koniec udalosti SP - individuálne preteky žien, 15 km, Ruhpolding
Dorothea Wiererová (Taliansko)
2. Kaisa Mäkäräinenová (Fínsko), 3. Rosanna Crawfordová (Kanada)
Komentuje: Jakub Kocourek
 
Str. 4
Rosanna Crawfordová strieľa aj po štvrtýkrát za nula a do posledného streleckého okruhu vbieha so stratou necelých 8 sekúnd na Wiererovú. Na tretiu Mäkäräinenovú však má náskok 22 sekúnd, čo by Kanaďanka mohla zvládnuť.
 
Str. 3
Tak pozor! S vysokým štartovým číslom 96 všetkých šokuje Kanaďanka Rosanna Crawfordová, ktorá zaznamenáva tretiu nulu na strelnici a pred poslednou streľbou sa dokonca dostáva do čele priebežného poradia, keď na Dorotheu Wiererovú má náskok necelých dvoch sekúnd.
 
Cieľ
Anastasia Kuzminová prichádza do cieľa s troma trestnými minútami. Po ďalšom vynikajúcom bežeckom výkone to dnes napokon pre Slovenku môže byť umiestnenie možno niekde okolo 15. miesta, zatiaľ je na 6. priečke.
 
Str. 1
Tak toto sú veľmi nepriaznivé správy zo strelnice. Terézia Poliaková s Ivonou Fialkovou totiž absolútne pokazili úvodnú streleckú položku a sú až v úplnom závere výsledkovej listiny.
 
Cieľ
Dorothea Wiererová je v cieli s náskokom 12,7 sekundy pred Kaisou Mäkäräinenovou a pravdepodobne sa dočká svojho prvého víťazstva v tejto sezóne. Nevyzerá to tak, že by ju bola niektorá z jej súperiek, ktoré sú ešte na trati, schopná poraziť.
 
Str. 4
Paulína Fialková robí na poslednej streľbe jednu chybu, v súčte má tri trestné minúty, čo ju zatiaľ spomedzi 33 biatlonistiek radí na 22. miesto.
 
Str. 4
Dorothea Wiererová nespravila chybu ani na štvrtej streleckej položke a vyzerá to tak, že dnes mieri za víťazstvom. Do posledného bežeckého okruhu totiž vbieha s 30-sekundovým náskokom na Kaisu Mäkäräinenovú.
 
Str. 3
Paulíne Fialkovej dnes vynikajúcim spôsobom vyšla streľba v ľahu, keď sa zatiaľ s bilanciou 0+2+0 radí na priebežnú 17. priečku a má tak veľkú nádej na poslednej streleckej položke zabojovať o kvalitný výsledok.
 
Str. 3
Tak toto je veľký šok! Po tretej streľbe sa nám na prvé miesto dostala veľmi prekvapujúco lotyšská biatlonistka Baiba Bendiková, ktorá zatiaľ zostrelila všetkých 15 terčov a vedie o dve sekundy pred Mäkäräinenovou.
 
Str. 2
Tak to je škoda. Paulína Fialková si po nule na prvej streľbe pripisuje dve chyby na úvodnej streľbe v stoji a prepadne sa výsledkovou listinou na koniec tretej desiatky.
 
Str. 2
Anastasia Kuzminová napravila svoje zaváhanie z prvej streľby, keď druhú streleckú položku zvládla stopercentne, napriek tomu je až 20. najlepšia z 28 biatlonistiek, ktoré majú za sebou dve návštevy strelnice.
 
Str. 1
Paulína Fialková začína vynikajúco, keď zostrelila všetkých päť terčov a momentálne jej patrí zatiaľ 8. miesto so stratou len 14 sekúnd na Dahlmeierovú. Veronika Vítková trafila 4 terče z piatich a je až 26.
 
Str. 1
Takto sme si to nepredstavovali. Anastasia Kuzminová spravila hneď na úvodnej streľbe dve chyby a vo zvyšku pretekov tak bude mať čo robiť, aby sa vrátila do boja o nejaké slušné umiestnenie.