koniec Slovensko – Maďarsko
4:1
(2:1, 1:0, 1:0)
Komentuje: Lukáš Rastislav Ovšonka
 
V poslednej tretine sa nám podarilo udržať ešte stále nebezpečných maďarských hráčov, ktorí sa pokúšali o vyrovnanie. Výsledok kozmeticky upravil na konečných 4:1 Lušňák gólom do prázdnej bránky.
Náš tím má teda za sebou prvý zápas, ktorý bol povinnou jazdou a to sa aj našim hokejistom podarilo. Máme prvé tri body.

Najlepší hráči zápasu
Maďarsko: Vilmos Galló
Slovensko: Andrej Sekera

Majstrovstvá sveta pokračujú ďalšími zápasmi. Slovensko odohrá svoj druhý zápas zajtra. O 19:15 si zmeria sily s Francúzskom.

Ďakujeme za pozornosť a prajeme pekný zvyšok večera.
 
Koniec zápasu.
 
59:20
Šťastný zachytil puk po nepodarenej maďarskej strele a bezpečne poslal puk preč po mantineli.
 
58:28
Libor Hudáček sa dopustil útočného faulu a odchádza na dve minúty za hákovanie. Rajna ide následne opäť von z brány.
 
58:15
Jurčovu strelu z pravého kruhu brankár Rajna nemal ihneď pod kontrolou a musel si ju prihrabnúť svojou hokejkou k lapačke.
 
58:11
Bakoš strieľal z pravého kruhu šikovne popred korčuľujúceho Réwaya, ktorý zakryl výhľad Rajnovi, ale maďarský brankár dokázal puk zachytiť.
 
57:43
Slovensko dalo gól!
Využili sme prázdnu bránku Maďarska a skórujeme! Hrnka prihrávkou od mantinelu našiel v medzikruží PATRIKA LUŠŇÁKA, ktorý jasne strelu poslal do brány!
Asistencia: Tomáš Hrnka.
 
57:13
Rajna opustil svoju bránku a Maďari hrajú v šestici!
 
56:51
Hudáček nabil na modrú čiaru Dominikovi Graňákovi, ktorého delovku Rajna vyrazil a puk poslal do rohu klziska.
 
56:12
Krisztián Nagy sa snažil forhendovou koncovkou z ľavého kruhu prekvapiť Konráda, ktorý však zapracoval hokejkou a odrazil puk na zadný mantinel.
 
55:39
Marko Daňo zachytil puk pri modrej čiare a účinne ho poslal taktiež von z obrannej tretiny. Záverečné sekundy trestu pre Jaroša.
 
55:16
Našim hokejistom sa podarilo pri mantineli získať puk a poslať ho von z obranného pásma až ku Rajnovi.
 
54:49
Konrád po nahodenom puku, ktorý sa odrazil od zadného mantinelu pre istotu puk prikryl pod lapačku a nepokračoval v rozohrávke.
 
54:12
Frank Banham napriahol svoju hokejku na ľavom kruhu a z prvej pálil. Projektil letel nakoniec nad bránku a Sersenovi sa potom podarilo vyhodiť puk.
 
53:58
Tak teraz si to opäť zbytočne komplikujeme. Christián Jaroš odchádza na trestnú lavicu za vyhodenie puku.
 
53:33
Jurčovu prihrávku zablokoval v strednom pásme Kóger a Maďari sa opäť dostali k puku a pokračujú v réžii tejto tretiny.
 
52:22
Marinčin šiel do brejkovej situácie s Markom Daňom. Rozhodol sa to riešiť sám strelou, ktorú Rajna pri pravej žrdi vytlačil betónom. Už hráme v pätici.
 
51:02
Sarauer nabil Dudasovi na ľavý kruh a ten pálil. Konrád betónmi jasne vyrazil puk do rohu hracej plochy a následne sme sa oslobodili po úvodných hektických sekundách.
 
50:20
Musíme sa brániť vo štvorici. Juraj Mikuš si odsedí dve minúty za hákovanie.
 
49:53
István Bartalis bol nepríjemný so svojou strelou spomedzi kruhov. Konrád vytiahol reflexívny zákrok lapačkou a puk odrazil na ochrannú sieť.
 
49:37
Sekerovu prihrávku nezasiahol Hudáček v strednom pásme, a tak tento vyhodený puk znamená zakázané uvoľnenie.
 
49:10
Kóger sa po našej nepresnej rozohrávke dostal k streleckej možnosti z medzikružia, ale namieril to našťastie vedľa bránky.
 
48:17
Po ľavom krídle sa do útočného pásma dostal obranca Kevin Wehrs, ktorý ohrozil Branislava Konráda zakončením z ľavého kruhu a náš gólman bezpečne ukryl puk v lapačke.
 
48:05
Tomáš Hrnka sa tlačil do zakončenia. Maďarskí obrancovia ho však nakoniec ďaleko nepustili a do útoku môžu vyraziť Maďari.
 
46:54
Vyrazili sme do prečíslenia, z ktorého profitoval nakoniec Tomáš Jurčo, ktorý potiahol puk po pravom krídle a vystrelil. Rajna puk vyrazil.
 
46:33
Daňovi ušla prihrávka na pravom kruhu a do strely sa dostal Bence Szirányi, ktorého zakončenie švihom skončilo v Konrádovej výstroji.
 
46:18
Naskytla sa príležitosť pre náš tím, ktorú sa snažil využiť Marko Daňo, ale strieľal už z postavenia mimo hry.
 
45:53
Banham nepríjemne strieľal od modrej čiary príklepom, ale nepodarilo sa mu usmerniť puk do priestoru Konrádovej bránky.
 
45:20
Tomáša Marcinka nepríjemne atakoval István Sofron a za tento zákrok by mal ísť maďarský hráč na trestnú lavicu, pretože to bol jasný úder do hlavy. Rozhodcovia však rozhodli, že sa nevylučuje.
 
45:07
Marcinko zachytil uniknutý puk maďarskému hráčovi a posielal dopredu Michala Sersena, pre ktorého to však bola pridlhá prihrávka.
 
44:28
Bol to práve ofsajd, ktorý zastavil Sofrona v útočnom rozlete. Vhadzuje sa v strednom pásme. Na ľade máme Meszároša, Sersena, Bartánusa a Marcinka.
 
44:09
Budeme sa brániť vo štvorici. Martin Marinčin dostáva menší trest za držanie hokejky.
 
43:18
Po Meszárošovej strele ešte puk z medzikružia dorážal Viedenský, ale brankár Rajna dokázal betónmi puk dopraviť do bezpečia.
 
42:35
Sofron si spracúval puk pri modrej čiare, ale maďarskí hráči stáli v postavení mimo hry a bude sa musieť vhadzovať v strednom pásme.
 
41:23
Dvojica našich hráčov narazila na zadný mantinel a z pravého kruhu strieľal Vilmos Galló a puk tečoval ešte Kóger. Konrád úspešne zasiahol.
 
40:45
Dvaja Maďari jednoznačne odstavili od puku Bakoša za maďarskou bránkou. Následne náš súper iba vyhodil do stredného pásma a puku sme sa zmocnili.
 
40:17
Wehrs mieril z ľavého kruhu. Konrád však nemusel zasahovať, keďže strela mierila vedľa brány.
 
40:01
Začala sa tretia tretina.
 
V priebehu prostrednej časti hry sa nám podarilo streliť jeden gól. Po Sekerovom góle z 36. minúty teda vedieme po dvoch tretinách nad susedmi z Maďarska 3:1.
Tretia tretina sa začína približne o 12:49.
 
40:00
Druhá tretina sa skončila.
 
39:40
Sersen vrátil puk po mantineli Bakošovi, ale iba do súboja, v ktorom bol úspešnejší maďarský hráč.
 
38:39
Marinčinovi zblokoval prihrávku Bartalis, ktorý vystrelil spoza ľavého kruhu. Konrád vyrážal pred seba a následne s problémami prikryl puk. Zbytočne sme si to však v zdĺhavej rozohrávke skomplikovali.
 
37:29
Bakoš vyrážal s Daňom do útočného pásma, ale naša útočná dvojica bola zastavená avizovaným postavením mimo hry.
 
36:52
Meszároš po Réwayovej prihrávke vystrelil spred bránkoviska bekhendom, no bránu sa mu nepodarilo trafiť.
 
36:19
Hrnkam al na pravom kruhu nakorčuľovaného Lušňáka, ktorému aj prihral, ale Lušňákovi už následne z bekhendu ušiel puk a zakončiť nestihol.
 
35:09
Slovensko dalo gól!
Krásna akcia našej dvojice! Sekera získal puk na pravom kruhu, priťukol ho za bránku Jurčovi, ktorý následne perfektne z otočky prihral pred bránku práve ANDREJOVI SEKEROVI, ktorý strelou z prvej prekonal Rajnu!
Asistencia: Tomáš Jurčo.
 
34:26
Réway posunul na ľavý kruh Sersenovi, ktorý sa ocitol v dobrej pozícii a pálil. Brankár Rajna vyrazil pred seba, kde sme však už nedokázali doraziť.
 
34:09
Daňo si šikovne ustrážil puk na svojej hokejke a z ostrého uhlu to skúsil z otočky. Bránu však netrafil.
 
33:24
Náš štvrtý útok bude musieť ďalej brániť maďarkých hráčov, keďže sme sa dopustili zakázaného uvoľnenia a hra sa sťahuje pred Konráda.
 
32:56
Sagert iba nahodil puk zo stredného pásma na Konráda, ktorý pre istotu podržal puk v lapačke pred číhajúcim Gallom.
 
32:01
Marcinko prihrávkou pred bránu hľadal nakorčuľovaného Mikuša, ktorý však už puk netrafil a prenikol mu popri hokejke.
 
31:22
Po Réwayovej prihrávke puk pri mantineli Bakoš dobre nezachytil a musei sme opäť vykorčuľovať až do stredného pásma.
 
30:44
Dudas dobre zapracoval na zadnom mantineli a zmocnil sa puku. Následne oslobodil svoj tím.
 
30:10
Hudáček nabil na strelu Sekerovi, ktorý pálil, ale puk letel niekoľko centimetrov vedľa brány. Následne sme boli vykázaní z pásma.
 
29:49
Vylúčenie v tíme Maďarsko (Magosi – 2 min., držanie).
 
29:34
Od modrej dvakrát pálil Martin Réway. V oboch prípadoch bol maďarský brankár úspešný, ale predviedli sme veľmi dobré striedanie.
 
29:06
Bakoš vybojoval puk pre Jaroša, ktorý vypálil od modrej čiary, ale nakoniec namieril iba do rohu klziska.
 
28:15
Marcinko pekne priťukol Graňákovi na pravý kruh a následne náš najskúsenejší hráč zakončoval z tesnej blízkosti, ale Rajna mu puk vyrazil.
 
27:46
Graňák nemal voľný priestor v obrannom pásme, a tak pre istotu zacúval späť za bránu a radšej pokojne začne útočnú akciu.
 
26:54
Marinčin sa snažil puk posunúť pred bránku Viedenskému, ktorý sa však v priestore nezorientoval správne a nezakončil.
 
25:41
Krisztián Nagy poslal z ľavej strany nepresnú strelu. Následne to vyskúšal z podobnej pozície István Bartalis, no Konrád si postrážil pravú žŕdku a puk zachytil.
 
24:59
Bartánus dobrou prihrávkou vysunul do zakončenia Vladimíra Draveckého, ktorý zakončoval bekhendom, ale Rajnu trafil iba do betónu a maďarský brankár puk dokázal podržať.
 
24:39
Jurčo priťukol Sekerovi o mantinel v útočnom pásme. Náš obranca a kapitán sa snažil Rajnu prekvapiť bekhendovým zakončením k prvej žŕdke.
 
24:07
Po prerušení hry sa na prvý pohľad zdalo, že budeme vylúčení, no našťastie pre nás to bolo iba maďarské postavenie mimo hry.
 
23:32
Švarný nabil na modrú čiaru Andrejovi Meszárošovi a Miklósa Rajnu tentokrát zachránila bránková konštrukcia!
 
22:42
Jaroš pekným dlhým pasom našiel na útočnej modrej Draveckého, ktorého v útoku podporil Marcinko a strelec nášho prvého gólu vystrelil aj teraz, ale z pravého kruhu mieril nad.
 
21:43
Réway prihrával strieľane pred bránku a Daňo pracoval pred bránkou, no puk cez Rajnu nepretlačil.
 
21:10
Meszárošovi ušiel puk na modrej a okamžite sa to snažil využiť István Sofron, ktorý vystrelil z ľavého kruhu, ale Konrád spoľahlivo vyrazil.
 
20:33
Hudáček sa dostal k strele z ľavého kruhu. Puk sa odrazil od zadného mantinelu a o dorážku sa posnažil Jurčo. Mieril vedľa brány.
 
20:01
Začala sa druhá tretina.
 
V prvej tretine sme sa dostali do vedenia po góle Marcinka v 8. minúte, no Maďarom sa podarilo v 14. minúte vyrovnať z hokejky Galla. Jurčo však v 18. minúte opäť skóroval.
Druhá tretina sa začne približne o 12:04.
 
20:00
Prvá tretina sa skončila.
 
19:52
Budeme hrať presilovú hru. Kalvin Sagert dostáva dve minúty za hákovanie.
 
19:28
Bakošovi ušla Sersenova prihrávka na pravý kruh. Puk získali maďarskí hráči, ktori sa aj pustili do útoku, no nezakončili.
 
19:07
Naši obrancovia cúvali a cúvali dozadu. Nakoniec si maďarskí hráči v prechode do útočného pásma nerozumeli a dopustili sa ofsajdu.
 
17:43
Slovensko dalo gól!
Náš tím opäť vedie v zápase! Jednoduchá akcia našich. Viedenský vyhral buly na Marinčina, ktorý posunul Sekerovi a ten vypálil. Jeho tvrdú delovku šikovne tečoval TOMÁŠ JURČO a puk skončil pod hornou žŕdkou!
Asistencie: Andrej Sekera, Martin Marinčin.
 
17:37
Bakoš skúsil vystreliť z pravého kruhu. Brankára Rajnu zamestnal. Maďarský gólman puk bezpečne zachytil vo svojej výstroji.
 
16:41
Jaroš sa snažil dlhým pasom na útočnú modrú čiaru nájsť Lušňáka. Maďarský obranca si nášho útočníka však postrážil a nedovolil mu spracovať puk.
 
15:36
Naši mohli vyraziť do zaujímavého protiútoku, no Jurčo spomalil akciu pred modrou čiarou, na čo už Hudáček s Mikušom nestihli včas reagovať.
 
15:02
Tomáš Jurčo vyrazil od modrej čiary do samostatného zakončenia. Prehodil si puk na bekhend, ale Rajna ho perfektne vychytal lapačkou!
 
14:33
Marinčin dokázal spoza brány puk dostať von iba po mantineli a v strednom pásme ho zachytili maďarskí hráči.
 
13:30
Maďarsko dalo gól!
Hráči Maďarska využívajú presilovú hru! Bartalis vykorčuľoval po ľavej strane klziska, obkorčuľoval bránu a prihral do medzikružia Gallóvi, jeho strelu tečoval FRANK BANHAM, ktorý cez nič nevidiaceho Konráda dopravil puk do brány!
Asistencie: Vilmos Galló, István Bartalis.
 
13:05
Lušňák rýchlo prekorčuľoval maďarského obrancu a z rohu klziska sa snažil nájsť Draveckého. Rajna dobre zapracoval hokejkou.
 
12:45
István Sofron okamžite pálil po prihrávke na pravý kruh. Konrád reagoval na strelu pohotovo betónom a naši následne vyhodili puk.
 
12:19
Presilovú hru si zahrajú aj Maďari. Najprv bodyček Tomáša Hrnku vyzeral naozaj čisto, ale hlavní rozhodcovia sa ho rozhodli poslať na dve minúty za nedovolené bránenie.
 
11:38
Šťastný strieľanou prihrávkou od mantinelu hľadal pred bránou Lušňáka, ktorý napokon nezasiahol a Rajna vyrazil mimo nebezpečenstva.
 
11:14
Po Graňákovej strele od modrej sa do dorážky dostal Juraj Mikuš, ale z ľavého kruhu minul priestor bránky.
 
10:39
Jurčo s Hudáčkom v rohu klziska nezískali puk za bránkou. Zmocnil sa ho Kevin Wehrs, ktorý vystrelil z ľavého kruhu a Konrád si po dlhšej dobe siahol na puk, čo je pre neho len dobré.
 
09:46
Wehrs hľadal prihrávkou na stred Gerga Nagya. Naši obrancovia zachytili puk a snažia sa rozohrať.
 
09:15
Dravecký nahodil iba na zadný mantinel, kde sa puku zmocnil Szirányi a Maďari sa snažili založiť útok, no dostali sa iba po červenú čiaru.
 
08:21
Viedenský peknou prihrávkou z pravého kruhu na os ihriska našiel v medzikruží Bakoša, ktorý strieľal a Rajnovi možno pomohla aj žŕdka.
 
07:28
Počas aktuálnej reklamnej prestávky si náš tím môže vydýchnuť. Bude sa vhadzovať v strednom pásme po odrazenom puku mimo klziska. Dôležité pre nás je, že sme sa dostali do vedenia v tomto zápase.
 
07:07
Slovensko dalo gól!
Gól! Dostávame sa do vedenia! Naši vyrazil do prečíslenia po pravom krídle. Dravecký vystrelil na brán. Graňákovi a ani Bartánusovi sa nepodarilo zakončiť, ale TOMÁŠ MARCINKO si správne pripravil puk a vystrelil do odkrytého miesta!
Asistencie: Vladimír Dravecký, Dominik Graňák.
 
06:26
Meszároš prihral na ľavý kruh Martinovi Bakošovi, ktorý strieľal z forhendu, no opäť namieril do bočnej siete. Pomaly sa už aj skončila naša presilovka, v ktorej sme Maďarov zovreli.
 
05:41
Meszároš vypálil od modrej. Rajna vyrazil strelu pred seba a Bakoš ešte dorážal spred žrde, no namieril iba do bočnej siete. Stále sme v pásme.
 
04:50
Bakoš hľadal krížnou prihrávkou Réwaya. Naši šli von z pásma a následne sa museli brániť. Magosi sa ocitol v zakončení z medzikružia, ale Konrád puk zastavil na betóne.
 
04:26
Budeme hrať presilovku. Márton Vas dostáva dve minúty za podrazenie na Viedenského.
 
04:14
Hudáčkovi sa po Jurčovej prihrávke nepodarilo vystreliť z medzikružia. Od modrej čiary ešte nahadzoval Marinčin, no strela bola zrazená na ochrannú sieť.
 
03:55
Náš útok začíname spoza Konráda. Na ľad nabieha druhá formácia Cígerovgo výberu.
 
03:30
Martin Réway predviedol individuálny pohyb. Podarilo sa mu dostať cez dvoch maďarských hráčov, ale cez tretieho už nie. Boli sme vykázaní z pásma.
 
02:50
Dudas z pravého kruhu od mantinelu nepríjemne nahadzoval pred bránu, kde si našiel priestor Sofron. Nedokázal však umiestniť hokejku do dráhy strely.
 
01:42
Graňák nahadzoval od modrej čiary, ale nastrelil iba maďarského obrancu. Marcinko sa následne k dorážke nedostal.
 
01:22
Jurčo nabil Marinčinovi, ktorému strela úplne nevyšla, ale Rajnu ohrozil. O dorážku sa snažil Viedenský, no už sa k odrazenému puku nedostal. Priestor upratal Stipsicz.
 
01:04
Jurčo dával z ľavého kruhu strieľanou prihrávkou Viedenskému, ktorý korčuľoval k Rajnovi. Maďarský brankár puk prikryl pod lapačkou.
 
00:30
Hosťujúci Bartalis nahodil puk do pásma, ale následne sa ho zmocnil Meszároš. Založili sme útok cez Bakoša, ktorý však tiež iba nahadzoval a odišli sme striedať.
 
00:08
Na úvodnom vhadzovaní dnešného stretnutia bol úspeenšjeí Réway a naši hráči sa po nahodení ihneď dostali do pásma.
 
00:01
Stretnutie sa práve začalo.
 
Naši hokejisti nastupujú na ľadovú plochu v bielych dresoch. Maďari sa proti nám predstavia v červených dresoch.
 
Úvodné zostavy:

Slovensko: Konrád (J. Hudáček) – Meszároš, Sersen (A), Sekera (C), Marinčin, Mikuš, Graňák, Jaroš, Švarný – Bakoš, Réway (A), Daňo – Jurčo, Viedenský, L. Hudáček – Dravecký, Marcinko, Bartánus – Hrnka, Lušňák, Šťastný

Maďarsko: Rajna (Hetényi) – Wehrs, Dudas, Szirányi, Sagert, Stipsicz, M. Vas (C), Garét – G. Nagy, Sofron, Bartalis – Kóger, Galló, Sarauer – Kovács (A), J. Vas (A), Sebök – K. Nagy, Magosi, Banham

Rozhodca: Mayer, Wiegand – Kaderli, Ritter.
 
Vážení športoví fanúšikovia, srdečne vás vítame pri sledovaní druhého hracieho dňa tohtoročného svetového šampionátu v hokeji.

Naši chlapci ani Maďari včera žiaden duel neodohrali, takže dnes to pre nich bude v Rusku premiéra. Zverenci Zdena Cígera sú odhodlaní pre víťazstvo urobiť maximum a to ich stavia do role favorita. Na ich triumf vypísali stávkové kancelárie kurz približne 1.3, zatiaľ čo na výhru maďarských hokejistov je to až 8.1.

Nominácia Slovenska:
Brankári: Július Hudáček (Örebro HK, Švéd.), Branislav Konrád (HC Olomouc, ČR), Samuel Baroš (HKM Zvolen)
Obrancovia: Dominik Graňák (Rögle BK, Švéd.), Christián Jaroš (Lulea HF, Švéd.), Andrej Meszároš (Sibir Novosibirsk, KHL/Rus.), Michal Sersen, Ivan Švarný (obaja Slovan Bratislava, KHL), Andrej Sekera (Edmonton Oilers, NHL/Kan.), Martin Marinčin (Toronto Maple Leafs, NHL/Kan.), Juraj Mikuš (HC Sparta Praha, ČR)
Útočníci: Marek Bartánus, Tomáš Hrnka (obaja HC Košice), Peter Cehlárik (Lulea HF, Švéd.), Marko Daňo (Winnipeg Jets, NHL/Kan.), Vladimír Dravecký (Oceláři Třinec, ČR), Libor Hudáček (Örebro HK, Švéd.), Patrik Lušňák, Pavol Skalický, Andrej Šťastný, Marek Viedenský (všetci Slovan Bratislava, KHL), Tomáš Marcinko (Dynamo Pardubice, ČR), Martin Réway (HC Fribourg-Gottéron, Švajč.), Martin Bakoš (Bílí Tygři Liberec, ČR), Tomáš Jurčo (Detroit Red Wings, NHL/USA)

Nominácia Maďarska:
Brankári: Zoltán Hetényi, Miklós Rajna (obaja Fehérvár AV19), Ádám Vay (Debrecín HK)
Obrancovia: Jesse Dudas, Kalvin Sagert (obaja DVTK Miškovec), Zsombor Garét, István Mestyán, Bence Stipsicz (všetci MAC Budapešť), Bence Szirányi, Kevin Wehrs (obaja Fehérvár AV19), Márton Vas (Fassa/Tal.)
Útočníci: Frank Banham, István Bartalis, András Benk, Dániel Kóger, Csaba Kovács, Gergö Nagy, Andrew Sarauer (všetci Fehérvár AV19), Csanád Erdély (Sioux Falls, USA/USHL), Vilmos Galló (HC Linköping, Švéd.), Krisztián Nagy (MAC Budapešť), Bálint Magosi (Briancon, Fr.), Balász Sebök (KalPa Kuopio, Fín.), István Sofron (Klagenfurt/Rak.), János Vas (Slavia Praha, ČR)
 
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 11:15.