koniec udalosti 2. etapa: Düsseldorf - Liège
Marcel Kittel (Quick-Step Floors)
Komentuje: Miroslav Kováčik
 
CIEĽ
Sledovali sme strhujúci záver dnešnej etapy. Peter Sagan bol chvíľu na prvom mieste, no potom ho súperi zavreli a nedali mu šancu. Z pravej strany napokon predviedol skvelý šprint MARCEL KITTEL a stáva sa víťazom dnešnej etapy. Na stupňoch víťazov sa umiestnili aj druhý Arnaud Démare a tretí André Greipel.
 
20 km
Taylor Phinney z tímu Cannondale – Drapac získava aj druhý bod na vrchárskej prémii. Yoann Offredo mu síce na Côte d'Olne poriadne vzdoroval, ale napokon nezabránil tomu, že zajtra si bodkovaný dres po šiestich rokoch oblečie Američan.
 
30 km
Tak pozor! Sme svedkami hromadného pádu, v ktorom boli jazdci tímov Kaťuše – Alpecin, Cofidisu, AG2R La Mondiale, ale napríklad aj Teamu Sky. Problémy majú aj cyklisti jazdiaci na celkové poradie – Chris Froome a Romain Bardet.
 
121 km
Petrovi Saganovi úvodná šprintérska prémia príliš nevyšla. Majster sveta skončil na 9. mieste a do súťaže o zelený dres si pripisuje sedem bodov. Najrýchlejším mužom z pelotónu bol Alexander Kristoff z Kaťuše – Alpecin.
 
121 km
Úvodná skupina má už rýchlostnú prémiu za sebou. Yoann Offredo síce doviedol únik do špurtu, ale sám sa do neho nezapojil. Pekný súboj zviedli najmä Taylor Phinney a Thomas Boudat. Napokon 20 bodov získava jazdec tímu Direct Energie.
 
197 km
Do bodkovaného dresu sa po dnešnej etape zrejme oblečie Taylor Phinney. Američan sa odpútal od svojich prenasledovateľov niekoľko metrov pred vrcholom stúpania Côte de Grafenberg a získava jeden bod. Druhý za ním skončil Laurent Pichon z tímu Fortuneo – Vital Concept.