zástupcu.
 
90+5
Koniec zápasu.
 
90+4
Trossard sa pokúsil o prienik cez dvoch brániacich hráčov Slavie, tí ho ale o loptu pripravili.
 
90+3
Fanúšikovia Genku vyprevádzajú svojich hráčov z pohárovej Európy potleskom. Sympatické gesto po jasnej prehre.
 
90+2
Záver zápasu už pripomína tréningový zápas, kedy hráči nejdú do súbojov úplne naplno, aby sa nezranili. Olayinka zablokoval Malinovského pokus spoza šestnástky Slavie.
 
90+1
Samatta si podobne, ako pred chvíľou Ito, nabehol za obranu Slavie a obišiel i Kolářa, z bránkovej čiary už ale nedokázal zakončiť. Pred bránou nebol nikto v modrom, a tak loptu získali hostia.
 
90
Bude sa hrať ešte päť minút.
 
90
Pozuelo našiel kolmou prihrávkou Ita, ktorý prešprintoval Bořila a sám pred Kolářom dokázal slávistického brankára prelobovať. Jeho lob skončil na spojnici brány Slavie, od ktorej sa lopta odrazila späť do hry.
 
88
Domáci futbalisti vypadajú, ako by chceli mať toto trápenie už rýchlo za sebou. Určite sa ale bude pár minút nadstavovať kvôli ošetrovaniu brankára Vukovića.
 
87
Žltú kartu dostáva Mick Van Buren (SK Slavia Praha), ktorý fauloval protihráča asi meter pred rozhodcom. Van Buren tak ani neskúša protestovať.
 
86
Olayinka fauloval Pozuela na ľavej strane. Center z priameho kopu potom našiel hlavu Trossarda, ktorý ale namieril len do stredu brány, kde stál pripravený Kolář.
 
85
Samatta po prihrávke Trossarda vystrelil z ostrého uhlu, bránu ale minul. Tak, ako v domácom zápase, i v Genku dokázali slávisti Samattu ustrážiť a domáci útočník sa nedostal prakticky k ničomu.
 
84
Slavia získala loptu a prešla do rýchleho protiútoku. Olayinka bol ale asi rýchlejší ako zvyšok slávistov, pretože keď nacentroval z pravej strany, tak v šestnástke Genku nebol nikto z červenobielych.
 
83
Zmrhal skvelým presingom získal loptu pre Krála, ktorý neváhal a vystrelil na bránu Genku. Pokus mladého záložníka Slavie len tesne minul Jackersovu bránu.
 
82
Žltú kartu za podrazenie protihráča dostáva Vladimír Coufal (SK Slavia Praha).
 
82
Trossard našiel pekným pasom cez celú šírku ihriska Ita, toho ale o loptu pripravil Bořil.
 
81
Van Buren sa na dvakrát pretlačil k lopte v pokutovom území Genku a z ostrého uhla skúsil prekvapiť domácu obranu, Dewaest mu ale loptu zrazil na rohový kop.
 
80
Rozklad Genku už je úplne zjavný. Hráči neveria, že so zápasom môžu niečo urobiť, nedaria sa im jednoduché prihrávky a Slavia je jasným pánom na ihrisku.