koniec udalosti GP de Québec 2017
Víťaz: Peter Sagan (Bora-Hansgrohe)
Komentuje: Miroslav Kováčik
 
CIEĽ
Sledovali sme skutočne napínavý záverečný kilometer. Najskôr nastúpil Rigoberto Uran a následne to skúsil aj Petr Vakoč. Bolo to však až príliš skoro, čo využil slovenský cyklista PETER SAGAN. Ten zaútočil možno 150 metrov pred cieľom a suverénnym spôsobom dokázal obhájiť triumf na GP de Québec. Za ním skončil Greg van Avermaet a na stupňoch víťazov bude aj Michael Matthews z tímu Sunweb.
 
16 km
Ešte pred začiatkom záverečného okruhu začíname prakticky odznova. Baptiste Planckaert je posledným pretekárom z úniku, ktorý bol dostihnutý pred cieľovou páskou. Na čele pelotónu aktuálne vidíme dvojicu dresov tímu Bora-Hansgrohe.
 
65 km
Skutočne sa nám vytvorila vedúca trojčlenná skupina. Pier-André Coté nestačil tempu svojich kolegov a teraz zrejme bude čakať na to, pokiaľ ho pohltí pelotón. Mladý Kanaďan napriek tomu predviedol sympatický výkon a bolo ho vidno.
 
115 km
Náskok vedúcej skupiny je momentálne na úrovni 8:10 minúty. Po dlhšom čase si môžeme pripomenúť zloženie úniku, ktorý sa vytvoril na začiatku pretekov. Vpredu sú Tyler Williams (Israel Cycling Academy), Pier-André Coté (Kanada), Tosh Van der Sande (Lotto Soudal) a Baptiste Planckaert (Kaťuša – Alpecin).