koniec HC Slovan Bratislava – Jokerit Helsinki
3:2
(1:1, 0:0, 2:1)
Komentuje: Vladimír Korduliak
 
Je dobojované a Slovan dnes potešil vypredanú Arénu Ondreja Nepelu. Cez vianočné sviatky ozbíjal o všetky body Severanov a dnes o svojom víťazstve rozhodol až v tretej tretine. Hostia na gól Eberta ešte našli odpoveď, no Lamper sa postaral o zisk troch bodov pre domácich. Najlepšími hráčmi zápasu vyhlásení: Nicklas Jensen a Jakub Štepánek. Diváci búrlivým potleskom ďakujú domácim pri čestnom kole a ja želám všetkým veselého Silvestra a úspešný štart do Nového roku 2018. Z Bratislavy pekný večer všetkým nielen na Slovensko želá Vladimír Korduliak.
 
Koniec zápasu.
 
59:05
Řepík poslal puk do stredného pásma Kašparovi, ktorý nepochopiteľne nevystrelil a puk vracal späť Řepíkovi.
 
58:50
Ebertov puk z obranného pásma len o milimetre minul pravú žrď opustenej bránky Jokeritu. Zakázané uvoľnenie.
 
58:42
Oddychový čas hostí, ktorí plánujú záver tretej tretiny, akciu teraz zakončili pukom do bránkoviska, Štepánek ho schoval pod svojimi rukavicami.
 
58:35
Zapolski na striedačke, Jokerit hrá power play so šiestimi korčuliarmi na ľade.
 
57:48
Jokerit na modrej stroskotal na defenzíve domácich, ofsajd a vhadzovať budeme v strednom pásme.
 
57:25
Slovan sa spod tlaku vyslobodil len za cenu zakázaného uvoľnenia, hra sa sťahuje späť pred Štepánka.
 
57:17
Slovan poslal puk von z pásma, Jokerit opäť vyrobil brejkovú akciu a na jej konci puk v moci Štepánka, ktorý ho v tradičnom pokľaku schoval vo svojom výstroji.
 
56:14
Lepistö sa prezentoval dvomi pukmi smerom na Štepánka, Jakub oba poslal späť do hry, podržal domácich, Jokerit vyrobil obrovský tlak v pásme belasých a poriadne motal domácim hlavy.
 
54:08
Slovan Bratislava dal gól!
Šťastný spoza bránky poslal puk pred bránkovisko a PATRIK LAMPER si puk spracoval k pohotovej streľbe a jednoducho to tam zavesil. Asistencia: Andrej Šťastný.
 
53:25
Després v dobrom obrannom zákroku zobral puk hosťom a poslal do akcie Eberta, Nick vystrelil z pravej strany po prechode modrou, Zapolski puk zastavil hokejkou a poslal späť do hry.
 
52:57
Jokerit Helsinki dáva gól!
Gilroy vystrelil od modrej, Štepánek puk vyrazil medzi kruhy, kde v pohotovej dorážke uspel STEVE MOSES. Asistencia: Matt Gilroy.
 
51:22
Moses sa prezentoval strelou švihom z pravej strany z kruhu, Štepánek mal puk v náručí, keď doň nakorčuľoval drzo Lepistö, arbitri však vylučovať nebudú, obrancovia domácich to mali riešiť pästným súbojom.
 
50:55
Slovan vyhral buly v pásme hostí, puk však s malou razanciou smeroval na Zapolskeho a Ryan ho pohotovo schoval pod svoju rukavicu.
 
49:40
Řepík opäť v brejku nakorčuľoval na pravý kruh a pohotovo príklepom vystrelil, Zapolski podržal Severanov, cez pravý betón a ochranné sklo puk poslal na ochrannú sieť.
 
49:16
Wirtanenov nahodený puk od modrej Štepánek v pokľaku likviduje vo svojom výstroji, pásmo pre Jokerit, vhadzujeme po ľavej ruke domáceho brankára.
 
48:43
Regin vystrelil z vnútornej strany ľavého kruhu, Meszároš puk poslal na ochranné sklo a Slovan vyrazil do akcie.
 
47:43
Z ľavej strany od kruhu vystrelil Després, Zapolski puk zrazil dole na ľad a nasledoval tvrdý stret so Šerbatovom, hlavný hru okamžite prerušil, všetko však bude v najlepšom poriadku a obaja hráči budú pokračovať v hre.
 
46:59
Opäť v akcii Štepánek, teraz Jakub zlikvidoval puk z ľavej strany z hokejky Jespera Jensena, Jakubova pohotová lapačka bola proti radosti hráčov Jokeritu.