koniec udalosti GP de Montreál 2017
Víťaz: Diego Ulissi (UAE Emirates)
Komentuje: Dávid Švec, Miroslav Kováčik
 
CIEĽ
Víťazom dnešných pretekov sa stáva DIEGO ULLISI. Bohužiaľ, skupina hlavných favoritov to nestihla a nechala bojovať o víťazstvo šesticu pretekárov, ktorí sa dostali do úniku v predposlednom kole. V závere najskôr začal Tony Gallopin, následne nastúpil Jan Bakelants, ale napokon sa môže radovať taliansky pretekár vo farbách UAE Emirates.
 
10 km
Posledných desať kilometrov zostáva do konca pretekov GP de Montreál 2017. Cyklisti poslednýkrát prekonali aj stúpanie Cote Camillien-Houde, ktoré má sklon 8%. Náskok vedúcej skupiny je už 30 sekúnd. V pelotóne sú pekne za sebou zoradení Michael Matthews, Greg van Avermaet a Peter Sagan.
 
31 km
Vpredu sa nám vytvorila desaťčlenná skupina pretekárov, ktorá si vytvorila náskok približne 25 sekúnd. Do úniku sa dostali napríklad Roman Kreuziger, Gianluca Brambilla, Lukas Pöstlberger, Dylan Teuns či Mathias Frank.
 
60 km
Do konca pretekov zostáva ešte päť kôl. To posledné prešiel momentálny líder Ian Boswell z tímu Sky za presných 18 minút. Natnael Berhane sa však na neho dotiahol, a tak máme na čele dvojicu pretekárov s minútovým náskokom.
 
86 km
Kanadskí pretekári Matteo Dal-Cin a Benjamin Perry sa športovo chytili za plecia a zvesili nohy. Dnes ich únik nebol úspešný, o čo sa postaral najmä americký tím Cannondale – Dpapac. Ten momentálne ťahá štartové pole a akoby sa ho snažil trošku roztrhať.
 
113
Pelotón však okamžite reaguje a Peter je znovu jeho súčasťou, bolo to však rázne vyzvanie majstra sveta na dostihnutie vedúcej miniskupinky.
 
114
Čo je ale pre nás dôležitá informácia, náš Peter Sagan sa zrejme rozhodol naháňať dvojicu na čele pretekov a začína sa vzďaľovať pelotónu.
 
47
Rozdiel medzi dvomi skupina pelotónu je približne 30 sekúnd. Pre nás je zaujímavá najmä informácia, že Peter Sagan je v druhej časti pelotónu.
 
1
Naši cyklisti Peter Sagan s bratom Jurajom sú v pelotóne, ich strata na vedúce duo je stále na úrovni 250 sekúnd.