koniec udalosti 5. etapa: Sittard-Geleen - Sittard-Geleen
Lars Boom (LottoNL-Jumbo)
Komentuje: Michal Bakoš
 
Sledovali sme veľmi atraktívny priebeh klasikárskej etapy, Peter Sagan predviedol ďalší skvelý výkon, v etape obsadil druhé miesto a v celkovom poradí sa posunul na druhú priečku za dnešného víťaza Larsa Booma. Preteky BinckBank Tour zajtra pokračujú svojou predposlednou etapou, opäť sa očakáva veľmi atraktívny priebeh, tak si nenechajte ujsť náš priamy prenos. Pre dnešok vám ďakujeme za pozornosť a prajeme ešte príjemný zvyšok piatkového večera.
 
Peter Sagan finišoval druhý so stratou troch sekúnd na Larsa Booma. V celkovom hodnotení sa na prvé miesto dostal práve Lars Boom, Peter Sagan je druhý s odstupom dvoch sekúnd.
 
5. etapa BinckBank Tour sa skončila.
 
Cieľ
Lars Boom to v závere vymyslel veľmi lišiacky, nastúpil v momente, keď Peter Sagan zachytil útok Vanmarckeho. Holandský cyklista si vypracoval náskok a na poslednom kilometri už pred seba nikoho nepustil.
 
Cieľ
Peter Sagan si došpurtoval po druhé miesto pred Gregom Van Avermaetom.
 
Cieľ
Víťazom piatej etapy BinckBank Tour sa stáva Lars Boom!
 
1 km
Peter Sagan chytil nástup Sepa Vanmarckeho, no teraz musí čeliť ataku Larsa Booma.
 
2 km
Vedúca skupina je opäť pokope a figuruje v nej aj André Greipel, ktorý sa na čelo dotiahol spoločne s Van Avermaetom a Gilbertom.
 
3 km
Petr Vakoč dnes predvádza skvelý výkon, český cyklista po celodennom úniku udržal kontakt s vedúcou skupinou a teraz sa mu podarilo zalepiť stratu na Bakelantsa a Suyvena.
 
4 km
Po Saganovi atakujú Jan Bakelants a Jasper Stuyven, ktorí si na rovine vypracovali náskok šiestich sekúnd.
 
5 km
Peter Sagan nie je spokojný s tempom vedúcej skupiny, preto si už dvakrát skúsil nastúpiť, súperi ho však nikam nepustili.
 
6 km
Peter Sagan atakuje šesť kilometrov pred cieľom, zatiaľ čo si do vedúcej skupiny doskočili Van Avermaet i Gilbert.
 
6 km
Vedúca skupina, ktorá má momentálne dvanásť alebo trinásť členov, sa pravdepodobne rozrastie o ďalších štyroch pretekárov.
 
7 km
Vo vedúcej skupine má Quick-Step Floors zastúpenie len zásluhou Petra Vakoča, ktorý v nej ostal z pôvodného úniku. Absentujú v nej favoriti Philippe Gilbert, Niki Terpstra, z ostatných lídrov aj Greg Van Avermaet.
 
8 km
Stefan Küng na čele etapy chýba, Peter Sagan tak útočí na prvé miesto v celkovom poradí!
 
10 km
Na špicu čelnej skupiny si vyšiel Peter Sagan a zvýšil tempo vedúcej partie.
 
11 km
Na čele etapy sa momentálne zoradila zhruba pätnásťčlenná skupina, z ktorej by mal vzísť víťaz dnešnej etapy. Je v nej veľa favoritov vrátane Petra Sagana.
 
12 km
Táto novovzniknutá päťčlenná skupina má pred pelotónom minimálny náskok. Hlavná skupina sa na kopci Weg Langs Stammen rozdelia na viacero skupiniek.
 
13 km
Trojica pretekárov okolo Tima Wellensa dostihla posledných dvoch borcov z pôvodného úniku Vakoča a Hepburna.
 
14 km
Pelotón vedie Bora-hansgrohe, pre Petra Sagana teraz pracuje skúsený Nemec Marcus Burghardt.