koniec udalosti Muži - Šprint (finále)
JOHANNES HØSFLOT KLÆBO (Nórsko)
2. Federico Pellegrino (Taliansko), 3. Aleksander Bolšunov (OAR)
Komentuje: Jakub Kocourek
 
1. Johannes Høsflot Klæbo (Nórsko) 3:05.75
2. Federico Pellegrino (Taliansko) +1.34
3. Aleksander Bolšunov (OAR) +1.36
4. Paal Golberg (Nórsko) +3.81
5. Oskar Svensson (Švédsko) +7.73
6. Ristomatti Hakola (Fínsko) +20.72
 
JOHANNES HØSFLOT KLÆBO nenechal absolútne nič na náhodu a v druhej polovici finále absolútne prevalcoval svoju konkurenciu. Stáva sa tak olympijským víťazom v šprinte mužov. Po neuveriteľne tesnom súboji získava striebornú medailu Federico Pellegrino z Talianska, s bronzom sa bude musieť uspokojiť Aleksander Bolšunov z tímu olympijských športovcov z Ruska.
 
2. s
Veľkú formu dnes ukazuje od začiatku bojov Ristomatti Hakola, ktorý si bez väčších problémov postrážil postup do finále. Spoločne s ním ide ďalej aj Oskar Svensson. S časom z tohto semifinále nepostúpi nikto, bez šance je už aj tretí Len Valjas z Kanady.
 
1. s
Pre jasný postup do finále si prišiel favorit favoritov Johannes Høsflot Klæbo, Federico Pellegrino napokon zabojoval o finálovú miestenku s Aleksandrom Bolšunovom, štvrtý končí Paal Golberg. Sledovali sme však neuveriteľne rýchle semifinále, veď čas víťaza je 3:06.01. Bolšunov s Golbergom tak majú obrovskú nádej na postup s časom.
 
5. št.
Z posledného štvrťfinále napokon postupuje dvojica Martti Jylhae-Baptiste Gros. Čas tretieho Thomas Binga z Nemecka je bez nádeje na postup.
 
Štvrté štvrťfinále napokon ovládol Oskar Svensson zo Švédska, ako druhý postupuje Nór Emil Iversen. Peter Mlynár sa napokon prepadol na piate miesto, s časom 3:15.77 pravdepodobne do semifinále nepostúpi, ale napriek tomu to bol zo strany slovenského reprezentanta veľmi sympatický výkon.
 
No a v tomto momente už zbystrime pozornosť. Vo štvrťfinále s číslom štyri sa totiž vo svojich životných pretekoch predstaví aj Slovák Peter Mlynár. Jeho súpermi budú napríklad Oskar Svensson, Aleksander Panžinskj či Emil Iversen.
 
3. št.
Podľa predpokladov Aleskander Bolšunov s Ristomattim Hakolom si postup postrážili, no a navyše s časom 3:08.45 dávajú šancu na postup aj v tomto štvrťfinále tretiemu IIvovi Niskanenovi, ktorý stratil len necelé štyri sekundy. Sledovali sme zatiaľ najrýchlejšie štvrťfinále.
 
2. št.
Federico Pellegrino postupuje bez najmenších problémov, spolu s ním ide ďalej aj Paal Golberg. Na čas to zatiaľ stačí aj pre Calleho Halfvarssona a prekvapujúco aj pre Estónca Marka Kilpa.
 
1. št.
Bez problémov napokon z prvého miesta postupuje Johannes Høsflot Klæbo, ktorého po nádhernom súboji na cieľovej rovinke dopĺňa v semifinále aj Teodor Peterson, ktorý zdolal Francúza Richarda Jouvea.