po s.n. (2:1) Slovinsko – Slovensko
3:2
(0:0, 2:1, 0:1 - 0:0)
Komentuje: Miroslav Revaj
 
Samostatné nájazdy napokon lepšie zvládlo Slovinsko, keď bývali hráči Slovana Bratislava Tičar a Jeglič premenili svoje pokusy, za nás sa úspešne presadil iba Ladislav Nagy. Získavame tak len jeden jediný bod, ktorý nám napokon nič platný nie je, kedže klesáme na 4. pozície v skupine. Naozaj veľká škoda, pretože po famóznom víťazstve nad Ruskom sa nám otvárala možnosť postúpiť z prvého miesta do štvrťfinále, ale prehra s USA 1:2 a prehra so Slovinskom 3:2 po samostatných nájazdoch napokon znamená, že musíme ísť do osemfinále. Musíme si však počkať, ako dopadnú ostatné zápasy a kedže sa nachádzame na poslednom mieste v skupine, zrejme nás bude čakať súper ťažšie kalibru. Treba to však všetko zahodiť za hlavu a plne sa už sústrediť na osemfinálový zápas.

Víťazom našej skupiny sa tak stáva Rusko, druhé končí teda prekvapivo Slovinsko, tretie je USA a napokon posledná skončila naša reprezentácia. Ťažko sa teda hľadajú slová po takomto zápase, doplácame na nepremieňanie šancí a na časté vylúčenia. Toto musíme do ďalšieho zápasu jednoznačne zlepšiť.

Takže, s týmto konštatovaním sa už teda lúčim a prajem vám ešte príjemný zvyšok soboty. Zápasom vás sprevádzal Miroslav Revaj.
 
Koniec zápasu.
 
65:00
V samostatných nájazdoch zvíťazil tím Slovinsko.
Autorom víťazného gólu je ŽIGA JEGLIČ.
 
Žiga JEGLIČ premieňa.
 
Marcel HAŠČÁK nepremieňa.
 
Robert SABOLIČ nepremieňa.
 
Ladislav NAGY premieňa.
 
Jan MURŠAK nepremieňa.
 
Martin BAKOŠ nepremieňa.
 
Jan URBAS nepremieňa.
 
Peter ÖLVECKÝ nepremieňa.
 
Rok TIČAR premieňa.
 
Andrej KUDRNA nepremieňa.
 
Samostatné nájazdy začínajú.
 
V predĺžení sme mali veľké šance, v závere mal ešte Haščák nádejnú pozíciu. Na rad tak prídu samostatné nájazdy, to je už len o šťastí. Uvidíme, komu napokon pôjdu lepšie, snáď teda našim chlapcom.
 
65:00
Predĺženie sa skončilo.
 
64:30
Bakoš zaviezol puk do útočného pásma, v páde sa dostal pred slovinskou bránkou do zakončenia, ale puk pomedzi nohy Krošelja nedostal!
 
64:01
Prebieha posledná minúta predĺženia!
 
63:40
Slovinsko si berie oddychový čas!
 
62:58
Naši išli do prečíslenia, Graňák mal pred sebou už len slovinského brankára, ale puk poslal iba do jeho lapačky a tak Krošelj zachránil svoje mužstvo!