koniec Kližan, Polášek – Auger-Aliassime, Shapovalov
2:1
(3:6, 7:5, 6:3)
Komentuje: Miroslav Revaj
 
Slovensko vyhráva nad Kanadou 2:1! O necelú polhodinu môže naša tímová jednotka Martin Kližan spečatiť postup v zápase proti kanadskej jednotke Denisovi Shapovalovi. Aj z tohto prenosu vám ponúkame online prenos.
 
6:3
GEM, SET, ZÁPAS SLOVENSKO! Čistou hrou sme ukončili tretí set, ktorý sme ovládli pomerom 6:3 a tak získavame druhý bod! Rozhodujúci set sa niesol v jasnej réžii našich chlapcov, ktorý mali veľmi kvalitný servis a dobrú hru predviedli aj na príjme. Veľká pochvala pre našu dvojicu Martina Kližana a Filipa Poláška, ktorý si poradili s veľmi nevyspytateľnou mladou dvojicou Auger-Aliassime – Shapovalov.
 
40-0
Shapovalov ritern končí v aute, tri mečbaly pre Slovensko!
 
5:3
Čistou hrou napokon Kanada znižuje na 3:5 v treťom sete, ale podávať teraz pôjde Slovensko na víťazstvo v tejto štvorhre!
 
5:2
Presný volej Kližana a tak sa čistou hrou dostávame do vedenia 5:2! Kanada bude teda podávať na udržanie sa v tomto zápase, Felix Auger-Aliassime už dva podania stratil.
 
4:2
Dlhý ritern od Kližana a tak Kanada znižuje na 2:4! Shapovalov mal veľké problémy na podaní, ale súper dokázal odvrátiť dva brejkbaly. Stále máme však jeden brejk k dobru.
 
40-15
Ďalšia výborná robota od nášho deblového špecialistu a Slovensko získava dva brejkbaly!
 
4:1
Priamym bodom z podania ukončil Martin Kližan tento gem, takže sme potvrdili brejk a vyhrávame v treťom sete 4:1! Je to už veľmi dobre pre naše farby, ale treba to ešte poriadne dotiahnuť do úspešného konca.
 
3:1
Brejk pre Slovensko! Teraz na sieti správne zapracoval Filip Polášek a prvýkrát v treťom sete berieme súperovi podanie, za stavu 3:1 pôjdeme podávať na potvrdenie brejku!
 
40-15
Vynikajúci ritern od Martina Kližana a Slovensko získava dva brejkbaly!
 
2:1
Filip Polášek ukončil tento gem esom a tak ideme do vedenia 2:1! Žeby sa nám teraz podarilo brejknúť súpera?
 
1:1
O niečo podobné sa snažil potom aj náš deblový špecialista, ale nevyšlo mu to a tak je stav tretieho setu vyrovnaný 1:1!
 
1:0
Výborné podanie od Martina Kližana, skvelú robotu znova predviedol Filip Polášek, ktorý si skúsene počkal na sieti a volejom ukončil prvý gem tretieho setu, vedieme 1:0!
 
7:5
Áno! Parádny úder na telo od slovenskej jednotky a tak sme dokázali prvýkrát v tomto zápase zobrať súperovi podanie a vyhrávame druhý set pomerom 7:5! Toto bol veľmi vyrovnané dejstvo, ale v tom správnom momente nám vyšiel lepšie príjem, nedopustili sme tajbrejk a možno toto môže byť aj rozhodujúci moment celého stretnutia. Nechajme sa však prekvapiť, čaká nás rozhodujúci tretí set o druhý bod.
 
40-30
Skvelý ritern od Poláška a tak získavame setbal! Toto musíme využiť!
 
6:5
Poláškov úspešný volej po dobrom riterne súpera a tak vedieme v druhom sete 6:5! Kanada bude po druhýkrát podávať na udržanie sa v druhom sete.
 
5:5
Celé to však zachránil Auger-Aliassime na sieti a tak je stav druhého setu vyrovnaný 5:5! Vyrovnané dejstvo tak bude pokračovať ďalej, potrebujeme ho však získať vo svoj prospech.
 
5:4
Výborne! Aj sa tak stáva, skvelý servis našej jednotky a vedieme teda v druhom sete 5:4! Kanada pôjde podávať na udržanie sa v tomto dejstve, skúsme to teda zlomiť!
 
4:4
Ritern Kližana po druhom podaní skončil v aute, čo je určite škoda. Kanada vyrovnáva stav druhého setu na 4:4!
 
4:3
Ponúknutú možnosť sme dokázali využiť, postaral sa o to hlavne kvalitný servis v podaní Filipa Polášeka. Vyhrávame tak v druhom sete 4:3 a teraz by to chcelo zobrať súperovi podanie!
 
3:3
Shapovalov musel cez druhý servis, čo však úspešne zvládol a tak Kanada vyrovnáva stav druhého setu na 3:3! Zatiaľ čakáme na prvý brejk druhého setu a verme, že ešte teraz nepríde.
 
3:2
Aj sa tak po kvalitnom servise Kližana a úspešnej hre na sieti od Polášeka stáva, čím sa ujímame vedenia 3:2 v druhom sete!
 
2:2
Hneď ten prvý aj Auger-Aliassime využíva po ďalšom kvalitnom podaní a tak je stav v druhom sete vyrovnaný 2:2!
 
2:1
Udržali sme si aj druhý servis a tak vyhrávame v druhom dejstve 2:1! Toto vyzerá na vyrovnanejšie dejstvo, základ je držať si svoj servis.
 
1:1
Denis Shapovalov aj keď s menšími problémami udržal prvý servis druhého setu a vyrovnáva jeho stav na 1:1!
 
1:0
Kvalitné podanie Martina Kližana ukončilo tento gem, Slovensko si udržalo prvé podanie prvého setu a tak vedieme 1:0!
 
3:6
Hneď prvý setbal dvojica Auger-Aliassime – Shapovalov využíva a tak sa ujíma vedenia 1:0 vo štvorhre! Úvod stretnutia našej dvojici nevyšiel a už sme sa nedokázali dostať naspäť do hry. Škoda, že sme nevyužili brejkbal, pretože kanadský pár podával výborne a hral aj lepšie na sieti. Čaká nás tak náročná úloha v druhom sete, ktorý musíme vyhrať. Verme, že sa nám to podarí.
 
15-40
Servis von z kurtu aj s potrebnou rotáciou a tak Kanada získava dva setbaly!
 
3:5
Výborný servis nášho deblového špecialitu Filipa Polášeka a tak znižujeme stav prvého setu na 3:5! Kanadský pár však pôjde podávať na víťazstvo v prvom sete.
 
2:5
Denis Shapovalov na sieti poslal úder na telo Martina Kližana a tak Kanada vyhráva v prvom sete 5:2! Budeme tak musieť podávať na udržanie sa v prvom sete, podobnú situáciu včera už Kližan absolvoval a napokon z toho bola parádna otočka.
 
2:4
Kanaďania sa vybrali na sieť, ale Filip Polášek bol úspešnejší. Pri servise Martina Kližana si pripisujeme čistú hru a znižujeme stav prvého setu na 2:4!
 
1:4
Štvrtý fiftín Kanady uzatvára tento gem, keď Shapovalov podával opäť výborne a po dvoch odvrátených brejkbaloch ide náš súper do vedenia 4:1 v prvom sete! Ťažká situácia pre slovenských reprezentantov.
 
40-15
Ďalšia presná hra na sieti od Martina Kližana a tak Slovensko získava úvodné dva brejkbaly!
 
1:3
Esom na záver ukončil Filip Polášek tento gem a Slovensko získava úvodný bod vo štvorhre, ktorým znižujeme stav prvého setu na 1:3!
 
0:3
Aj sa tak stáva, Felix Auger-Aliassime zaznamenal na servise čistú hru a po potvrdení brejku vedie Kanada v prvom sete 3:0! To sú už problémy pre náš pár, ale všetko sa dá ešte zvrátiť.
 
0:2
Ktorý dokázal náš súper už využiť, keď Denis Shapovalov úspešne zapracoval na sieti a tak Kanada rozbehla túto štvorhru veľmi dobre! Felix Auger-Aliassime bude teraz podávať na potvrdenie brejku.
 
40-A
Je tu však druhý brejkbal pre kanadský pár!
 
0:1
Kanada si udržala úvodné podanie bez menších problémov a získava tak prvý gem v tomto zápase!