koniec udalosti SP - individuálne preteky žien, 15 km, Ruhpolding
Dorothea Wiererová (Taliansko)
2. Kaisa Mäkäräinenová (Fínsko), 3. Rosanna Crawfordová (Kanada)
Komentuje: Jakub Kocourek
 
Víťazkou dnešných individuálnych pretekov žien na 15 kilometrov v nemeckom Ruhpoldingu sa po skvelom bežeckom výkone a bezchybnej streľbe stala Talianka Dorothea Wiererová, ktorá na druhé miesto odsunula Kaisu Mäkäräinenovú. Tretia skončila prekvapivo Kanaďanka Rosanna Crawfordová. Anastasia Kuzminová dnes zaváhala najmä na prvej streleckej položke, napokon je z toho však takisto skvelé 9. miesto. Z ďalších Sloveniek sa Paulína Fialková umiestnila na 37. priečke, jej sestre Ivone patrí 87. miesto, keď ju 82. najlepším výkonom predbehla aj Terézia Poliaková. S týmto konštatovaním sa s vami lúčim a prajem vám pekný zvyšok dnešného dňa!
 
Individuálne preteky žien na 15 kilometrov v nemeckom Ruhpoldingu sa v tejto chvíli skončili!
 
Cieľ
Tak a v cieli už máme aj Teréziu Poliakovú, ktorá so štyrmi trestnými minútami dnes skončí na 82. priečke.
 
Cieľ
Kým čakáme na dojazd Terézie Poliakovej, tak si povedzme, že Anastasiu Kuzminovú dnes môže mimoriadne mrzieť najmä úvodná strelecká položka, kde zaznamenala dve chyby. Napriek tomu to napokon pre líderku Svetového pohára bude ďalší výsledok v najlepšej desiatke, konkrétne 9. miesto.
 
Cieľ
Dnešné náročné preteky má konečne za sebou aj Ivona Fialková, ktorá si nádej na dobrý výsledok pokazila na prvých dvoch streleckých položkách a dnes sa nezmestí napokon ani medzi 80 najlepších, keď jej aktuálne patrí 83. priečka.
 
Cieľ
Rosanna Crawfordová zaznamenáva svoj najlepší výsledok v kariére, keď sa vďaka čistej streľbe dostala až na konečnú 3. priečku, z ktorej ju dnes už nikto nezosadí.
 
14,4km
Je to tak, ako som predpokladal. Crawfordová práve prešla medzičasom na méte 600 metrov pred cieľom a už v tomto momente je na treťom mieste so stratou 7 sekúnd na Kaisu Mäkäräinenovú. Na stupňoch víťaziek sa však už kanadská biatlonistka s určitosťou udrží.
 
13,6km
Rosanna Crawfordová dáva do posledného bežeckého okruhu úplne všetko, no na Wiererovú stráca už viac ako 13 sekúnd, na Mäkäräinenovú má náskok už len 9 sekúnd. Obávam sa, že toto Kanaďanke nebude stačiť ani na Fínku.
 
Str. 4
Ako posledná do dnešných pretekov zo slovenských reprezentantiek odstrieľala Terézia Poliaková, ktorá pridala ďalšiu nepresnosť, celkovo zaznamenala až štyri trestné minúty a momentálne je až 82.
 
Str. 4
Rosanna Crawfordová strieľa aj po štvrtýkrát za nula a do posledného streleckého okruhu vbieha so stratou necelých 8 sekúnd na Wiererovú. Na tretiu Mäkäräinenovú však má náskok 22 sekúnd, čo by Kanaďanka mohla zvládnuť.
 
Str. 4
Ivona Fialková má pre dnešok odstrieľané a po zbabranej prvej polovici pretekov zaznamenala tentokrát čistú streleckú položku, so šiestimi trestnými minútami je tak až 83.
 
11,4km
Rosanna Crawfordová sa blíži na poslednú streleckú položku, pred ktorou však stráca bežecky na Dorotheu Wiererovú necelých 6 sekúnd. Pokiaľ by sa jej však podarilo odstrieľať čisto a rýchlo, čo Kanaďanka občas dokáže, mohlo by to byť v poslednom bežeckom okruhu ešte veľmi zaujímavé.
 
Cieľ
Sympatický výkon dnes predviedla Češka Veronika Zvařičová, ktorej sa dnes vydarila najmä streľba a aj vďaka 19 zostreleným terčom z 20 je v cieli priebežne na 30. priečke.
 
Str. 3
Terézia Poliaková má za sebou tretiu streleckú položku a konečne sa jej podarilo zastrieľať bez jedinej chybičky. Napriek tomu sa zaraďuje priebežne až na 83. miesto.
 
Str. 3
Tak pozor! S vysokým štartovým číslom 96 všetkých šokuje Kanaďanka Rosanna Crawfordová, ktorá zaznamenáva tretiu nulu na strelnici a pred poslednou streľbou sa dokonca dostáva do čele priebežného poradia, keď na Dorotheu Wiererovú má náskok necelých dvoch sekúnd.
 
Str. 2
Terézia Poliaková má za sebou zatiaľ dve streľby, na ktorých spravila dohromady tri chyby, no Slovenka sa naďalej mimoriadne trápi bežecky a zaraďuje sa až na 92. miesto.
 
Str. 3
Ivona Fialková dnes prežíva veľmi zlé preteky. Na tretej streľbe zaznamenala ďalšiu chybu, v celkovom súčte už má 6 trestných minút, navyše nedarí sa jej ani bežecky a momentálne je predposledná 82.
 
Str. 4
Nemecká reprezentantka Maren Hammerschmidtová dnes pridala dve trestné minúty a v poslednom bežeckom okruhu sa ešte bude snažiť odsunúť vo výsledkovej listine nižšie Veroniku Vítkovú.
 
Str. 4
Na veľmi dobrý výsledok si zarobila Češka Veronika Zvařičová. Tá z dvadsiatich terčov dnes v Ruhpoldingu netrafila len jediný a zabojuje o umiestnenie v prvej tridsiatke výsledkovej listiny.
 
Cieľ
O dobrý výsledok proti svojej krajanke Darii Domračevovej zabojovala v posledných kilometroch dnešných pretekov aj Nadežda Skardinovej, ktorej však na jej slávnejšiu kolegyňu napokon chýbalo len 0,8 sekundy a momentálne sa radí v cieli na 6. priečku. Anastasia Kuzminová je 8., Paulína Fialková zatiaľ 26.