koniec udalosti SP - slalom žien, 2. kolo, Flachau
Víťazka: Petra Vlhová (SVK)
2. Mikaela Shiffrinová (USA), 3. Katharina Liensbergerová
Komentuje: Viktor Kalinács
 
Ja vám v tejto chvíli ďakujem za pozornosť a teším sa, že ste boli s nami pri ďalšom z veľkých úspechov slovenského športu. Petra Vlhová v blízkom Rakúsku za podpory množstva fanúšikov zo Slovenska triumfovala v cenenom Flachau!

Do čítania, priatelia!
 
Smutná chvíľa pre Annu Swenn-Larssonovú. Švédka po v strede trate mala očividný "špicár", ktorý si všimli rozhodcovia až zhruba pätnásť minút po jazde. Swenn-Larssonová odchádza smutná zo scény, slzy v očiach sa nedajú zakryť. Do opatery si ju berie jedna z krajaniek.

To všetko znamená pódium pre Rakúšanku Katharine Liensbergerovú. Domáci priaznivci sa predsa len dočkali aspoň akej-takej radosti.
 
Najlepšie druhé kolo predviedla práve Petra Vlhová s časom 56,40. Konkurovali jej len Američanky, Moltzanová so Shiffrinovou.

Práve Moltzanová sa vyšvihla skvelým druhým kolom o neuveriteľných pätnásť miest. O deväť pozícii poskočila i Slovinka Ferková.

Na druhej strane si najviac pohoršila dvojica Brunnerová – Holtmannová. Obe pretekárky padli o tri pozície.
 
Výsledky slalomu žien:

1. Petra Vlhová (SVK) 1:52,85

2. Mikaela Shiffrinová (USA) + 0,15
3. Katharina Liensbergerová (AUT) + 1,17

4. Wendy Holdenerová (SUI) + 1,65
5. Frida Hansdotterová (SWE) + 1,91
6. Christina Geigerová (GER) + 2,68
7. Michelle Gisinová (SUI) + 2,77
8. Katharina Truppeová (AUT) + 3,83
9. Nastasia Noensová (FRA) + 3,96
10. Aline Daniothová (SUI) + 4,17
 
Mikaela Shiffrinová stratila na Petru Vlhovú v cieli pätnásť stotín! Slovenka odviedla perfektnú prácu, koniec dňa prináša množstvo adrenalínu do žíl Petry, ale aj slovenských fanúšikov!

Tretia končí Švédka Anna Swenn-Larssonová, na pódium sa o dvanásť stotín nezmestila domáca Rakúšanka Katharina Liensbergerová.
 
Koniec
Slalom žien vo Flachau sa skončil.
 
1
V cieli sa tešia slovenskí fanúšikovia! Petra Vlhová je víťazkou slalomu vo Flachau!
 
1
Na tom druhom už Američanka stráca 11 stotín, je to zatiaľ výborné!
 
1
Mikaela Shiffrinová na prvom medzičase o 25 stotín pomalšia od Petry!
 
2
Z pohľadu slovenského fanúšika je to dobré, Anna Swenn-Larssonová stratila už v hornej časti. Švédka bojovala o tretie miesto, ktoré napokon v cieli zlepšila na druhé. Severanka bude taktiež na pódiu.
 
3
Petra Vlhová bude na stupni víťazov, slovenská reprezentantka je prvá s časom 1:52,85! Najlepšie druhé kolo je práve od Petry, neskutočný finiš! Famózne, Vlhová sa náramne teší, lebo vie, že záver jej naozaj vyšiel.
 
3
Slovenka ale zabojovala a zhruba osemnásť sekúnd pred cieľom vedie o 44 stotín.
 
3
Petra navýšila svoj náskok o tri stotiny na prvom sektore.
 
3
Slovenský fanúšik sa už nevie dočkať štartu Petry Vlhovej!
 
4
Záverečná domáca lyžiarka dnešného večera zobrala šancu "za pačesy" a potešila publikum vo Flachau! Škoda chyby tesne pred cieľom, no Katharina Liensbergerová je prvá! Čas 1:54,02, pódium je na dosah.
 
5
Frida Hansdotterová až v poslednom sektore stratila viac ako štyri desatiny a s veľkou pravdepodobnosťou nebude na stupni víťazov. Švédka je druhá s odstupom 26 stotín na priebežnú líderku.
 
6
Svoje slalomárske kvality potvrdila tretia najlepšia pretekárka v tejto disciplíne počas aktuálnej sezóny. Wendy Holdenerová ide cez Geigerovú do čela so sumárnym časom 1:54,50! Švajčiarka zdolala Nemku o 1,03 sekundy.
 
7
Za veľkého hluku zdolávala bránky Bernadette Schildová. Rakúšanka ale končí niekde v strede trate po "špicári"! Ďalšie sklamanie pre domácich priaznivcov...
 
8
Michelle Gisinová putuje o deväť stotín sekundy na druhé miesto. Nebyť chyby na prelome prvého a druhého medzičasu, Švajčiarka by bola jasne prvá.
 
Priebežné výsledky:

1. Christina Geigerová (GER) 1:55,53
2. Katharina Truppeová (AUT) + 1,15
3. Nastasia Noensová (FRA) + 1,28
4. Aline Daniothová (SUI) + 1,49
5. Kristin Lysdahlová (NOR) + 1,81