koniec Slovensko – Maďarsko
4:1
(2:1, 1:0, 1:0)
Komentuje: Lukáš Rastislav Ovšonka
 
V poslednej tretine sa nám podarilo udržať ešte stále nebezpečných maďarských hráčov, ktorí sa pokúšali o vyrovnanie. Výsledok kozmeticky upravil na konečných 4:1 Lušňák gólom do prázdnej bránky.
Náš tím má teda za sebou prvý zápas, ktorý bol povinnou jazdou a to sa aj našim hokejistom podarilo. Máme prvé tri body.

Najlepší hráči zápasu
Maďarsko: Vilmos Galló
Slovensko: Andrej Sekera

Majstrovstvá sveta pokračujú ďalšími zápasmi. Slovensko odohrá svoj druhý zápas zajtra. O 19:15 si zmeria sily s Francúzskom.

Ďakujeme za pozornosť a prajeme pekný zvyšok večera.
 
Koniec zápasu.
 
59:20
Šťastný zachytil puk po nepodarenej maďarskej strele a bezpečne poslal puk preč po mantineli.
 
58:28
Libor Hudáček sa dopustil útočného faulu a odchádza na dve minúty za hákovanie. Rajna ide následne opäť von z brány.
 
58:15
Jurčovu strelu z pravého kruhu brankár Rajna nemal ihneď pod kontrolou a musel si ju prihrabnúť svojou hokejkou k lapačke.
 
58:11
Bakoš strieľal z pravého kruhu šikovne popred korčuľujúceho Réwaya, ktorý zakryl výhľad Rajnovi, ale maďarský brankár dokázal puk zachytiť.
 
57:43
Slovensko dalo gól!
Využili sme prázdnu bránku Maďarska a skórujeme! Hrnka prihrávkou od mantinelu našiel v medzikruží PATRIKA LUŠŇÁKA, ktorý jasne strelu poslal do brány!
Asistencia: Tomáš Hrnka.
 
57:13
Rajna opustil svoju bránku a Maďari hrajú v šestici!
 
56:51
Hudáček nabil na modrú čiaru Dominikovi Graňákovi, ktorého delovku Rajna vyrazil a puk poslal do rohu klziska.
 
56:12
Krisztián Nagy sa snažil forhendovou koncovkou z ľavého kruhu prekvapiť Konráda, ktorý však zapracoval hokejkou a odrazil puk na zadný mantinel.
 
55:39
Marko Daňo zachytil puk pri modrej čiare a účinne ho poslal taktiež von z obrannej tretiny. Záverečné sekundy trestu pre Jaroša.
 
55:16
Našim hokejistom sa podarilo pri mantineli získať puk a poslať ho von z obranného pásma až ku Rajnovi.
 
54:49
Konrád po nahodenom puku, ktorý sa odrazil od zadného mantinelu pre istotu puk prikryl pod lapačku a nepokračoval v rozohrávke.
 
54:12
Frank Banham napriahol svoju hokejku na ľavom kruhu a z prvej pálil. Projektil letel nakoniec nad bránku a Sersenovi sa potom podarilo vyhodiť puk.
 
53:58
Tak teraz si to opäť zbytočne komplikujeme. Christián Jaroš odchádza na trestnú lavicu za vyhodenie puku.
 
53:33
Jurčovu prihrávku zablokoval v strednom pásme Kóger a Maďari sa opäť dostali k puku a pokračujú v réžii tejto tretiny.
 
52:22
Marinčin šiel do brejkovej situácie s Markom Daňom. Rozhodol sa to riešiť sám strelou, ktorú Rajna pri pravej žrdi vytlačil betónom. Už hráme v pätici.
 
51:02
Sarauer nabil Dudasovi na ľavý kruh a ten pálil. Konrád betónmi jasne vyrazil puk do rohu hracej plochy a následne sme sa oslobodili po úvodných hektických sekundách.
 
50:20
Musíme sa brániť vo štvorici. Juraj Mikuš si odsedí dve minúty za hákovanie.
 
49:53
István Bartalis bol nepríjemný so svojou strelou spomedzi kruhov. Konrád vytiahol reflexívny zákrok lapačkou a puk odrazil na ochrannú sieť.