koniec Wales – Írsko
0:1
(0:0)
Komentuje: Vojtěch Tůma
 
Ode mě je to pro dnešek vše. Děkuji Vám za pozornost a u dalších online přenosů se zase někdy příště budu těšit na počtenou.
 
Držení míče: 67 % : 33 %.
Střely na branku: 4:2. Střely mimo: 7:3. Rohy: 10:2. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 12:12.
 
Je dobojováno, na stadionu v Cardiffu zavládl smutek, Irové totiž vítězí 1:0! Svého dnešního soupeře přeskakují v tabulce skupiny D, a dostávají se tak na druhou pozici, která jim zajišťuje baráž o účast na světovém šampionátu. Draky musí tato prohra určitě mrzet, už od úvodní minuty totiž byli aktivnějším týmem. V osmé minutě Randolph nad břevno vyškrábl pumelici Aarona Ramseyho, po půlhodině hry zase na druhé straně kousek vedle branky pálil Duffy. Na začátku druhé půle si Colemanova družina vypracovala dvě velké šance, Chester ale hlavičkoval jen do boční sítě a Robsona-Kanua vychytal Randolph. Nedlouho nato přišel trest, když se po chybě kapitána Williamse a centru od Hendricka o jedinou trefu tohoto mače postaral po třízápasovém distanci se vracející James McClean.
 
90+6
Konec zápasu.
 
90+6
Všichni čekali, že hlavní sudí už odpíská konec zápasu, po Bradyho odkopu ale hra pokračovala. Na obranné polovině se střetli vybíhající Hennessey s Meylerem, který dostává žlutou kartu.
 
90+4
Dlouhatánský nákop z kopačky Bena Daviese odhlavičkoval Shane Duffy pouze k Ramseymu, jenž vypálil z první, balon ale umístil pouze doprostřed branky, kde číhal připravený Darren Randolph.
 
90+3
V Bělěhradu už je dohráno, Srbsko porazilo Gruzii těsně 1:0, a tím pádem v této skupině obsadí první místo. O tom, zda se do baráže podávají fotbalisté Irska či Walesu, rozhodne nadcházejících pár okamžiků.
 
90+2
Tohle bylo zbytečné. James McClean se pokoušel odkopnout míč do bezpečí, místo toho ale nakopl Ramseyho do břicha. Tady nemůže být o žluté kartě pochyb.
 
90+2
Střídání v týmu Irsko: ze hřiště odchází Daryl Murphy, přichází Kevin Long.
 
90+1
Nad rámec základní hrací doby se bude nastavovat hned pět minut! Povede se fotbalistům Walesu vyrovnat, a udržet tak druhou příčku před Iry?
 
90
Darren Randolph podle očekávání nikam nespěchal s výkopem, načež sudímu Skominovi došla trpělivost, a irský gólman se tak stává dalším držitelem žluté karty.
 
89
O chvíli později Draci zahrávali další rohový kop, ovšem ani tentokráte z něj nic nevytěžili. Míč se sice odrazil příhodně pro na hranici šestnáctky číhajícího Guntera, do jeho dělovky ale obětavě padl Shane Duffy.
 
88
Woodburn patičkou přenechal balon pro Ledleyho, na jehož přetažený centr si na zadní tyči naběhl Jonathan Williams, zamířil ale pouze do zad před sebou blokujícího Ciarana Clarka.
 
87
Meyler zbytečně zaváhal a odklidil míč pouze na roh. Centr z kopačky talentovaného Woodburna ale nikoho ze spoluhráčů neoslovil, stejně dopadla také o chvíli později vyslaní nabídka od Aarona Ramseyho.
 
86
Meyler ustál nepříjemný souboj s Ledleym a poté vyslal kupředu rozběhnutého Jamese McCleana. Zatím jediný střelec tohoto utkání dělal vše, co bylo v jeho silách, v souboji rameno na rameno proti Gunterovi ale neuspěl.
 
85
Míč se odrazil příhodně pro Jonathana Williamse, do jeho rány ale včas vložil pravou nohu Duffy. Nápor ze strany Colemanových svěřenců sice pokračoval, vyústil ale pouze v Gunterovu ztrátu a následný nedovolený zákrok.
 
84
Shane Duffy to ve vzdušném souboji s Vokesem přehnal s agresivitou, Wales tak měl k dispozici přímý kop. Toho se opět ujal Aaron Ramsey, místo rozumnějšího centru na některého ze svých kolegů se ale rozhodl pro střelu, která se mu ale vůbec nevydařila.
 
83
Po Woodburnově pasu se Ben Davies rozhodl odcentrovat přesně na kopačky ve vápně bojujícího Jonathana Williamse, tomu ale vůbec nevyšlo zpracování. Irové už na jakékoliv útočení rezignovali, Clark balon pouze odevzdal soupeři.
 
82
Poprvé po svém příchodu na hřiště o sobě dal vědět Ben Woodburn. Domácí mladíček vyslal do šestnáctky jakýsi střílený centr, který byl ještě lehce tečován, Darren Randolph si ale i s touto mírnou nepříjemností zvládl poradit.
 
81
Domácí fanoušci je sice hlasitě ženou vpřed, domácí fotbalisté ale v posledních minutách působí bezradným dojmem. Irskou defenzivu se nyní pokusil individuálně překonat Chris Gunter, povedeným skluzem jej ale zastavil Meyler.