koniec udalosti 8. etapa: Dreux - Amiens Métropole
Víťaz: Dylan Groenewegen (LottoNL-Jumbo)
Komentuje: Michal Bakoš
 
Rozhodcovia preskúmali incident medzi Gaviriom a Greipelom a kolumbijského mladíka potrestali preradením na koniec výsledkovej listiny skupiny. Rovnaký trest udelili aj Nemcovi, avšak za inú situáciu. Peter Sagan sa tak posunul na druhú priečku! Navyše, jeho náskok na čele súťaže o zelený dres narástol na 63 bodov.
 
Cieľ
Peter Sagan začal špurtovať ako prvý spomedzi adeptov na víťazstvo. Predstihnúť ho dokázali víťazný Groenewegen, druhý André Greipel i tretí Fernando Gaviria. Pri šprinte nastal kontakt medzi Gaviriom a Greipelom pri bariére. Mladý Kolumbijčan zamýšľal predbehnúť skúseného Nemca, ale nedostal na to priestor. Následne pobúchal Greipela hlavou do chrbta.
 
Cieľ
Peter Sagan obsadil štvrtú pozíciu. Skupina Daniela Martina prišla do cieľa so stratou minúty a šestnástich sekúnd.
 
Cieľ
Víťazom ôsmej etapy 105. ročníka Tour de France sa stal Dylan Groenewegen!
 
3 km
Philippe Gilbert skúša prekvapiť pelotón atakom! Piaty muž celkového poradia si vypracoval náskok niekoľkých metrov.
 
10 km
Marco Minnaard (Wanty-Groupe Gobert) už vzdal snaženie v úniku a počkal si na pelotón. Jeho spolubojovník Fabien Grellier (Direct Énergie) sa však ešte nemienil vzdať pokračuje na čele etapy osamote.
 
17 km
Pád v pelotóne, ktorého súčasťou bolo viacero cyklistov! Medzi nimi i Maciej Bodnar, Toms Skujinš, Julian Alaphilippe či víťaz šiestej etapy Daniel Martin, ktorý je poriadne oškretý.
 
91 km
Do špurtu hlavného poľa na prémii sa zapojili traja cyklisti. Tretie miesto si vybojoval Arnaud Démare pred Petrom Saganom a Fernandom Gaviriom.
 
95 km
Vedúca dvojica zviedla pekný a vyrovnaný súboj o rýchlostnú prémiu. V špurte nakoniec získal dvadsať bodov za víťazstvo na nej Fabien Grellier z tímu Direct Énergie.
 
107 km
Víťazom druhej a zároveň poslednej horskej prémie dnešného dňa sa stal Fabien Grellier z tímu Direct Énergie. Do súťaže o bodkovaný dres získal na stúpaní štvrtej kategórie Côte de Feuquerolles jeden bod.
 
140 km
Laurens ten Dam čaká na pelotón. V úniku teda pokračuje už len dvojica Fabien Grellier (Direct Énergie) a Marco Minnaard (Wanty-Groupe Gobert). K dobru majú šesť minút a tridsať sekúnd.
 
146 km
Unikajúci muži majú za sebou prvú z dnešných dvoch horských prémií. Na vrchole Côte de Pacy-sur-Eure získal bod do súťaže vrchárov Marco Minnaard (Wanty-Groupe Gobert).
 
148 km
Vedúcej trojici sa darí zvyšovať svoj náskok. Momentálne je tesne pod hranicou štyroch minút. Môžeme teda konštatovať, že únik dňa v ôsmej etape vytvorili Laurens ten Dam (Sunwen), Fabien Grellier (Direct Énergie) a Marco Minnaard (Wanty-Groupe Gobert).
 
158 km
Dočkali sme sa vytvorenia úniku dňa? Pred pelotón si vyšiel Laurens ten Dam z tímu Sunweb.
 
179 km
Po štarte bola situácia v pelotóne pokojná. Teraz sa rozhodol atakovať pretekár tímu Bora-hansgrohe Marcus Burghardt.