koniec KRC Genk – SK Slavia Praha
1:4
(1:1)
Komentuje: Michal Sadlek
 
To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera.
 
Držanie lopty: 53 % : 47 %.
Strely na bránu: 2:7.
Strely mimo: 5:7.
Rohy: 2:2.
Ofsajdy: 3:1.
Fauly: 7:26.
 
Slavia v druhom polčase úplne zničila Genk a tromi gólmi rozhodla o svojom zaslúženom postupe. Začiatok sa pritom „sešívaným“ vôbec nevydaril, keď inkasovali už v 10. minúte po obrovskej chybe brankára Kolářa. Postupne sa ale rozohrali k fantastickému výkonu – boli rýchlejší, agresívnejší, častejšie mali loptu na svojich kopačkách a hrali viac priamočiaro – a výkon v druhom polčase bol jeden z najlepších, aký Slavia predviedli v európskych pohároch za veľmi dlhú dobu. Domáci sa v druhom polčase, kedy mali predovšetkým ukázať svoju silu, nezmohli prakticky na nič. Pre Genk bol dnešný zápas celkovo jednou veľkou tragédiou – po prehre 1:4 sa lúči s Európskou ligou, v druhom polčase sa domáci úplne zosypali a Heynen s Vukovićom opustili trávnik na nosidlách. Česko tak po vypadnutí Plzne s Dinamom Záhreb bude mať v osemfinále Európskej ligy svojho zástupcu.
 
90+5
Koniec zápasu.
 
90+4
Trossard sa pokúsil o prienik cez dvoch brániacich hráčov Slavie, tí ho ale o loptu pripravili.
 
90+3
Fanúšikovia Genku vyprevádzajú svojich hráčov z pohárovej Európy potleskom. Sympatické gesto po jasnej prehre.
 
90+2
Záver zápasu už pripomína tréningový zápas, kedy hráči nejdú do súbojov úplne naplno, aby sa nezranili. Olayinka zablokoval Malinovského pokus spoza šestnástky Slavie.
 
90+1
Samatta si podobne, ako pred chvíľou Ito, nabehol za obranu Slavie a obišiel i Kolářa, z bránkovej čiary už ale nedokázal zakončiť. Pred bránou nebol nikto v modrom, a tak loptu získali hostia.
 
90
Bude sa hrať ešte päť minút.
 
90
Pozuelo našiel kolmou prihrávkou Ita, ktorý prešprintoval Bořila a sám pred Kolářom dokázal slávistického brankára prelobovať. Jeho lob skončil na spojnici brány Slavie, od ktorej sa lopta odrazila späť do hry.
 
88
Domáci futbalisti vypadajú, ako by chceli mať toto trápenie už rýchlo za sebou. Určite sa ale bude pár minút nadstavovať kvôli ošetrovaniu brankára Vukovića.
 
87
Žltú kartu dostáva Mick Van Buren (SK Slavia Praha), ktorý fauloval protihráča asi meter pred rozhodcom. Van Buren tak ani neskúša protestovať.
 
86
Olayinka fauloval Pozuela na ľavej strane. Center z priameho kopu potom našiel hlavu Trossarda, ktorý ale namieril len do stredu brány, kde stál pripravený Kolář.
 
85
Samatta po prihrávke Trossarda vystrelil z ostrého uhlu, bránu ale minul. Tak, ako v domácom zápase, i v Genku dokázali slávisti Samattu ustrážiť a domáci útočník sa nedostal prakticky k ničomu.
 
84
Slavia získala loptu a prešla do rýchleho protiútoku. Olayinka bol ale asi rýchlejší ako zvyšok slávistov, pretože keď nacentroval z pravej strany, tak v šestnástke Genku nebol nikto z červenobielych.
 
83
Zmrhal skvelým presingom získal loptu pre Krála, ktorý neváhal a vystrelil na bránu Genku. Pokus mladého záložníka Slavie len tesne minul Jackersovu bránu.
 
82
Žltú kartu za podrazenie protihráča dostáva Vladimír Coufal (SK Slavia Praha).
 
82
Trossard našiel pekným pasom cez celú šírku ihriska Ita, toho ale o loptu pripravil Bořil.
 
81
Van Buren sa na dvakrát pretlačil k lopte v pokutovom území Genku a z ostrého uhla skúsil prekvapiť domácu obranu, Dewaest mu ale loptu zrazil na rohový kop.
 
80
Rozklad Genku už je úplne zjavný. Hráči neveria, že so zápasom môžu niečo urobiť, nedaria sa im jednoduché prihrávky a Slavia je jasným pánom na ihrisku.
 
79
Van Buren posielal prihrávku na Stocha medzi stopérov Genku, dobre sa ale vrátil Malinovskyj, ktorý sklzom loptu Stochovi vypichol.
 
78
Po niekoľkých prihrávkach ju ale modrí v podstate zadarmo odovzdali brankárovi Slavie Kolářovi, ktorý môže v pokoji a bez toho, aby ho niekto z domácich hráčov atakoval, rozohrať.
 
76
Ito obišiel na pravej strane Bořila, jeho center ale odkopol zo šestnástky Slavie Kúdela. Domáci zostávajú s loptou na útočnej polovici.
 
75
Striedanie v tíme SK Slavia Praha: z ihriska odchádza Milan Škoda, prichádza Mick Van Buren.
 
74
Souček obral o loptu Malinovského, ktorý ho už asi z frustrácie veľmi tvrdým sklzom poslal na zem. Je záhadou, prečo za tento zákrok nedostal Malinovskyj kartu.
 
73
Stochov center tentokrát nebol tak vydarený. Wouters ho bez problémov odhlavičkoval. Slovenský reprezentant má ale po svojom príchode na ihrisko úžasnú bilanciu – za zhruba 10 minút stihol nacentrovať na dva góly Milana Škodu.
 
72
Domáci si vôbec neporozumeli pri rozohrávke. Lucumi poslal neobsadenému Uronenovi ťažkú prihrávku a ten ju nedokázal spracovať. Následne bol faulovaný Souček, Slavia tak bude kopať ďalší priamy kop.
 
71
Strely na bránu: 1:7
 
70
Zdá sa, že už je asi hotovo a o postupujúcom je rozhodnuté. Domáci už vypadajú úplne rezignovane a i domáci tréner, ktorý vystupoval veľmi energicky pred svojou lavičkou, na ňu smutne zasadol.
 
69
Tím Slavia práve strelil gól!

Snový polčas Slavie! Stoch nacentroval z rohového kopu úplne presne na MILANA ŠKODU, ktorého nechala obrana Genku úplne voľného, a ten nádhernou hlavičkou do ľavého horného rohu nedal Jackersovi žiadnu šancu.
 
68
Po zrazenom centri Stocha z pravej strany získavajú hostia rohový kop.
 
67
Kolář znovu vybehol ďaleko zo svojej brány a len s veľkým šťastím odkopol loptu tesne pred nabiehajúcim Itom. Brankár hostí má asi rád adrenalín...
 
66
Genk musí v tejto chvíli streliť na postup tri góly. Niektorí domáci fanúšikovia už opúšťajú štadión.
 
65
Striedanie v tíme SK Slavia Praha: z ihriska odchádza Lukáš Masopust, prichádza Peter Olayinka.
 
64
Tím Slavia práve strelil gól!

Slavia už je blízko k postupu! Stoch poslal krásny center na prednú tyč na Součka, ktorého pokus vyrazil skvelým zákrokom striedajúci brankár Jackers. Loptu ale vyrazil len k MILANOVI ŠKODOVI, ktorý ju zblízka hlavou dorazil do odkrytej brány.
 
64
Lucumi sklzom vypichol loptu Škodovi, ktorý spadol pri skoku cez neho. Hlavný rozhodca ale odpískal faul, hostia tak budú zahrávať priamy kop.
 
63
Striedanie v tíme SK Slavia Praha: z ihriska odchádza Ibrahim Benjamin Traoré, prichádza Miroslav Stoch.
 
62
Domáci po zisku lopty okamžite prešli do útoku a kolmá prihrávka našla na pravej strane Ita. Ten poslal nebezpečný center do bránkoviska Slavie na Trossarda, pred ktorým na poslednú chvíľu odkopol loptu Kúdela.
 
61
Domácemu trénerovi sa nepáčil tvrdý zákrok Masopusta na Woutersa. Hlavný rozhodca mu preto dôrazne dohovára a ukazuje mu, že nabudúce ho vykáže na tribúnu.
 
60
Trossard si narazil loptu pred šestnástkou Slavie so Samattom, o loptu ho ale v nádejnej pozícii pripravil Coufal.
 
59
Hra po strelenom góle Slavie konečne pokračuje. Genk čaká veľmi ťažký záver zápasu. Domáci tréner už využil všetky striedania, z toho dve boli vynútené a obaja vystriedaní hráči opustili trávnik na nosidlách. Genk navyše prehráva a na postup potrebuje v tejto chvíli streliť dva góly.
 
58
Striedanie v tíme KRC Genk: z ihriska odchádza Danny Vuković, prichádza Nordin Jackers.
 
57
Na ihrisku sa opäť objavujú záchranári s nosidlami a nakladajú na ne Vukovića.
 
56
Striedanie v tíme KRC Genk: z ihriska odchádza Casper De Norre, prichádza Jere Uronen.
 
55
Brankár Vuković je stále v opatere lekárov a nevypadá to s ním dobre. Zrejme tak príde druhé vynútené striedanie domácich.
 
53
Tím Slavia práve strelil gól!

Slavia otáča zápas! Zmrhalov center už takmer chytil domáci brankár Vuković, do ktorého ale vletel Dewaest. Lopta mu tak vypadla priamo pred dobiehajúceho IBRAHIMA BENJAMINA TRAORÉHO, ktorý už nemal problém loptu doraziť do odkrytej brány.
 
53
Napokon sa ale postavil na nohy a pokračuje v zápase.
 
52
Vuković je stále v opatere lekárov a asi nesimuluje, keďže domáci tím potrebuje streliť gól.
 
51
Žltú kartu dostáva Milan Škoda (SK Slavia Praha), ktorý bol príliš aktívny pri presingu a sklzom podrazil domáceho brankára Vukovića. Ten je teraz v opatere lekárov a za autovou čiarou sa už rozcvičuje náhradný brankár Jackers.
 
50
V krátkom časovom slede prišli dva fauly v strede poľa, po ktorých lopta končí vo vlastníctve slávistov.
 
49
Traoré obral o loptu Pozuela a okamžite hľadal Masopusta. Tomu chýbalo pár centimetrov na to, aby loptu spracoval. Veľká škoda pre Slaviu, Masopust by totiž asi šiel sám na domáceho brankára Vukovića.
 
48
Genk drží loptu. Do druhého polčasu vstúpil aktívnejšie, na polovici Slavie sa ale na dlhšiu dobu usadiť zatiaľ nedokázal.
 
47
Ito sa snažil o individuálny prienik do šestnástky Slavie z pravej strany, ten sa mu ale nevydaril. Následne ešte Malinovskyj nastrelil z tesnej blízkosti ruku Krála, rozhodca bol ale blízko a nechal hru pokračovať.
 
46
Výkop druhého polčasu mali domáci. Cez prestávku nedošlo k žiadnym striedaniam.
 
46
Začal sa druhý polčas.
 
Druhý polčas sa začne približne o 22:03.
 
Prvý polčas nezačal pre Slaviu vôbec dobre, pretože brankár Kolář vyrobil obrovskú chybu, ktorú potrestal asi najjednoduchším gólom vo svojej kariére Trossard. Postupne ale hostia prevzali iniciatívu, zaslúžene vyrovnali a ku koncu polčasu dokázali domácich celkom slušne zatlačiť do obrany. Pred druhým polčasom drží Slavia postupový výsledok, domáci tak budú musieť otvoriť hru a tlačiť sa viac do útoku.
 
45+2
Prvý polčas sa skončil.
 
45+1
Maehle po rýchlej akcii domácich centroval z pravej strany, center ale spadol priamo ku Kúdelovi, ktorý situáciu spolu s brankárom Kolářom úspešne vyriešil.
 
45
Bude sa hrať ešte dve minúty.
 
45
Žltú kartu dostáva Dries Wouters (KRC Genk), ktorý doslova skosil k zemi Traorého. Domáci hráč ani neskúša protestovať, prísnejší rozhodca by mu totiž asi hneď ukázal červenú.
 
44
Hostia veľmi dobre napádali domácich a pri ich rozohrávke získali loptu na svoje kopačky. Zatiaľ sú ale len v postupnej kombinácii.
 
43
Pozuelo sa rozhodol vystreliť z priameho kopu na bránu, zostalo ale len pri rozhodnutí. Strela letela do druhého poschodia tribúny za bránou.
 
42
Traoré ešte veľmi zúrivo protestoval proti žltej karte, hlavný rozhodca mu preto dôrazne dohovára.
 
41
Žltú kartu za podkopnutie prenikajúceho Malinovského dostáva Ibrahim Benjamin Traoré (SK Slavia Praha).
 
40
Prvú žltú kartu zápasu dostal za podrazenie Samattu Ondřej Kúdela (SK Slavia Praha).
 
39
Král bol faulovaný na útočnej polovici, hostia tak získali priamy kop. Ten rozohral Bořil centrom na Škodu, De Norre ale loptu odkopol do autu.
 
38
Na opačnej strane dopadol veľmi podobne Maehleho prienik cez Deliho. Loptu budú rozohrávať po faule hostia.
 
37
Coufal si pri pokuse o prienik po pravom krídle predkopol loptu veľmi ďaleko a následne v súboji o loptu fauloval Lucumiho. To bol veľmi zbytočný útočný faul.
 
35
Pozuelo hľadal pasom za obranu Samattu, toho ale dobre telom zadržal Kúdela. Lopta sa dokotúľala za bránkovú čiaru, rozohrávať tak bude brankár Slavie Kolář.
 
34
Kolář chytil center Pozuela a okamžite loptu vykopával na Zrmhala. Tomu chýbalo pár centimetrov na to, aby odkop spracoval. Slávistom ale pomohli domáci obrancovia, ktorí si pri rozohrávke neporozumeli a poslali loptu do autu.
 
33
Souček zachytil loptu v strede poľa, rýchly protiútok Slavie 3 na 2 ale úplne zabil. Namiesto prihrávky na voľného spoluhráča prihral úplne nepochopiteľne smerom k Lucumimu, ktorý logicky loptu zachytil.
 
32
Heynen opúšťa štadión na nosidlách v opatere záchranárov. Domáci záložník pôjde zrejme priamo do nemocnice.
 
31
Na trávniku Slavia oblieha šestnástku Genku. Zľava prišiel krásny center do bránkoviska Genku na Milana Škodu, pred ním však loptu odkopol na poslednú chvíľu De Norre.
 
30
S Heynenom to naozaj nevypadá dobre. Na chvíľu sa postavil na nohy, ale opäť spadol na trávnik.
 
29
Striedanie v tíme KRC Genk: z ihriska odchádza Bryan Heynen, prichádza Dries Wouters.
 
28
Coufalov center preletel na opačnú stranu k Bořilovi, ktorého pokus zablokoval Lucumi. Ďalší center Zmrhala skončil na zadnej tyči, kde loptu zasiahol Coufal. Jeho pokus končí mimo Vukovićovu bránu.
 
27
Pozuelov center bez problémov odvrátila obrana Slavie, lopta sa ale vrátila k domácim. Heynen je medzitým ošetrovaný za bránou Slavie a zrejme sa už do hry nevráti.
 
26
Hra medzitým pokračovala faulom Masopusta na Trossarda, Genk tak bude zahrávať priamy kop.
 
25
Heynen zostáva kľačať na trávniku a zvracia. Toto nevypadá dobre...
 
24
Slaviu vyrovnávajúci gól povzbudil a v týchto chvíľach je jasne aktívnejšia. Výsledok 1:1 by znamenal postup „sešívaných“.
 
23
Tím Slavia práve strelil gól!

Je vyrovnané! Zmrhal dobre nacentroval z pravej strany a brankár Vuković jeho center len jemne tečoval, lopta tak prešla zaňho k VLADIMÍROVI COUFALOVI. Ten už nemal problém zblízka poslať hlavou loptu do prázdnej domácej brány.
 
22
Držanie lopty: 55 % : 45 %
 
21
Zmrhal posielal dvakrát center do šestnástky z ľavej strany, až po tom druhom ale prišla hlavička Součka. Pokus záložníka hostí končí mimo bránu Genku.
 
19
Král poslal pekný center na zadnú tyč, tam ale v hlavičkovom súboji fauloval obranca Slavie Deli, a tak z tejto šance nebude nič.
 
18
Po faule na Součka získava Slavia voľný priamy kop na útočnej polovici.
 
17
Tempo hry v posledných momentoch trochu opadlo. Pozuelo hľadal kolmou prihrávkou rozbehnutého Trossarda, pred ním ale loptu zastavil Coufal, ktorý hru okamžite preniesol dopredu.
 
16
Samatta vyštartoval proti brankárovi Kolářovi, ktorý dostal loptu malou domov od Coufala. Brankár hostí si i napriek revu domácich fanúšikov poradil a rozohral na Bořila.
 
15
Gól Trossarda je prvým v tomto dvojzápase a vzhľadom k pohárovej matematike je tak jasné, že dnes sa už predĺženie hrať nebude.
 
14
Ito rozohral pred vlastnou šestnástkou zle, Bořil ale vystrelil veľmi zbrklo a pripravený Vuković jeho pokus bez väčších problémov chytil.
 
13
Pozuelo posunul na pravej strane loptu Maehlemu a ten nacentroval presne na Dewaesta, ktorý v obkľúčení dvoch obrancov Slavie namieril hlavou nad bránu Kolářa.
 
12
Hneď mohla prísť odpoveď hostí. Souček našiel skvelým centrom úplne voľného Zmrhala, ktorý namieril hlavou k ľavej tyči brány Genku. Vuković ale výborne zasiahol a hlavičku chytil.
 
10
Genk dal gól!

Obrovská chyba brankára hostí znamená gól v sieti Slavie! Kolář najprv dobre vybehol pred Samattu, ktorý si nabiehal na nákop Lucumiho, a loptu pred ním zastavil. Lopty sa ale rýchlo nezbavil odkopom, naopak nepochopiteľne ju len posunul pred seba k LEANDROVI TROSSARDOVI, ktorý ho jednoducho obišiel a poslal loptu do prázdnej brány Slavie.
 
9
Deli hľadal nákopom od vlastnej šestnástky Masopusta, preňho ale bola táto prihrávka pridlhá. Rozohrať tak mohol domáci brankár Vuković a nerozohral vôbec zle, pretože našiel na útočnej polovici Pozuela a ten rozvinul kombináciu domácich.
 
8
Traoré zachytil spätnú prihrávku Heynena a poslal do nábehu Masopusta, ten sa ale zamotal v kľučkách. Dokázal však aspoň prihrať pred bránu Škodovi, ktorý sa ale proti dvojici domácich obrancov nedokázal presadiť.
 
7
Center z rohu sa v pokutovom území Slavie nepríjemne odrazil od skupinky hráčov smerom k bráne Slavie, Coufal ale túto situáciu vyriešil rezolútnym odkopom lopty na tribúnu.
 
6
Ito si nabiehal na pravom krídle na ďalšiu kolmú prihrávku, Deli ale i tentokrát dobre zasiahol a odkopol loptu na rohový kop.
 
5
Traoré našiel centrom hlavu Milana Škodu, ktorý ale hlavičkoval z pomerne veľkej vzdialenosti, a tak poslal guľaté čudo nad bránu Genku.
 
4
Maehle poslal peknú kolmú prihrávku na Ita, hru ale dobre prečítal stopér Slavie Deli, ktorý mu loptu pred šestnástkou hostí odkopol.
 
3
Škoda sklepol vysoký center na Zmrhala, ten už ale loptu nedokázal posunúť ďalej do strany na Krála. K lopte sa tak dostali domáci, ktorí chcú trochu upokojiť hru kombináciou medzi vlastnými obrancami.
 
2
Hneď na začiatku zápasu je počuť a vidieť slávistických fanúšikov, tí si totiž do Belgicka zjavne priviezli slušnú zásobu pyrotechniky a chcú ju predviesť.
 
1
Výkop zápasu mala Slavia, ktorá sa hneď pokúsila o prvý útok. Prienik Zmrhala skončil na Malinovskom, ktorého nákop na útočnú polovicu už nedokázal Maehle dobehnúť.
 
1
Stretnutie sa práve začalo.
 
Domáci Genk bude dnes hrať v modrých dresoch, Slavia v tradičných červenobielych dresoch.
 
Oba tímy práve nastupujú na trávnik Luminus Areny, zápas sa tak o chvíľu začne.
 
Úvodné zostavy:

KRC Genk: Vuković – Maehle, Dewaest, Lucumi, De Norre – Malinovskyj, Pozuelo, Heynen – Trossard (C), Samatta, Ito.
Náhradníci: Jackers – Wouters, Ingvartsen, Uronen, Aidoo, Ndongala, Gano.

SK Slavia Praha: O. Kolář – Coufal, Kúdela, Deli, Bořil – T. Souček, Traoré – Masopust, Král, Zmrhal – Milan Škoda (C).
Náhradníci: Kovář – Olayinka, Hušbauer, Van Buren, Stoch, Baluta, Frydrych.

Rozhodca: Madden – Connor, Mulvanny (všetci Škótsko).
 
SK Slavia Praha

Slavia je na tom veľmi podobne v českej lige, ako Genk v belgickej. Cez víkend prehrala na pôde druhého tímu z Plzne 0:2 a jej náskok sa znížil už len na tri body. Pre Slaviu to bola prvá prehra po desiatich zápasoch bez prehry. Slávisti ale naďalej zostávajú najproduktívnejším tímom českej ligy (50 strelených gólov).

V Európskej lige sa dostala Slavia do pomerne ťažkej skupiny C, z ktorej ale dokázala postúpiť z druhého miesta so ziskom 10 bodov. Slavii skvele fungovala obrana, keď inkasovala len tri góly (z toho dva pri jedinej prehre v Bordeaux), ale v útoku to už taká sláva narozdiel od ligy nebola. Za 6 zápasov strelili slávisti len štyri góly a v tejto bilancii sa budú musieť rozhodne zlepšiť, ak chcú pomýšľať na postup do osemfinále. Do Genku prichádzajú za stavu 0:0, takže na postup budú hostia určite streliť gól.
 
KRC Genk

Genk je naďalej suverénnym lídrom belgickej ligy, v poslednom kole ale prehral na pôde druhého Clubu Bruggy 1:3 a jeho náskok sa znížil na osem bodov. Ligová forma Genku sa však trochu zhoršila. Za celú sezónu prehrali domáci len tri ligové zápasy, dve prehry z toho ale prišli v priebehu posledného mesiaca.

Genk vyhral v Európskej lige na jeseň veľmi vyrovnanú skupinu I so ziskom 11 bodov pred druhým Malmö, Besiktasom a Sarpsborgom. Genk je veľmi útočné ladené mužstvo, preto nebolo žiadnym prekvapením, že v jeho skupinových zápasoch padalo veľa gólov, čoho dôkazom bolo i jeho skóre 14:8. V prvom zápase v Prahe sme ale gól nevideli, verme teda, že dnes sa nejakých dočkáme.
 
Vitajte pri on-line prenose zo zápasu KRC Genk – SK Slavia Praha. Stretnutie sa začne o 21:00.