koniec Inter Miláno – U.S. Sassuolo Calcio
0:0
(0:0)
Komentuje: Michal Břuchanský
 
Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost.
 
Držení míče: 55 % : 45 %.
Střely na branku: 4:6. Střely mimo: 4:5. Rohy: 11:0. Ofsajdy: 4:1. Fauly: 16:16.
 
Je dobojováno! Inter na svém hřišti nepotěšil dětské publikum žádným gólem a jistojistě se tak nepřiblíží druhé Neapoli, kterou zítra čeká těžký zápas s Laziem. Milánský favorit měl určitě více ze hry. Dobře fungující obranu větral hlavně centrovanými balóny a to úplně nesedělo Mauru Icardimu, který si za celý zápas nevytvořil žádnou větší šanci. Domácí útok oživil až příchod Martíneze, ale ani on střeleckou mizérii neukončil. O něco nebezpečí tak bylo Sassuolo, kterému stačilo mnohem menší držení míče. Dobře hrál hlavně ghanský forvard Boateng, jenže ani on své šance neproměňoval.
 
90+4
Konec zápasu.
 
90+4
Ne, v tomto duelu gól nepadne! Marcelo Brozović slušně odcentroval na zadní tyč, kde se k hlavičce dostal nepokrytý Martínez, jenže ji poslal přímo na dobře postaveného Consigliho.
 
90+3
Federico Peluso se snažil přemluvit rozhodčího, aby roh odvolal, neboť podle něj byl Perišić v ofsajdu. Místo toho sám vyfasoval žlutou kartu.
 
90+3
Ještě jedna standardní situace po faulu na Icardiho. Lépe řečeno dvě standardky, neboť po centru z pravé strany se ještě chystá poslední rohový kop.
 
90+3
A zase rychle na druhou stranu. Boateng se už nemohl dívat na nepříjemnou kombinaci v blízkosti hostujícího vápna a poctivým návratem se zapříčinil o zisk míče.
 
90+2
Opět nebylo daleko od velkého šoku pro milánské fanoušky! Samir Handanovič zachránil remízový stav proti střele Mehdiho Bourabii a stejně důležitý zákrok předvedl Škriniar, který zablokoval málem gólovou dorážku!
 
90+1
Moc času na vstřelení jistě rozhodujícího gólu už týmy nemají. Nad rámec druhého poločasu jsou přidány tři minuty.
 
90
Tak tohle se nepovedlo. Brozović chtěl rozjet nacvičený signál, ale paradoxně si vůbec nerozuměl se svým chorvatským kolegou Perišićem. Ten přihrávku nezpracoval a pustil ji do autu.
 
89
Naopak se chystá možné ohrožení Consigliho branky. Nedovolený zákrok na Martíneze způsobil velice nebezpečný přímý kop z ideální pozice.
 
88
To vypadalo zajímavě! Jeremie Boga zleva pronikl do šestnáctky a centrem do malého vápna vyzval Boatenga, kterému scházely centimetry, aby trefil míč při pokusu o nůžky.
 
87
Rogério to udělal nejlépe jak mohl, když se natlačil před protihráče a zpomalil, čímž si došel pro faul. Hosté uklidňují hru v klidnější části hřiště.
 
86
Brozović udělal chybu v rozehrávce, když poslal míč na Bourabiu. Po něm zkusil prorazit Boateng, ale stopeři Interu ho do vápna nepustili.
 
85
A znovu akce jako přes kopírák. D´Ambrosiův centr však nezískal Icardi ani Martínez. Nařízený rohový kop už domácí fotbalisté nezužitkovali k vytvoření šance.
 
84
Konečně jakás takás možnost pro milánské hráče! Ti opět vymysleli centr z pravého kraje hřiště. Do pokutového území kromě balónu přiletěl také Martínez a poslal slušnou hlavičku do míst, kde stál Consigli.
 
83
Skoro všechny útočné akce vede Inter po pravé straně, odkud poslal do vápna další centr D´Ambrosio. Nasměroval ho k brance a tím ulehčil práci zasahujícímu Consiglimu.
 
82
Střídání v týmu Inter Milán: ze hřiště odchází Matías Vecino, přichází Borja Valero.
 
81
Střídání v týmu Inter Milán: ze hřiště odchází Matteo Politano, přichází Lautaro Martínez.
 
81
Politanův centr z rohového kopu vyhlavičkoval do bezpečí Giangiacomo Magnani. Inter bude vhazovat a ještě předtím střídat.
 
80
Politano předběhl Pelusa a na hraně šestnáctky si přehodil míč na levačku. Centrem hledal Icardiho, který při prudké změně směru ztratil stabilitu i šanci dostat se do zakončení.
 
79
Čerstvý Bourabia posunul míč doleva na Bogu, který ve vápně našel Locatelliho, ale tomu střela nesedla natolik, že se neměla šanci dostat k Handanovičovi.
 
78
Brozović byl doslova vytlačen na vlastní půlku, odkud přiletěl přesný dlouhý pas na Nainggolana. S jeho centrem zleva si obrana Sassuola poradila.
 
77
Po autu D´Ambrosia přišel na řadu také rohový kop Politana, který pozorný gólman Andrea Consigli vyboxoval do opačného kraje hrací plochy.
 
76
Střídání v týmu US Sassuolo Calcio: ze hřiště odchází Stefano Sensi, přichází Francesco Magnanelli.
 
75
Hra začíná být hodně kouskovaná. Sassuolu to určitě vyhovuje více, neboť nemusí vynakládat tolik sil na bránění bezbrankového stavu.
 
74
Federico Peluso šel do skluzu, kterým čistě vypíchl balón Politanovi. Ten přes něho nepříjemně přepadl a s bolestivou grimasou si chvíli poležel na pažitu.
 
73
Střídání v týmu US Sassuolo Calcio: ze hřiště odchází Alfred Duncan, přichází Mehdi Bourabia.
 
71
Danilo D´Ambrosio poslal solidní centr do ohně. Na Icardiho to ale bylo příliš vysoké a argentinský forvard ze vzduchu neusměrnil těžký míč mezi tyče.
 
70
Nenápadně jsme se dostali již do sedmdesáté minuty zápasu. Interu se stále nedaří gólově stvrdit roli favorita a ani k tomu nemělo moc velkých šancí.
 
69
Berardi zkoušel technickou střelu z rohu pokutového území. Míč by asi letěl na branku, ale k ní ho nepustil blok nizozemského obránce de Vrije.
 
68
Střet dvou ghanských reprezentantů skončil faulem Asamoaha na hostujícího záložníka Duncana. Sassuolo rozehrává z blízkosti středového kruhu.
 
67
Další nic moc řešítí nedovolený zákrok, který tentokrát odnesl Brozović. Inter rychle rozehrál a přesunul se k pravé postranní čáře, kde operují D´Ambrosio a Politano.
 
66
Pol Lirola měl klid na přípravu svého centru z pravého křídla. Balón letěl přímo na branku a před zásahem Handanoviče se nikdo nedostal k hlavičce.
 
65
Boga byl pozdě u neúplně přesné spoluhráčovy přihrávky. Škriniar byl u balónu jako první a ještě k tomu na něj byl spáchán faul.
 
64
Lirola přes sebe nepustil Perišiće, jehož pokus o centr zablokoval na rohový kop. Za hlasitého skandování několika tisíců dětských hlasivek centroval Brozović, ale nic vážného tím nezpůsobil.
 
63
Před Icardiho se dostal jeden z obránců, který k němu nepustil centr Mattea Politana. Argentinský forvard je stále naprosto odříznutý.
 
62
Střídání v týmu US Sassuolo Calcio: ze hřiště odchází Filip Djuričić, přichází Jeremie Boga.
 
61
Střídání v týmu Inter Milán: ze hřiště odchází João Mário, přichází Radja Nainggolan.
 
60
Djuričićova ambiciózní střela z velké dálky neměla moc šancí na úspěch. Před odkopem Samira Handanoviče se bude poprvé střídat.
 
59
Hlavičkáři Sassuola se k ničemu nedostali. Hosté u balónu ještě chvíli zůstali, jenomže centr zleva nikoho v bílozeleném nenašel.
 
58
Stefan de Vrij šel do souboje s urostlým Boatengem a fauloval. Před Handanoviče bude moci přiletět dlouhý nákop z hloubi pole.
 
56
Consigli se dostal do problémů, když vyběhl rozehrávat až před velké vápno. Nepovedeným odkopem dostal míč na Brozoviće, který ho chtěl téměř z poloviny hřiště přelobovat, ale přitom přehodil celou branku.
 
55
Po deseti minutách hry ve druhé půli se osmělili také hosté. Činit se musel Handanovič, který výtečně zneškodnil nebezpečnou hlavičku úplně volného Boatenga! Pro Sassuolo škoda, že ghanský forvard mířil doprostřed branky.
 
54
Ani z tohoto mráčku nezapršelo. Druhý asistent hlavního rozhodčího si všiml ofsajdu některého z mnoha hráčů před Consigliho brankou.
 
53
Celá situace se bude opakovat z hodně podobného místa. Djuručić se sice poctivě vrátil do obrany, ale na kraji hřiště nedovoleně poslal k zemi D´Ambrosia.
 
52
Následovala standardní situace v podobě centru z pravé strany. Žádný z domácích hlavičkářů se ale neprosadil, takže se na stavu 0:0 nemohlo nic změnit.
 
51
Matteo Politano se díky své mrštnosti dostal přes Rogéria. Ten ho nechtěl za žádnou cenu pustit do vápna a po jasném držení si bude muset dávat na své další zákroky velký pozor.
 
51
Další tvrdý střed mezi Asamoahem a Boatengem. Ten do svého soupeře bez rozmyslu naběhl a může být rád, že také nebude muset hrát se žlutou kartou.
 
50
Jméno Marcela Brozoviće putuje na žlutou kartu hlavního rozhodčího, kterému se nelíbil ostrý skluz v místě hodně vzdáleném od obou branek.
 
49
Duncanovi se vůbec nepovedl centr z prvního doteku. Míč poslal do zámezí a dopředu se tak přesunují hráči milánského klubu. Zatím jen velmi rozvážně...
 
49
Velké zmatky v obraně Sassuola, které začaly nepovedeným odkopem Rogéria a nedorozuměním mezi Consiglim a dalším obráncem, který předním opět nešikovně poslal míč do vzduchu.
 
48
Handanovič nezaváhal při Boatangově netradiční hlavičce z dvaceti metrů a rychle rozehrál. Jeho kolegové akci zpomalili a už zase útočí do plných.
 
47
Inter se okamžitě valil do útoku. Dobře to udělal hlavně narozeninový oslavenec Mario, který zleva vběhl do vápna a chytrým pasem na zadní tyč jen těsně nenašel spoluhráče, který byl u branky o chloupek později.
 
46
Ani jeden z trenérů neprovedl během poločasové přestávky žádnou změnu v sestavě, a tak na obou stranách pokračujeme v původně daných základních jedenáctkách.
 
46
Začal druhý poločas.
 
Je za námi první poločas. Sassuolo v jeho úvodu hrálo s favoritem naprosto vyrovnanou partii a díky fungující spolupráci Berardiho a Boatenga si vytvořilo i pár šancí. Milánští je ale přečkali a postupem času si vytvořili vytrvalou území převahu. Žádná z několika slibných akcí gólem ale neskončila a do šaten se tak jde za bezbrankového skóre.
 
45
První poločas skončil.
 
45+1
A to hlavně proto, že se nastavuje jen rychle ubíhající jedna minuta.
 
45
Nakonec se konaly rohové kopy hned dva. Sassuolo si s nimi poradilo velmi zkušeně a s největší pravděpodobností už udrží remízu do přestávky.
 
44
Magnani neriskoval a z první přesměroval Perišićův přízemní centr na rohový kop. Všichni hlavičkáři se tedy stěhují do míst, kam poletí centr Politana.
 
43
Škriniar kontroloval centr z pravé strany. Míč doprovázel pryč z pokutového území a přitom byl zezadu faulován Djuručićem.
 
42
Brozović vymyslel krásnou kolmici za obranu, kterou pochopil jeho krajan Perišić. Rychlý míč však zastavil až na koncové čáře a z ní přihrál jen do Consigliho náruče.
 
41
Útočné snažení Sassuola skončilo hned v zárodku. Kevin-Prince Boateng byl podle pomezního arbitra v ofsajdu, a tak nemohl postupovat vpřed po volné levé straně.
 
40
Domácí kapitán Mauro Icardi se zatím vůbec nedostává do hry. Teď na něj sice šla přihrávka na hranu vápna, ale ta mu pod kopačkou projela až ke Consiglimu.
 
39
Asamoahův aut neplánovaně propadl do úplně volného místa, kde se jako první zjevil Vecino. Consogli jeho křižnou střelu s nedostatkem razance zastavil.
 
38
Hra se trochu uklidnila a přesunula do středu hřiště, kde napadající Berardi bezesporu fauloval portugalského záložníka Mária.
 
37
Poslední minuty už jasně patří Interu, který nyní rozehrával další akci z hloubi vlastní poloviny, až D´Ambrosio tragickou diagonálou poslal míč do autu.
 
35
Další rohový kop milánského klubu nenabídl žádné velké drama. Vecino vybíhal za volným balónem z jasného postavení mimo hru.
 
34
Menší vzrušení způsobil pád v pokutovém území v podání rozběhnutého Mattea Politana. Pokutový kop se po souboji s Magnanim konat nebude.
 
33
Politano centroval na hranici šestnáctky, kde se po míči natahoval Brozović, ale nebyl v tak dobré pozici, aby mohl nějak ohrozit Consigliho branku.
 
32
Stefano Sensi vletěl do přihrávajícího Brozoviće. Naprosto zaslouženě viděl první žlutou kartu a nyní bude muset pomoct bránit standardku z levé strany.
 
32
Ivan Perišić zleva výborně odcentroval na nohu Politana, od které šel míč těsně nad břevno. Bylo to dáno tečí, kvůli které následuje rohový kop.
 
31
Držení míče: 54% – 46%.
 
30
Berardi svou levačkou vůbec netrefil branku a naprosto promarnil výhodu této standardní situace. Handanovič z klidu rozehrává.
 
29
Ten se může změnit bezprostředně po faulu na Boatenga, kterého poslal k zemi Brozović. Je z toho přímý kop ze slušné palebné pozice.
 
28
Snadná práce pro Andreu Consigliho, který sebral ze vzduchu letící centr Kwadwa Asamoaha. I v osmadvacáté minutě tak platí bezbrankový stav.
 
27
Danilo D´Ambrosio nádherným pasem za obranu našel Perišiće, který byl víceméně sám před brankou, jenže střelou z voleje minul ze svého pohledu levou tyč. Vzrušení navíc bylo zbytečné kvůli těsnému ofsajdu.
 
26
Balón ještě neopustil hrací plochu a hosté museli pod menším tlakem sáhnout k resolutnímu odkopu k půlící čáře.
 
25
Sassuolo hraje velmi dobře i na obranné polovině, kde poctivě brání úplně všichni. Domácí se přes blok zatím nemají jak dostat.
 
24
Zatím hodně aktivní Boateng během pěkné kombinace dvakrát přihrával bez přípravy a dostal míč na Berardiho. Ten měl klid na technickou střelu z hranice šestnáctky a jen o kousek přestřelil Handanovičovu bránu.
 
22
Škriniar dohrál Boatenga, který již stihl přihrát. Po faulu na půlící čáře pokračují v útočném snažení hostující fotbalisté.
 
21
Hraje se velmi vysokém tempu. Míč je neustále v pohybu a aktuálně s ním na vlastní půlce hrají napadaní obránci Sassuola.
 
20
Úplně volný João Mário přihrával z prvního doteku jen k hostujícím hráčům, kteří přešli do rychlého protiútoku. Ten sice nebyl proveden špatně, ale Handanovič si s dalším zakončením Boatenga skokem k levé tyči poradil.
 
19
Kevin-Prince Boateng to zkusil z plného běhu naprat na branku z nějakých pětadvaceti metrů. Prostor mezi tyčemi trefil, ale Handanovičovi stačilo předvést rutinní zákrok.
 
17
Politano rozehrál roh na krátko. Po hezké kličce přihrál Brozovićovi a ten posadil balón na hlavu Vecina, jehož těžká hlavička šla jen kousek nad branku.
 
16
Politanův centr byl sražen na premiérový rohový kop, před kterým ještě probíhá domluva mezi hlavními rozhodčími a neklidnými hráči obou týmů.
 
15
Icardi se ocitl v křídelním prostoru. Centr přetáhl až na levou stranu, kde se nepovedlo přesně přihrát ani ghanskému zadákovi Asamoahovi.
 
14
Duncanův pas z půlící čáry spadl k Berardimu, který se dostal do první šance, jenomže rozměry branky byly pro jeho střelu nedostačující.
 
13
Na druhý pokus už si defenziva Sassuola poradila a zapříčinila se o postupný přesun na polovinu milánského favorita.
 
12
Brozovićův nákop se neujal, jenže hosté nevyvezli míč do bezpečí. Na branku Consigliho se tak žene další modročerná vlna.
 
11
Filip Djuričić utekl skluzu Škriniara, ale zároveň si naběhl do Brozoviće. Při tvrdém střetu si trochu poranil kotník a kvůli tomu si chvíli poležel ve středovém kruhu.
 
10
Lirola hlavou přesměroval dlouhou diagónálu do autu, odkud vrátil míč do hry Asamoah. Inter se pak přesunul na pravou stranu, jenže D´Ambrosiův přízemní pas skončil u skluzujícího Locatelliho.
 
9
Začátek zápasu je naprosto vyrovnaný. Sassuolo aktuálně drží míč a na útočné polovině se snaží přelstít zatažený blok.
 
8
O centr D´Ambrosia nebyl sveden žádný boj. Pravý obránce si nepohlídal své postavení a v momentě přihrávky byl přistižen v ofsajdu.
 
7
Další nedovolený zákrok. Tentokrát od Locatelliho, kterému byl odpískán zřetelný šlapák na Vecína.
 
6
Matías Vecino bojoval o ztracený balón na pravém křídle, kde si pomohl faulem. Sassuolo znovu postupuje krůček po krůčku vpřed.
 
5
Boateng připravil míč na osu hřiště právě Berardimu, který z dálky vystřelil levačkou, ale o několik metrů minul branku Samira Handanoviče.
 
4
Pro kapitána Sassuola to rozhodně není příjemný začátek zápasu. Minimálně v příštích minutách by však měl být nadále jeho přímým účastníkem.
 
3
Po bolestivém střetu s Asamoahem zůstává na trávníku ležet Domenico Berardi, jenž bude potřeboval ošetření.
 
2
Hrát se bude v dosti specifické atmosféře. Inter má kvůli rasistickým urážkám na dva zápasy zavřený stadion, na který se přesto dostalo zhruba jedenáct tisíc dětí.
 
1
S pětiminutovým zpožděním obstarali úvodní výkop hosté, kteří nastupují v bílozelených, zatímco domácí v tradičních modročených dresech.
 
1
Utkání právě začalo.
 
Úvodní sestavy:

Inter Milán: Handanovič – D'Ambrosio, de Vrij, Škriniar, Asamoah – Vecino, Brozović – Politano, Mário, Perišić – Icardi (C).
Náhradníci: D. Padelli – Valero, Candreva, Dalbert, Gagliardini, Lautaro Martínez, Miranda, Nainggolan, Ranocchia, Vrsaljko.

US Sassuolo Calcio: Consigli – Lirola, Magnani, Peluso, Rogério – Duncan, Sensi, Locatelli – D. Berardi (C), K-P. Boateng, Djuričić.
Náhradníci: Pegolo, Satalino – Adjapong, Babacar, Boga, Bourabia, Brignola, Dell'Orco, G. M. Ferrari, Lemos, Magnanelli, Matri.

Rozhodčí: Pairetto – De Meo, Marrazzo.
 
Vzájemné zápasy

19.08.2018 Sassuolo – Inter 1:0
12.05.2018 Inter – Sassuolo 1:2
23.12.2017 Sassuolo – Inter 1:0
14.05.2017 Inter – Sassuolo 1:2
18.12.2016 Sassuolo – Inter 0:1.
 
US Sassuolo Calcio

Zatímco domácí klub se v prosinci dostal do výsledkové pohody, tak „Neroverdi“ po remíze 1:1 s Turínem nestačili v poměru 1:3 na římské AS a v posledním utkání kalendářního roku dokonce na svém hřišti vyfasovali debakl 2:6 od Atalanty. V našlapaném středu tabulky se Sassuolo propadlo na jedenácté místo, z něhož ztrácí na pohárové pozici pět bodů. Starosti ze záchranou by však nemělo mít žádné starosti, po polovině sezóny má na osmnáctou Bolognu solidní náskok dvanácti bodů. Také svěřenci hlavního trenéra Roberta De Zerbiho si minulou neděli střihli osmifinále italského poháru. V Neapoli ale nepřekvapili a vypadli po výsledku 0:2.
 
Inter Milán

Zjevný favorit tohoto zápasu měl velmi dobrý závěr minulého kalendářního roku. Po těsné prohře na hřišti Juventusu odehrál čtyři zápasy a v nich vybojoval třináct bodů za výhry 1:0 nad Udinese, Neapolí a Empoli. Výraznou kaňkou tak zůstala jen ztráta dvou bodů za remízu 1:1 s posledním Chievem. I tak si Inter upevnil si v tabulce Serie A třetí místo, z něhož ztrácí na druhou Neapol pět bodů a na první Juventus bodů čtrnáct. Během třítýdenní ligové pauzy si milánský klub zahrál osmifinále poháru. S druholigovým Beneventem dvakrát inkasoval, ale vykompenzoval to hned šesti vstřelenými góly.
 
Všem fotbalovým fanouškům přeji příjemné chvíle při sledování textového přenosu ze zápasu dvacátého kola italské Serie A. Od dvaceti hodin a třiceti minut se můžeme těšit na utkání mezi Interem Milán a Sassuolem!
 
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:30.