koniec udalosti SP - slalom žien, 2. kolo, Kranjska Gora
Mikaela Shiffrinová
Frida Hansdotterová
Komentuje: Tomáš Lengyel
 
Mikaela Shiffrinová ovládla štvrtý špeciálny slalom v rade a ukázala, že v tejto disciplíne nemá konkurenciu. V prvom kole si vytvorila komfortný náskok, ktorý v druhej jazde dokonca navýšila a teší sa z ďalšieho triumfu. Na stupňoch víťazov ju doplnili Frida Hansdotterová a Wendy Holdenerová. Na tretie miesto márne útočila Petra Vlhová, ktorej výborné druhé kolo nestačilo k posunu vyššie. Po prvej jazde totiž výrazne strácala na elitné trio a nedokázala manko zmazať. Platí však konštatovanie, že v doterajších piatich slalomoch bola vždy v TOP 5. Výborné druhé kolo zabezpečilo piatu pozíciu Bernadette Schildovej.
 
Konečné poradie 2. kola:
1. Mikaela Shiffrinová (USA) 1:43,50 min.
2. Frida Hansdotterová (SWE) + 1,64 s
3. Wendy Holdenerová (SUI) + 1,87 s
4. Petra Vlhová (SVK) + 2,18 s
5. Bernadette Schildová (AUT) + 2,43 s
6. Mélanie Meillardová (SUI) + 3,68 s
7. Christina Geigerová (GER) + 4,01 s
8. Estelle Alphandová (SWE) + 4,16 s
9. Nina Haver-Løsethová (NOR) + 4,38 s
10. Anna Swenn-Larssonová (SWE) + 4,67 s
 
Druhé kolo slalomu slovinskej Kranjskej Gore bolo ukončené.
 
1
Američanka Mikaela Shiffrinová vstupovala do druhého kola s náskokom 1,47 sekundy. Slalomárska hviezda zase potvrdila svoju extratriedu a v cieli sa ocitla o 1,64 sekundy rýchlejšie ako Hansdotterová.
 
2
Frida Hansdotterová predviedla tradične bezchybnú jazdu. Švédka si ustrážila náskok pred Holdenerovou a dostáva sa na prvú pozíciu.
 
3
Wendy Holdenerová nezačala najlepšie a v úvode stratila polovicu zo svojho náskoku. V druhej polovici trate sa však vyhla chybám a prekonala Slovenku o 31 stotín sekundy.
 
4
Petra Vlhová dokázala prekonať Schildovú. Dosiahla druhé najrýchlejšie druhé kolo a môže reálne pomýšľať na pódiové umiestnenie. Odstup prvých troch pretekárok je však veľký.
 
5
Mélanie Meillardová urobila veľkú chybu hneď v úvodných bránkach. Švajčiarka preto od prvého medzičasu strácala a v cieli bola rada aj za druhú pozíciu.
 
6
Christina Geigerová v prvom kole prekvapila kvalitnou jazdou, ale šiestu pozíciu si asi neudrží. Nemka stratila na Schildovú viac ako sekundu, no je druhá.
 
7
Schildová položila latku mimoriadne vysoko. Jej krajanka Katharina Liensbergerová ju nedokázala prekonať, pretože tesne po prvom medzičase vypadla.
 
8
Bernadette Schildová potvrdila svoje kvality a zužitkovala komfortný náskok zo štartu. Rakúšanka prišla do cieľa s náskokom 1,73 sekundy. Dosiahla najlepšie druhé kolo.
 
9
Nina Haver-Løsethová pokračuje vo výsledkovom trápení. Nórka stratila na prvom medzičase už sedem desatín zo svojho vyše sekundového náskoku. V cieli je na druhom mieste.
 
Priebežné poradie 2. kola:
1. Estelle Alphandová (SWE) 1:47,66 min.
2. Anna Swenn-Larssonová (SWE) + 0,51 s
3. Michelle Gisinová (SUI) + 0,55 s
4. Irene Curtoniová (ITA) + 0,63 s
5. Lena Dürrová (GER) + 0,74 s
 
10
Estelle Alphandová má istotu umiestnenia v najlepšej desiatke. Michelle Gisinová nevyužila svoj náskok deviatich desatín sekundy a po niekoľkých zaváhaniach je na tretej pozícii.
 
11
Lena Dürrová takisto nedokázala prekonať Alphandovú. Nemecká slalomárka stratila v cieli 74 stotín sekundy a je priebežne štvrtá.
 
12
Chiara Costazzová na prvých dvoch medzičasoch atakovala líderskú pozíciu, ale chyby v spodnej časti trate ju pripravili o lepšie umiestnenie. Zatiaľ je tretia.
 
13
Irene Curtoniová sa zmestila na virtuálne stupne víťazov. V cieli stratila presne sekundu a priebežne figuruje na tretej pozícii.
 
14
Dá sa očakávať, že Alphandová bude na prvej pozícii ešte dlho. Jej krajanka Anna Swenn-Larssonová stratila pol sekundy a je druhá.
 
15
Denise Feierabendová sa nedostala ani na prvý medzičas. Švajčiarka neprešla bránkou v súlade s predpismi a nemohla ďalej pokračovať.
 
Priebežné poradie 2. kola:
1. Estelle Alphandová (SWE) 1:47,66 min.
2. Erin Mielzynská (CAN) + 1,23 s
3. Katharina Truppeová (AUT) + 1,42 s
4. Carole Bissigová (SUI) + 1,51 s
5. Elena Stoffelová (SUI) + 1,70 s