koniec udalosti Zmiešaná štafeta (2x6 + 2x7,5 km)
Víťaz: Francúzsko
Komentuje: Miroslav Kováčik
 
Martin Fourcade získava v juhokórejskom Pjongčangu svoju tretiu zlatú medailu. Aktuálny líder Svetového pohára vytiahol francúzsku štafetu na prvé miesto, hoci mal Arnd Peiffer náskok viac než 30 sekúnd. Nemecko napokon končí bez cenného kovu, pretože sa cez neho dostalo Nórsko a Taliansko. Bohužiaľ, slovenská reprezentácia bola stiahnutá už na druhom úseku. Paulína Fialková v rozhovore pre RTVS plakala, pretože musela ísť na celkovo päť trestných okruhov. Čo k tomu dodať? Šport je nevyspytateľný a snáď to našim reprezentantkám vyjde v ženskej štafete, ktorá je na pláne vo štvrtok. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pokiaľ možno pekný zvyšok dňa.
 
Dnešné preteky zmiešaných štafiet sa skončili.
 
CIEĽ
Postupne prichádzajú do cieľa aj ďalšie štafety. Piate miesto si udržalo Bielorusko, ktoré dlho bolo v medailovej hre. Príliš sme sa nevenovali Čechom, ktorí napokon končia ôsmi. Sklamaní budú určite Švédi, pretože mali na viac ako na jedenáste miesto.
 
CIEĽ
Martin Fourcade s francúzskou vlajkou prešiel cieľovým priestorom a už sa môže radovať s reprezentačnými kolegami. Druhé končí Nórsko a tretie je napokon Taliansko, pretože Dominik Windisch mal v závere viac síl než Arnd Peiffer.
 
2,0 km
Už len 500 metrov delí Francúzov od víťazstva. Zaujímavý je však súboj o tretie miesto, kde je Dominik Windisch zavesený za Arndom Peifferom. Zrejme sa bude rozhodovať v cieľovej rovinke.
 
0,9 km
Francúzsko minulo v dnešných pretekoch len štyrikrát a vďaka skvelému Martinovi Fourcadovi získa ďalšie olympijské zlato. Štafetu preberal s mankom 33 sekúnd, teraz pred Emilom Heglem Svendsenom o rovnaký rozdiel vedie.
 
Str. 8
Martin Fourcade sa stane trojnásobným olympijským víťazom z tejto olympiády. Francúz neminul ani raz, pričom jeho súperi sa na strelnici trápili. Arnd Peiffer ide dokonca do trestného kola a Nemecko bude mať čo robiť, aby vôbec získalo cenný kov.
 
2,0 km
Martin Fourcade si vypracoval drobný náskok pred svojim nemeckým súperom. Arnd Peiffer stráca 3,3 sekundy. Na bronzovej pozícii sa drží Nórsko, ale Dominik Windisch je pripravený získať medailu pre Taliansko.
 
0,9 km
Martin Fourcade strácal po streľbe šesť sekúnd, no tento nemecký náskok je preč. Francúz dokonca v stúpaní nastúpil svojmu súperovi a ide na prvú priečku. Arnd Peiffer má čo robiť, aby sa za ním udržal.
 
Str. 7
Vietor sa trošku zdvihol a Arnd Peiffer minul hneď prvé dva výstrely. Svoje zaváhanie síce napravil, no prišiel prakticky o celý svoj náskok. Druhý je Martin Fourcade a momentálne je Francúzsko najväčším favoritom na víťazstvo. Windisch so Svendsenom strácajú 16 sekúnd.
 
2,0 km
Arnd Peiffer prichádza o ďalšiu časť svojho náskoku. Medzičasom prešiel ako druhý Emil Hegle Svendsen s mankom 24 sekúnd. Nemec na tom nie je bežecky tak dobre, a tak potrebuje o to presnejšie strieľať.
 
0,9 km
Nemecký náskok sa znižuje. Martin Fourcade od cieľového priestoru stiahol sedem sekúnd na Arnda Peiffera. Francúza sa dobre držia aj Emil Hegle Svendsen s Dominikom Windischom.
 
Cieľ 3
Erik Lesser v závere trošku vytuhol, a tak je nemecký náskok pred trojicou Francúzsko, Nórsko a Taliansko na úrovni 33 sekúnd. Napokon posledný úsek za Nemecko neabsolvuje Simon Schempp, ale olympijský víťaz zo šprintu Arnd Peiffer.
 
7,0 km
Sergej Bočarnikov nestačí nastolenému tempu a bude odovzdávať na piatom mieste. Druhý je Francúz Simon Desthieux, ale je veľmi pravdepodobné, že toto umiestnenie mu vezme Johannes Thingnes Bø.
 
5,9 km
Johannes Thingnes Bø je piaty, stráca na druhé miesto už len sedem sekúnd. Lukas Hofer trošku začína strácať a prichádza o druhú priečku. Každopádne, nemecký náskok zostáva na hranici 43 sekúnd.
 
Str. 6
Lukas Hoffer je na druhom mieste, no piaty Johannes Thingnes Bø stráca len 15 sekúnd. Dá sa očakávať, že poriadne stenčí stratu nórskej reprezentácie na medailové pozície. Nepochybne to bude ešte veľmi zaujímavé.
 
Str. 6
Erik Lesser mal smolu pri druhom výstrele. Terč nespadol. Nemec však svoje zaváhanie veľmi rýchlo napravil a smeruje na prvú priečku. Čaká ho už len posledný bežecký úsek, pokiaľ štafetu prevezme Simon Schempp.
 
4,5 km
Erik Lesser zvýšil svoj náskok už na 40 sekúnd. Nemecko je skutočne veľmi blízko k tomu, aby nadviazalo na titul majstra sveta z vlaňajšieho Hochfilzenu. Na piate miesto sa už posúva Johannes Thingnes Bø – na medailu stráca 14 sekúnd.
 
3,4 km
Máme za sebou štyridsať minút dnešných pretekov. Erik Lesser je jasne na prvom mieste s odstupom 35 sekúnd. Tretí je stále Sergej Bočarnikov, ale Simon Desthieux za ním zaostáva už len o necelé štyri sekundy.
 
Str. 5
Erik Lesser pokračuje vo výbornom nemeckom výkone na strelnici. Neminul ani raz, a tak sa jeho náskok zvyšuje. Ako druhý preťal hranicu medzičasu Lukas Hofer, tretie je Bielorusko, ale na dosah medaily sa už dostáva Simon Desthieux.