koniec Wales – Írsko
0:1
(0:0)
Komentuje: Vojtěch Tůma
 
Ode mě je to pro dnešek vše. Děkuji Vám za pozornost a u dalších online přenosů se zase někdy příště budu těšit na počtenou.
 
Držení míče: 67 % : 33 %.
Střely na branku: 4:2. Střely mimo: 7:3. Rohy: 10:2. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 12:12.
 
Je dobojováno, na stadionu v Cardiffu zavládl smutek, Irové totiž vítězí 1:0! Svého dnešního soupeře přeskakují v tabulce skupiny D, a dostávají se tak na druhou pozici, která jim zajišťuje baráž o účast na světovém šampionátu. Draky musí tato prohra určitě mrzet, už od úvodní minuty totiž byli aktivnějším týmem. V osmé minutě Randolph nad břevno vyškrábl pumelici Aarona Ramseyho, po půlhodině hry zase na druhé straně kousek vedle branky pálil Duffy. Na začátku druhé půle si Colemanova družina vypracovala dvě velké šance, Chester ale hlavičkoval jen do boční sítě a Robsona-Kanua vychytal Randolph. Nedlouho nato přišel trest, když se po chybě kapitána Williamse a centru od Hendricka o jedinou trefu tohoto mače postaral po třízápasovém distanci se vracející James McClean.
 
90+6
Konec zápasu.
 
90+6
Všichni čekali, že hlavní sudí už odpíská konec zápasu, po Bradyho odkopu ale hra pokračovala. Na obranné polovině se střetli vybíhající Hennessey s Meylerem, který dostává žlutou kartu.
 
90+4
Dlouhatánský nákop z kopačky Bena Daviese odhlavičkoval Shane Duffy pouze k Ramseymu, jenž vypálil z první, balon ale umístil pouze doprostřed branky, kde číhal připravený Darren Randolph.
 
90+3
V Bělěhradu už je dohráno, Srbsko porazilo Gruzii těsně 1:0, a tím pádem v této skupině obsadí první místo. O tom, zda se do baráže podávají fotbalisté Irska či Walesu, rozhodne nadcházejících pár okamžiků.
 
90+2
Tohle bylo zbytečné. James McClean se pokoušel odkopnout míč do bezpečí, místo toho ale nakopl Ramseyho do břicha. Tady nemůže být o žluté kartě pochyb.
 
90+2
Střídání v týmu Irsko: ze hřiště odchází Daryl Murphy, přichází Kevin Long.
 
90+1
Nad rámec základní hrací doby se bude nastavovat hned pět minut! Povede se fotbalistům Walesu vyrovnat, a udržet tak druhou příčku před Iry?
 
90
Darren Randolph podle očekávání nikam nespěchal s výkopem, načež sudímu Skominovi došla trpělivost, a irský gólman se tak stává dalším držitelem žluté karty.
 
89
O chvíli později Draci zahrávali další rohový kop, ovšem ani tentokráte z něj nic nevytěžili. Míč se sice odrazil příhodně pro na hranici šestnáctky číhajícího Guntera, do jeho dělovky ale obětavě padl Shane Duffy.
 
88
Woodburn patičkou přenechal balon pro Ledleyho, na jehož přetažený centr si na zadní tyči naběhl Jonathan Williams, zamířil ale pouze do zad před sebou blokujícího Ciarana Clarka.
 
87
Meyler zbytečně zaváhal a odklidil míč pouze na roh. Centr z kopačky talentovaného Woodburna ale nikoho ze spoluhráčů neoslovil, stejně dopadla také o chvíli později vyslaní nabídka od Aarona Ramseyho.
 
86
Meyler ustál nepříjemný souboj s Ledleym a poté vyslal kupředu rozběhnutého Jamese McCleana. Zatím jediný střelec tohoto utkání dělal vše, co bylo v jeho silách, v souboji rameno na rameno proti Gunterovi ale neuspěl.
 
85
Míč se odrazil příhodně pro Jonathana Williamse, do jeho rány ale včas vložil pravou nohu Duffy. Nápor ze strany Colemanových svěřenců sice pokračoval, vyústil ale pouze v Gunterovu ztrátu a následný nedovolený zákrok.
 
84
Shane Duffy to ve vzdušném souboji s Vokesem přehnal s agresivitou, Wales tak měl k dispozici přímý kop. Toho se opět ujal Aaron Ramsey, místo rozumnějšího centru na některého ze svých kolegů se ale rozhodl pro střelu, která se mu ale vůbec nevydařila.
 
83
Po Woodburnově pasu se Ben Davies rozhodl odcentrovat přesně na kopačky ve vápně bojujícího Jonathana Williamse, tomu ale vůbec nevyšlo zpracování. Irové už na jakékoliv útočení rezignovali, Clark balon pouze odevzdal soupeři.
 
82
Poprvé po svém příchodu na hřiště o sobě dal vědět Ben Woodburn. Domácí mladíček vyslal do šestnáctky jakýsi střílený centr, který byl ještě lehce tečován, Darren Randolph si ale i s touto mírnou nepříjemností zvládl poradit.
 
81
Domácí fanoušci je sice hlasitě ženou vpřed, domácí fotbalisté ale v posledních minutách působí bezradným dojmem. Irskou defenzivu se nyní pokusil individuálně překonat Chris Gunter, povedeným skluzem jej ale zastavil Meyler.
 
79
Jonathan Williams to v souboji s hostujícím kapitánem Meylerem přehnal s agresivitou. Kartu ale nedostal, což se pramálo nelíbilo Ciaranu Clarkovi, který si neodpustil zbytečný slovní doprovod na adresu hlavního sudího, a nakonec to byl on, kdo obdržel žluté varování.
 
78
Střídání v týmu Irsko: ze hřiště odchází Harry Arter, přichází Glenn Whelan.
 
77
Hra se opět přerušuje. Znovu je důvodem zdravotní problém jednoho z irských fotbalistů, tentokráte se jedná o Harryho Artera. Na celou situaci zřejmě trenér O'Neill zareaguje svým prvním střídáním v tomto utkání.
 
76
Jonathan Williams odcentroval na zadní tyč, kde si sice nejvýše ze všech vyskočil Darren Randolph, míč mu ale vypadl z rukavic. Díky pomoci svých obránců ale irský gólman zvládl své zaváhání napravit.
 
75
Ben Woodburn se po narážečce s Daviesem dostal až na hranici pokutového území, tam si ale nepočínal úplně chytře, když volného prostoru využil pouze nahraným pádem v souboji s Ciaranem Clarkem.
 
74
Nejnovější zprávy hovoří o tom, že Srbsko se patnáct minut před koncem utkání s Gruzií konečně dostalo do vedení. Momentálně by tedy celek z Balkánu postupoval z prvního místa, baráž by měli zajištěnou Irové.
 
73
V kombinaci dvou Williamsů nalezl Ashley Jonathana, jenž si okolo McCleana přehodil míč na svou silnější pravačku, načež se po jeho centru v šestnáctce rval Vokes, proti přesile toho ale moc nezmohl.
 
72
Daryl Murphy vedle středového kruhu zasáhl Ramseyho loktem do obličeje, což nemohlo hlavnímu sudímu ujít. Damir Skomina na to konto udělil irskému útočníkovi žlutou kartu.
 
71
Střídání v týmu Wales: ze hřiště odchází Hal Robson-Kanu, přichází Sam Vokes.
 
70
Tak výsledek je nakonec jiný, Jeff Hendrick se vrací zpět na hřiště. Mezitím se Wales propracoval k další možnosti, po Lawrencově sklepnutí ale Aaron Ramsey zamířil nad branku.
 
69
Na trávníku zůstává sedět Jeff Hendrick, kterého nejspíše trápí nějaký svalový problém. Vše nasvědčuje tomu, že záložník anglického Burnley dnešní utkání nedokončí.
 
68
The Boys in Green jsou podle očekávání zalezlí v hluboké defenzivě a odráží jeden útok svého soupeře za druhým. Aaron Ramsey ustál souboj s Arterem, poté zvedl hlavu a poslal balon do prostoru, kam si seběhl Robson-Kanu, tomu ale hlavička nevyšla.
 
67
Velšané se musí tlačit do zakončení, lepší by pro ně ale bylo, kdyby si své šance trpělivě připravili. Přesný opak nyní předvedl Aaron Ramsey, který celou situaci zbytečně uspěchal, jeho zakončení podle toho také vypadalo.
 
66
Tomu říkám návrat na hřiště. Ihned poté, co přiběhl zpoza postranní lajny, se Ben Davies po přihrávce od Ramseyho vydal kupředu a dostal se až ke střele, Duffy ale míč tečoval přesně do náruče zasahujícího gólmana Randolpha.
 
65
Střídání v týmu Wales: ze hřiště odchází Andy King, přichází Ben Woodburn.
 
64
Obránce londýnského Tottenhamu je týmovými zdravotníky odveden za postranní lajnu, Daviesovo ošetření bude ještě nějakou tu chvíli trvat.
 
63
Následovala rozehrávka rohového kopu hostujícího celku. V šestnáctce po jednom z hlavičkových soubojů zůstal ležet Ben Davies, který inkasoval velmi nepříjemný úder loktem do hlavy. Doufejme, že bude vše v pořádku.
 
62
Stephen Ward dlouhatánským pasem přes téměř celé hřiště vyslal kupředu rozběhnutého Jamese McCleana, ten se ale tentokráte Waynea Hennesseyho neohrozil díky dobré defenzivní práci v podání Ashleyho Williamse.
 
61
Ashley Williams prohrál hlavičkový souboj s Murphym, za volným balonem se na to konto vydal Jeff Hendrick, sprinterský souboj s vybíhajícím Hennesseym ale prohrál. Mezitím se na domácí lavičce chystá další střídání.
 
60
Draci se pochopitelně pokoušejí okamžitě zareagovat. Gunter nahrál sbíhajícímu si Jonathanu Williamsovi, jenž se po souboji s Arterem teatrálně poroučel k zemi. Sudí mu na jeho herecké vystoupení zcela správně neskočil.
 
59
Ve skupině D se nám rozhodně rodí zajímavá zápletka. Vzhledem k tomu, že Srbové hrají doma s Gruzií 0:0 by za těchto výsledků z prvního místa postupovali Irové, naopak Velšanům by zbyly oči pro pláč.
 
57
Irsko právě vstřelilo branku!
Tak to je pro domácí fotbalisty obrovský šok! Wales před pár okamžiky neproměnil dvě obrovské šance a nyní jsou to Irové, kdo se dostává do vedení. Po Hennesseyho výhozu se zbytečné chyby v rozehrávce dopustil Ashley Williams, kterého obral Hendrick. Ten si poté navedl míč navedl do rohu hřiště, odkud skákavým centrem oslovil v šestnáctce zcela zapomenutého Jamese McCleana, s jehož střelou do protipohybu nemohl domácí gólman nic dělat.
 
56
Svěřenci Chrise Colemana nějakou chvíli kombinovali na polovině hřiště, jejich akci se pokusil zrychlit až Ben Davies. Jeho přihrávka sice byla velmi dobře načasovaná, avšak nabíhajícímu Ramseymu balon přistál pouze na patách.
 
55
Harry Arter byl kousek za šestnáctkou na hranici fotbalových pravidel a regulí atakován Kingem, sudí Skomina ale faul neodpískal a nechal hru plynout. Irská kombinace později skončila díky Hendrickově nepřesnosti, do protiakce se vydává Davies.
 
54
Z následného rohového kopu Draci už nic světoborného vytěžit nedokázali. Rozhodně se ale vydávají správným směrem, naopak Irsko je, vzhledem k nutnosti dnešní výhry, až nepochopitelně pasivní.
 
53
Irové přestáli další kritický moment! Chris Gunter na pravém křídle předal míč volnému Jonathanu Williamsovi, na jehož povedenou nabídku si v šestnáctce naběhl Hal Robson-Kanu, jeho razantní hlavičku ale Randoplh výtečně vyrazil.
 
52
Vedoucí gól tohoto utkání nebyl ale vůbec daleko! Aaron Ramsey míč od rohového praporku poslal na bližší kraj malého vápna, kde se k hlavičce prodral James Chester, jeho zakončení ale rozvlnilo pouze boční síť Randolphovy branky.
 
51
Aaron Ramsey roztáhl hru pro vlevo nehlídaného Ledleyho, který centroval do míst, kam si sbíhali Lawrence a Robson-Kanu, ovšem ani jeden z nich se k hlavičce nedostal. Šanci na reparát budou mít domácí za pár okamžiků, v jejich podání totiž uvidíme další roh.
 
50
Přes Guntera se až ke střeleckému pokusu propracoval James McClean, jeho rána se ale zastavila pouze na boku blokujícího Chestera. Rychle se rodící protiakci Walesu taktickým faulem přibrzdil Harry Arter, kartu ale neinkasoval.
 
49
Veliké chyby se v rozehrávce dopustil Stephen Ward, jenž v nebezpečné vzdálenosti od irské svatyně doslova daroval míč Kingovi. Ten ale celou situaci vyřešil mizerně, když přihrával pro Ramseyho, který nemohl hrát kvůli ofsajdu.
 
48
Williams s Chesterem si nyní úplně neporozuměli a těžit z toho mohl Jeff Hendrick, ideální moment pro střelbu ale prováhal, čehož využil vracející se Ledley. Ani protiakce Velšanů úspěch nepřinesla, ofenzivním faulem se prezentoval Robson-Kanu.
 
47
Pokud chtějí pomýšlet alespoň na účast v baráži o světový šampionát, musí fotbalisté Irska ve druhé půli hru daleko více otevřít, úspěch jim dnes totiž zaručí pouze vítězství. Po Bradyho centru se k hlavičce dostal Murphy, Williams ale jeho pokus tečoval přesně do Hennesseyho náruče.
 
46
Pokud nepočítáme vynucené střídání zraněného Allena, tak oba celky do druhého poločasu vstupují bez změny v sestavě. Rozehrávky se ujali fotbalisté Walesu, kteří byli v úvodní pětačtyřicetiminutovce aktivnější, svou územní převahu ale nedokázali zužitkovat. Čeká nás ve zbytku utkání stejný obraz hry?
 
46
Začal druhý poločas.
 
První poločas je za námi, v Cardiffu jsme zatím branku neviděli. Žádné nadmíru atraktivní utkání se nehraje, spíše jsme svědky tvrdé bitvy, ve které ani jeden z týmů svému soupeři nedá nic zadarmo. Aktivněji se prezentovali Velšané, které už v osmé minutě mohl poslat Ramsey, jeho dalekonosný projektil ale Randplh stačil vytěsnit nad břevno. Irsko trpělivě bránilo a čekalo na svou příležitost, která přišla zhruba po půlhodině hry, přízemní pokus obránce Duffyho ale skončil těsně vedle vzdálenější tyče Hennesseyho svatyně.
 
45+3
První poločas skončil.
 
45+2
Z ochozů stadionu v Cardiffu se vzhledem k tomu, že balon se v závěru poločasu zdržoval na kopačkách hostí, začal ozývat pískot. Po pasu od Artera si balon na levačku přehodil Robbie Brady, zamířil ale přesně do míst, kde číhal Hennessey.
 
45+1
Z důvodu ošetřování střídajícího Allena se hlavní sudí rozhodl nad rámec prvního poločasu nastavit dvě minuty.
 
45
Ashley Williams si ve vzdušném souboji s Murphym pomohl rukama, což nemohlo zraku opodál stojícího sudího Skominy ujít. Irsko tak mělo k dispozici přímý kop, Bradyho centr ale pro sebe získal vybíhající Wayne Hennessey.
 
44
Poprvé po svém příchodu na hrací plochu se míče dotkl Jonathan Williams, jenž zdařile přenesl hru pro vlevo volného Bena Daviese. Ten ale neměl dále s kým kombinovat, proto se rozhodl akci obrátit směrem vzad.
 
43
Tohle může domácí hráče určitě mrzet. Po zisku kulatého nesmyslu se totiž do zajímavě vyhlížející protiakce vydal Ben Davies, v její konečné fázi si jej ale příliš předkopl a zpět získal jen za cenu nedovoleného zákroku vůči Meylerovi.
 
42
Po několikaminutové odmlce o sobě směrem do útoku dali vědět i Irové. Spíše se ale jednalo o náznak nějaké akce, hosté totiž dlouho kombinoval v Hennesseyho bezprostřední blízkosti, jejich snažení ale utnul nepřesný centr Robbieho Bradyho.
 
40
Velšané se daleko častěji drží u balonu, statistický ukazatel hovoří až o sedmdesáti procentech, zatím ale domácí tuto převahu nedokáží využít. Jejich další útočné snažení po pravé straně táhne Chris Gunter.
 
39
Tentokráte se k rohovému kopu postavil Aaron Ramsey. Většina zúčastněných jeho centr přeběhla, Clark balon ale nešťastně tečoval přesně do míst, kde číhal zapomenutý Ben Davies, tomu ale střela z první nesedla.
 
38
Domácí musí ztráta záložníka Allena jistě mrzet, tak se nechme překvapit, jak se s ní ve zbytku tohoto utkání vyrovnají. V posledních minutách jsou to ale právě oni, kdo působí aktivnějším dojmem. Na Williamsův nákop si naběhl Andy King, Duffy mu ale stačil míč ukopnout na roh.
 
37
Střídání v týmu Wales: ze hřiště odchází Joe Allen, přichází Jonathan Williams.
 
36
Do konce prvního poločasu zbývá jen deset minut, navíc se určitě dočkáme nějakého drobného nastavení. Skóre je zatím bezbrankové, na obou stranách jsme viděli po jedné vážnější příležitosti. Dokáže se někdo před odchodem do šaten ještě prosadit?
 
35
Draci se i v deseti ledech vydali na zteč. Po narážečce s Aaronem Ramseym si balon na hranici šestnáctky chystal Hal Robson-Kanu, nakonec si ale dovolil jednu zbytečnou kličku navíc, což byla voda na mlýn pro Duffyho.
 
34
Joe Allen ale po tomto střetu pochopitelně zůstává velmi otřesený. Po krátkém ošetření na hrací ploše je domácími zdravotníky odveden za postranní čáru a gesto je jasné – Wales bude muset sáhnout k vynucenému střídání.
 
33
Velmi nepříjemný úder nyní inkasoval Joe Allen, který se po odehrání míče ocitl mezi McCleanem a Meylerem. Domácí se dožadovali udělení žluté karty pro kapitána Irů, sudí ale celou situaci posoudil správně, jednalo se spíše o nešťastný zákrok.
 
32
Posilnění předchozí velkou příležitostí se hosté opět vydali směrem vpřed.Christie se díky šikovnému naznačení zbavil napadajícího Daviese, na jeho centr si ve vápně nabíhal Murphy, byl ale tvrdě odstaven nekompromisním Williamsem.
 
31
Chris Gunter na polovině hřiště zbytečně fauloval nic netušícího Warda, Irsko tak mělo k dispozici přímý kop. Po jeho rozehrávce se v šestnáctce domácích rozpoutala pořádná mela, ke střele se na to konto dostal stoper Duffy, kterému k otevření gólového účtu scházely decimetry.
 
30
Po krátké odmlce byl na obranné polovině Irů opět k vidění Hal Robson-Kanu. Tentokráte se útočník West Bromu povedeně zbavil napadajícího Artera, načež si hodlal míč narazit s Lawrencem, ten ale jeho záměr úplně nepochopil.
 
29
Hal Robson-Kanu byl ve středu hřiště přetlačen a obrán důrazným Wardem, před kterým se otevřelo moře volného prostoru. Irský zadák s ním ale nenaložil ideálně, když se zmohl pouze na přihrávku k v ofsajdu čekajícímu Murphymu.
 
28
Christie si u postranní lajny opět počkal na Lawrence. Tady sudí klidně mohl udělit druhou žlutou kartu v tomto utkání, místo toho ale situaci vyřešil formou domluvy. Přímý kop se Walesu vůbec nevydařil, Ramsey totiž odcentroval pouze do Randolphovy náruče.
 
27
Po Gunterově zbytečné ztrátě se balonu na polovině hřiště ujal Harry Arter. Na jeho průnikovou nahrávku si naběhl Jeff Hendrick, jenž z rohu hrací plochy vyslal skákavou nabídku pro doposud neviditelného Murphyho, tomu ale zakončení znemožnil Chester.
 
26
Konečně jsme se dočkali dalšího střeleckého pokusu. Opět jej vyslali aktivnější hráči domácího celku, konkrétně to byl Tom Lawrence, jehož skákavý pokus zpoza šestnáctky sice vypadal nepříjemně, Randolph si s ním ale dokázal poradit.
 
25
Máme za sebou úvodních pětadvacet minut tohoto mače, který se zatím odehrává podle předpokladů. Žádnou nadmíru atraktivní podívanou nesledujeme, spíše se jedná o bitvu o každý metr travnaté plochy. Vzhledem k důležitosti utkání se tomu ale nemůžeme divit.
 
23
Dlouhý aut do pokutového území domácího týmu vyslal Cyrus Christie. Na jeho nabídku si seběhli i stopteři Irska, ke střele se ale nakonec dostal Jeff Hendrick, který ale trefil pouze před sebou blokujícího obránce Williamse.
 
22
Nakonec měli Draci k dispozici dva rohové kopy v řadě. Obou se ujal Aaron Ramsey, ovšem ani v jednom případě nemusela obrana The Green Army výrazněji zasahovat.
 
21
Jenže Irům se nepodařilo míč uklidit do bezpečné vzdálenosti od vlastní svatyně a málem přišel trest. Po nepřehledné situaci kulatý nesmysl vyplaval u kopaček Joa Allena, po jehož tečovaném pokusu uvidíme další roh.
 
20
Ani Colemanova družina se standardní situací nenaložila úplně ideálně. Nadýchaný centr z kopačky středopolaře Ledleyho se místo do klubka hráčů snesl k zadní tyči, kde jej pro sebe v klidu ukořistil připravený Randolph.
 
19
Na druhé straně se kupředu vydal rychlonohý Tom Lawrence, kterého v souboji u postranní lajny povalil Christie. Následovat tak bude přímý kop v podání The Dragons.
 
18
Ani se svým premiérovým kopem od rohového praporku hosté nenaložili špatně. Přízemní centr od Robbieho Bradyho proskákal až k nehlídanému Hendrickovi, jenž vypálil z první, rána mu ale nesedla podle vlastních představ.
 
17
Následovala rozehrávka přímého kopu, kterého se podle očekávání ujal tradiční exekutor Brady. Z jeho nákopu ještě nic velkého nevzešlo, nedlouho nato ale míč do šestnáctky vyslal Hendrick, o jeho uklizení na roh se v poslední okamžik postaral Williams.
 
16
Joe Allen přiběhl do souboje s Davidem Maylerem o chvíli později a svého oponenta velice nevybíravě nakopl. Tady neměl sudí Skomina na vybranou, žlutá karta je udělena zcela oprávněně.
 
15
Joe Ledley se rozhodl pro třetí variantu rozehrávky rohového kopu, když od praporku zkusil balon zakroutit do branky a překvapit tak Darrena Randolpha. Ten se ale zaskočit nenechal a letící míč ve vzduchu uzmul pro sebe.
 
14
Irové zatím poctivě brání v těžko prostupném bloku, se kterým si hráči Walesu nevědí rady. Snaha a aktivita jim ale upřít nejde, vidět je především Chris Gunter, jenž nyní zatlačil na Duffyho, díky jehož zaváhání uvidíme už třetí roh domácího celku.
 
13
Po Gunterově dlouhém autovém vhazování se Artera povedeně zbavil Joe Allen. Na to konto se drobný středopolař prodral až na hranici šestnáctky, kde si už už míč chystal míč na střelu, doslova v posledním okamžiku ale stačil zasáhnout Hendrick.
 
12
Tom Lawrence obdržel přihrávku od Williamse, poté se rozhlédl okolo sebe a zvětřil vpravo nehlídaného Guntera. Na jeho přízemní nabídku si nabíhal Robson-Kanu, k zakončení se ale díky výborné práci bránícího Clarka neprobojoval.
 
11
Hostům se poprvé v dosavadním průběhu zápasu podařilo na delší dobu usadit na obranné polovině soupeře. Jejich snaha ale přišla vniveč v moment, kdy kapitán Meyler nechal míč za sebou a zpět jej získal jen za cenu faulu na Ramseyho.
 
10
Až příliš volného prostoru od domácí obrany dostal Cyrus Christie. Ten se propracoval až na dostřel Hennesseyho svatyně, ještě ale nahrával lépe postavenému McCleanovi. Jeho centr hledal ve vápně bojujícího Murphyho, míči ale bylo dodáno až příliš razance.
 
9
Následovala rozehrávka dalšího kopu od rohového praporku v podání Colemanovy družiny. Tentokráte Joe Ledley poslal svůj centr k zadní tyči, kde se jej zpět do malého vápna pokoušel vrátit Williams, plánu mu ale překazil Clark.
 
8
Po střetu Allena s Meylerem přestala většina přítomných hrát, sudí Skomina ale faul neodpískal. Toho bleskově využil pozorný Aaron Ramsey, jenž si posunul míč na svou silnější pravačku a vypálil, jeho pumelici ale Randoplh stačil vytěsnit nad břevno.
 
7
Po povedené kolmice od Bena Daviese se až do pozice pro centr propracoval Tom Lawrence, s včasným blokem ale přispěchal obránce Christie. Protiakce v podání The Boys in Green se ale nekonala, lehké ztráty se totiž dopustil Hendrick.
 
6
Zatím je na hřišti jen jedno mužstvo, Irové působí možná až příliš pasivním dojmem. Nyní se ale zničehonic mohli vrhnout do nadějného brejku, když kousek za polovinou míč ztratil Ramsey, záložník Arsenalu ale dokázal své zaváhání včas napravit.
 
5
Robbie Brady to ve snaze obrat o míč Daviese přehnal s agresivitou a svého soka odzbrojil jen díky jasnému faulu. Velšané tedy rozehrávali přímý kop z hloubi obranné poloviny, jejich další útočné snažení táhne Joe Allen.
 
4
A nutno poznamenat, že s touto standardní situací domácí nenaložili vůbec špatně. Na kroucený centr veterána Ledleyho si těsně před hranicí malého vápna naběhl Hal Robson-Kanu, hlavou ale zakončil mimo prostor mezi třemi tyčemi.
 
3
Hal Robson-Kanu se pokoušel obejít okolo Christieho, jenž jej od balonu odstavil zákrokem na hranici fotbalových pravidel, možná i lehce za ní. Chvíli na to se fotbalisté Walesu vydali znovu vpřed, Gunter pro ně vybojoval první rohový kop.
 
2
První dlouhý nákop v podání Irů nebyl úspěšný, vystihl jej totiž pozorný Chris Gunter. Jeho nabídka o pár okamžiků později doputovala až na kopačky Aarona Ramseyho, tomu ale nevyšel první kontakt s balonem.
 
1
Zkušený arbitr Damir Skomina právě foukl do píšťalky, dnešní očekávané a atraktivní derby mezi reprezentacemi Walesu a Irska tak může odstartovat – pojďme na to! Rozehrávky se ujali hosté, kteří nastupují v bílých dresech, naopak svěřenci Chrise Colemana budou hrát v červeném.
 
1
Utkání právě začalo.
 
Cardiff City Stadium se nyní linou tóny státních hymen obou mužstev, poté už budeme moci začít.
 
Ještě jednou Vás všechny vítám u sledování našeho online přenosu! V Cardiffu je vše připraveno, Damir Skomina, hlavní sudí, který bude mít dnešní utkání na starost, právě shromažďuje jeho aktéry v útrobách stadionu a za pár okamžiků je přivede před zaplněné tribuny. Jde opravdu o hodně, tak doufejme, že nás čeká parádní bitva plná emocí a krásných fotbalových momentů.
 
Úvodní sestavy:

Wales: Hennessey – Gunter, A. Williams (C), Chester, Davies – A. King, Allen, Ledley – Ramsey, Lawrence – Robson-Kanu.
Náhradníci: Maxwell, D. Ward – Taylor, Bradshaw, Brooks, D. Edwards, Ampadu, Vokes, Lockyer, Jonathan Williams, Woodburn, Hedges.

Irsko: Randolph – C. Christie, Duffy, Clark, S. Ward – Meyler (C), Arter – McClean, Hendrick, Brady – Murphy.
Náhradníci: C. Doyle, Elliot – O'Shea, Keogh, Whelan, McGeady, Hogan, O'Dowda, Hoolahan, Hourihane, Maguire, K. Long.

Rozhodčí: Damir Skomina – Jure Praprotnik, Robert Vukan (všichni Slovinsko).
 
Poslední vzájemné utkání

24.3. 2017 – Irsko:Wales 0:0

Irsko: Randolph – Coleman (C) (72. Christie), Keogh, O'Shea, S. Ward – Meyler (79. McGeady), Whelan – Hendrick, Walters, McClean – Long

Wales: Hennessey – Chester, A. Williams (C), Davies – Gunter, Allen, Ramsey, Ledley (72. Richards), Taylor – Bale, Robson-Kanu (46. Vokes)
 
Irsko

Pro Iry, na rozdíl od jejich dnešního soupeře, vede na mistrovství světa pouze jedna cesta. V Cardiffu musí svěřenci trenéra O'Neilla, který dříve v tomto týdnu prodloužil smlouvu až do roku 2020, bezpodmínečně zvítězit. V případě výhry a zaváhání Srbů mohou zelení pomýšlet na přímý postup, ale očekává se, že lídr skupiny na domácím hřišti proti Gruzii nezaváhá. Spíše to tedy vypadá, že parta okolo kapitána Meylera, které doposud jedinou porážku uštědřilo Srbsko, dnes zabojuje o účast v baráži, v tabulce ji momentálně se ziskem šestnácti bodů nalezneme na třetí pozici.

Vstup do kvalifikace měli fotbalisté The Green Army solidní, poslední dobou se jim ale nedařilo podle představ. Z posledních pěti mačů totiž v roli vítěze odcházeli pouze jednou. Domácí remízové výsledky s Walesem a Rakouskem se určitě daly považovat za ztráty, ovšem poté, co si Irsko pouze bod odvezlo také z půdy Gruzie, už se dalo hovořit o veliké komplikaci. Chuť si svěřenci Martina O'Neilla spravili v pátek, když na stadionu v Dublinu poměrem 2:0 přemohli Moldavsko, dvěma přesnými zásahy se prezentoval Daryl Murphy. Poslední dvě vzájemná utkání The Boys in Green a velšských Draků branku nenabídla, tak doufejme, že tentokráte nás čeká pořádní bitva, v níž o góly nebude nouze.
 
Wales

Semifinalisté loňského evropského šampionátu mají postup na mistrovství světa ve svých rukou. Po devíti odehraných utkáních se Wales drží na druhém místě, vedoucí Srbsko, které dnes vyzve Gruzii, je mu vzdáleno na jeden jediný bod, do postupové tajenky však může promluvit i třetí Irsko. Zajímavostí určitě je, že Draci, kteří v případě vítězství a zaváhání lídra tabulky mohou pomýšlet na přímý postup, v dosavadním průběhu skupiny D ani jednou neprohráli, hned v pěti zápasech se ale museli spokojit pouze s remízou. Vstup do kvalifikace jim úplně nevyšel, momentálně se ale svěřenci Chrise Colemana vezou na třízápasové vítězné vlně.

Ve všech třech duelech se jim navíc podařilo udržet čisté konto. Během minulé reprezentační přestávky Wales zvládl těžké domácí utkání s nevyzpytatelným Rakouskem, které rozhodla jediná trefa mladíčka Woodburna. Tři dny nato The Dragons vydřeli tři body na půdě houževnatého Moldavska, když obě branky vstřelili až v závěrečné desetiminutovce. V pátek se jim tím nejtěsnějším rozdílem podařilo uspět také v Gruzii, kde, stejně jako dnes proti Irům, scházel zraněný Gareth Bale, kterého trápí problémy s lýtkovým svalem. Zajistí si Colemanova družina postup i bez své největší hvězdy?
 
Příjemný pondělní večer přeji všem fanynkám a fanouškům kvalitní kopané! Evropská část kvalifikace na nadcházející světový šampionát se nachýlila ke svému konci, před námi už jsou jen poslední dva hrací dny. V tomto online přenosu se zaměříme na velmi atraktivní a jiskřivý souboj mezi Walesem a Irskem. Situace je naprosto jednoduchá, vítěz tohoto mače buď přímo postoupí na mistrovství světa, nebo o něj alespoň zabojuje v baráži, naděje poraženého se naopak rozplynou. Máme se na co těšit, úvodní výkop je naplánován na 20:45.
 
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.