koniec Švajčiarsko – Francúzsko
5:1
(2:0, 1:0, 2:1)
Komentuje: Lukáš Pancurák
 
Skončilo sa dnešné stretnutie medzi Švajčiarskom a Francúzskom. Pre Francúzskom bolo posledným v rámci tohtoročných majstrovstiev sveta, keďže po prehre v pomere 1:5 na turnaji končia.

Žiaľ, znamená to, že štvrtým postupujúcim tímom zo skupiny A sa stáva Švajčiarsko – a to bez ohľadu na výsledok nasledujúceho zápasu medzi Slovenskom a Bieloruskom.

Pomer striel v dnešnom zápase: 34:20

Najlepší hráči Francúzska na turnaji:

Damien Fleury
Kévin Hecquefeuille
Florian Hardy


Najlepší hráči v dnešnom zápase:

v tíme Švajčiarska: Leonardo Genoni
v tíme Francúzska: Florian Hardy

Odo mňa je to tak z tohto zápasu všetko. Teším sa na vás o 16:15, keď si priblížime posledné vystúpenie Slovákov. Tí vyzvú na súboj Bielorusko. Dovtedy sa s vami lúči Lukáš Pancurák.
 
Koniec zápasu.
 
59:28
Švajčiari puk kontrolujú ďaleko od bránky Leonarda Genoniho. Zdá sa tak, že sa v záverečných tridsiatich sekundách neudeje už nič podstatné.
 
58:52
Vylúčenie v tíme Švajčiarsko (Mirco Müller – 2 min., nebezpečná hra vysokou hokejkou).
 
58:05
Záverečné dve minúty dnešného zápasu.
 
57:48
Nino Niederreiter dnes neskóroval, nepochybne by to ešte rád napravil. Puk si preto pýtal na pravej strane klziska, avšak spoluhráči sa rozhodli neposunúť mu ho.
 
56:15
Zaujímavú prihrávku teraz posielal na útočnú modrú čiaru Noah Rod. Adresátovi však puk odskočil od čepele do stredného pásma, a tak museli Švajčiari vykorčuľovať.
 
55:20
Dnešný zápas sleduje priamo v Royal Arene 6573 divákov.
 
55:00
Posledných päť minút dnešného zápasu.
 
53:46
Švajčiarsko dalo gól!
Navyše sa im podarilo skórovať aj v oslabení. Po vypichnutí puku mohol na Hardyho pokračovať SIMON MOSER. Ten zbytočne nepremýšľal a zakončil, puk sa napokon zatrepotal v sieti. Asistencie: Joël Vermin, Mirco Müller.
 
53:20
Následne sa ale Švajčiari oslobodili a nazbierali pred Hardym niekoľko cenných sekúnd.
 
52:37
Jonathan Janil zakončoval tvrdo, zároveň však aj mimoriadne nepresne. Puk sa odrazil od plexiskla, Francúzi ho ešte dokázali zachytiť v útočnej tretine.
 
52:09
Vylúčenie v tíme Švajčiarsko (Enzo Corvi – 2 min., nedovolené bránenie brankárovi).
 
51:30
Strela do obrancov, nasledujúce vyhodenie puku cez všetky čiary. Typický obraz pre túto presilovú hru.
 
50:58
Navyše teraz hráči v červenom zbierajú cenné sekundy v pásme svojho súpera.
 
50:05
Damien Fleury sa priblížil k bránke a skúsil zakončiť. Nemyslel to zle, trafil ale výborne postaveného Leonarda Genoniho. Švajčiari sa následne oslobodili.
 
49:39
Vylúčenie v tíme Švajčiarsko (Noah Rod – 2 min., faul lakťom).
 
49:11
Nasleduje komerčná prestávka.
 
48:46
Obrovská šanca Francúzov! Teddy Da Costa bol nepokrytý, nakorčuľoval si preto do pásma a skúsil zakončiť. Genoni puk so šťastím zrazil, vypadol mu však. Našťastie pre Švajčiarsko sa ale dokotúľal vedľa bránky.
 
47:39
Švajčiari sa snažili rozpohybovať si Hardyho, ten ale nechal svoj ľavý betón výborne pri žrdi. To znamenalo, že z toho väčšia šanca nebola.