koniec udalosti 2. etapa Voorburg - Voorburg
Stefan Küng (BMC)
Komentuje: Tomáš Lengyel
 
Priebežné poradie BinckBank Tour:
1. Stefan Küng 4:01:07 hod.
2. Maciej Bodnar (BOH) + 4 s
3. Tom Dumoulin (SUN) + 5 s.
4. Søren Kragh Andersen (SUN) + 8 s
5. Lars Boom (TLJ) + 10 s
6. Yves Lampaert (QST) + 12 s
7. Matthias Brändle (TFS) + 14 s
8. Peter Sagan (BOH) + 15 s
9. Miles Scotson (BMC) + 15 s
10. Jos van Emden (TLJ) + 17 s
 
Konečné poradie 2. etapy:
1. Stefan Küng 10:58 min.
2. Maciej Bodnar (BOH) + 4 s
3. Tom Dumoulin (SUN) + 5 s.
4. Søren Kragh Andersen (SUN) + 8 s
5. Lars Boom (TLJ) + 10 s
6. Yves Lampaert (QST) + 12 s
7. Matthias Brändle (TFS) + 14 s
8. Miles Scotson (BMC) + 15 s
9. Tim Wellens (LTS) + 17 s
10. Jos van Emden (TLJ) + 17 s
......
17. Peter Sagan (BOH) + 25 s
 
Víťazom druhej etapy BinckBank Tour 2017 sa stal Švajčiar Stefan Küng, ktorý prešiel traťou za 10 minút a 58 minút. Okrem etapového prvenstva si vyslúžil aj posun do čela celkovej klasifikácie. Medzi najlepšími boli podľa očakávania časovkárski špecialisti, ale Peter Sagan odviedol výbornú prácu. Sedemnásta priečka v daždivých podmienkach je dobrou východiskovou pozíciou do ďalších etáp.
 
cieľ
Všetci cyklisti dorazili do cieľa. Ako posledný Peter Sagan. Slovenský cyklista finišoval na 17. mieste so stratou 25 sekúnd. V celkovom poradí klesne a na prvú pozíciu sa zaradí víťaz dnešnej etapy Stefan Küng.
 
cieľ
Najlepší cyklisti z celkového poradia zatiaľ neútočia na popredné pozície v dnešnej etape. Približne o päť minút bude v cieli aj Peter Sagan.
 
štart
Peter Sagan vyrazil do daždivého počasia, ale podmienky sú o niečo lepšie ako pár minút dozadu. Na trati sa nachádza niekoľko úsekov s kockami a ostré zákruty.
 
štart
Odštartovali všetci cyklisti vrátane Petra Sagana. Slovenský líder celkového poradia sa bude snažiť minimalizovať svoju stratu na Stefana Künga.
 
cieľ
Dnešná etapa má netradičný priebeh, pretože všetko podstatné sa udialo na začiatku, keď štartovala väčšina popredných časovkárov. Za posledné dve hodiny však neprišlo k žiadnej výraznejšej zmene v čele.
 
cieľ
André Greipel zvolil dnes jazdu na istotu. Nemecký šprintér zvládol trať za dvanásť minút a zaradil sa do druhej stovky.
 
cieľ
Jasha Sütterlin potvrdil svoje časovkárske kvality. Talentovaný Nemec finišoval na šestnástej priečke, čo je v súčasnej situácii výborný výkon.
 
štart
Dážď je stále hustý a podmienky by sa už nemali výrazne meniť. Stefan Küng preto môže pokojne čakať na príjazd zvyšných pretekárov a čoskoro si oficiálne pripíše etapové prvenstvo.
 
štart
Na štart čaká už len posledných desať pretekárov, ktorí sa vydajú na trať v dvojminútových intervaloch. Ako posledný bude pripravený Peter Sagan.
 
cieľ
Treba pripomenúť, že na pretekoch BinckBank Tour sa nachádza okrem Petra Sagana aj Michael Kolář. Slovenský cyklista štartoval v úvode etapy, dosiahol čas 12:10 a momentálne figuruje v druhej stovke.
 
cieľ
Elitná desiatka dnešnej etapy je už veľmi dlho bez jedinej zmeny. Na prienik medzi týchto pretekárov je potrebný čas na úrovni 11:15. Vedúci Stefan Küng zvládol trať za 10:58.
 
cieľ
Marcel Kittel je už v cieli. Nemec nemohol atakovať pozície v popredí. Finišoval až vo štvrtej desiatke.
 
štart
V priestore štartu zostáva posledných tridsať cyklistov. Peter Sagan sa vydá na trať až o štyridsať minút.
 
cieľ
Dážď je hustejší a hustejší. Na trati sa tvoria veľké kaluže vody, ktoré spomaľujú jednotlivých cyklistov.
 
cieľ
Stefan Küng už takmer dve hodiny sedí v cieli a sleduje svojich konkurentov. Švajčiar stále vedie priebežné poradie a pravdepodobne dnes oslávi etapový triumf.
 
štart
Marcel Kittel sa vydal na trať. Nemecký cyklista je hlavne šprintérom, ale aj v časovke ukázal viacero kvalitných výsledkov, takže sa môže zaradiť medzi najlepších.
 
cieľ
Alexander Edmondson sa dokázal pretlačiť do druhej desiatky na osemnáste miesto. Každý čas pod 11:30 je v tejto situácii výborný.
 
štart
Podmienky sa neustále zhoršujú. Hustý dážď, klzký povrch, úseky s kockami a úzke uličky komplikujú cyklistom život.
 
cieľ
Takmer totožný čas dosiahol aj Ryan Mullen, ktorý sa zaradil na šestnástu pozíciu. O dve sekundy predstihol Gilberta.
 
cieľ
Kvalitnú prácu odviedol aj Belgičan Philippe Gilbert. Finišoval na sedemnástej priečke a zachoval si dobrú pozíciu v boji o celkové prvenstvo na BinckBank Tour.
 
štart
Do štartu Petra Sagana zostáva ešte hodina. Slovenský cyklista určite dúfa, že počasie sa aspoň trochu umúdri.
 
cieľ
Vzhľadom na hustý dážď zajazdil výborný čas Holanďan Timo Roosen, ktorý zvládol trať za 11:17 a je na dvanástom mieste.
 
cieľ
Stefan Küng už dlho sedí v kresle pre lídra dnešnej etapy. Švajčiar sa zjavne nudí, pretože momentálne číta knihu.
 
štart
Na trať sa vydal Belgičan Philippe Gilbert. Niekdajší majster sveta sa bude musieť vysporiadať s náročnými podmienkami.
 
štart
V priestore cieľa je pripravených ešte šesťdesiat cyklistov. Čoskoro vstúpime do záverečnej tretiny dnešnej etapy.
 
cieľ
Poradie v prvej desiatke sa už dlho nezmenilo. Je to spôsobené hustým dažďom, ale aj tým, že na trati nie sú momentálne elitní časovkári.
 
cieľ
Najlepší časovkári štartovali v úvode a mali výhodu, pretože vtedy nebol dážď taký intenzívny. Teraz prší hustejšie a v technických pasážach je to problém.
 
cieľ
Stefan Küng môže dnes poskočiť do čela celkovej klasifikácie. Po včerajšej etape strácal na lídra Petra Sagana iba desať sekúnd. Uvidíme, ako sa bude dariť slovenskému cyklistovi.
 
štart
Časté pády vo Voorburgu nie sú náhodou. Počasie dnes pretekárom nepraje, pretože husto prší. Navyše trať je technická.
 
cieľ
Tony Martin prešiel cieľom a dnešný výkon bude pre neho sklamaním. Nemecký časovkár strávil na trati 11 minút a 38 sekúnd.
 
štart
Zaujímavá situácia na trati. Nemci Tony Martin a Nils Politt z tímu Kaťuša spadli a určite nebudú atakovať popredné miesta. Všetko sa však zaobišlo bez zranení.
 
cieľ
Na štart Petra Sagana sa ešte načakáme, ale v cieli je už dlhšie iný slovenský cyklista. Michael Kolář v službách Bory absolvoval trať za 12 minút a 10 sekúnd. Momentálne sa nachádza v šiestej desiatke celkového poradia.
 
cieľ
Poradie v najlepšej desiatke bolo opäť zmenené. Na šiestu pozíciu sa zaradil Belgičan Yves Lampaert z tímu Quick-Step Floors, ktorý dosiahol čas 11:10.
 
cieľ
Dánsky cyklista Søren Kragh Andersen predviedol vynikajúcu jazdu. Deväťkilometrovú trať absolvoval v čase 11:06 a zaradil sa na priebežné štvrté miesto.
 
cieľ
Aktuálne poradie po 50 cyklistoch v cieli:
1. Stefan Küng (BMC) 10:58 min.
2. Maciej Bodnar (BOH) + 4 s
3. Tom Dumoulin (SUN) + 5 s
4. Lars Boom (TLJ) + 10 s
5. Matthias Brändle (TFS) + 14 s
 
cieľ
Po dlhšom čase evidujeme zmenu v prvej desiatke. Na jej úplný záver sa zaradil Talian Filippo Ganna z tímu Spojených arabských emirátov, ktorý stráca na Künga presne dvadsať sekúnd.
 
cieľ
Stále márne čakáme na zmeny v elitnej desiatke, ktorú aktuálne uzatvára Dán Pedersen z Treku. Jeho strata na vedúceho Künga je 27 sekúnd.
 
cieľ
Najlepší časovkári štartovali hneď v úvode, takže cyklisti na trati teraz nedokážu atakovať popredné priečky. Prvých päť pozícii zostáva nemenných.
 
cieľ
Stefan Küng naďalej kraľuje priebežnému poradiu a s dosiahnutým časom je veľkým ašpirantom na víťazstvo. Dnešnú trať absolvoval rýchlosťou 49,24 km/h.
 
cieľ
Belgičan Greg van Avermaet mal na trati problémy a dokonca spadol. Nebyť toho, mohol dosiahnuť lepší čas ako 11:26.
 
cieľ
Máme nového lídra. Na prvú priečku sa dostal Švajčiar Stefan Küng, ktorý zaznamenal čas 10:58 a o štyri sekundy prekonal Bodnara.
 
cieľ
Domáca veľká hviezda Tom Dumoulin je už v cieli. Elitný holandský časovkár sa však zaradil na druhé miesto za Macieja Bodnara. Poliaka neprekonal ani Jos van Emden.
 
štart
Na trati máme aj prvého Slováka Michaela Kolářa. Náš cyklista v službách tímu Bora-Hansgrohe uzavrel druhú desiatku štartujúcich.
 
cieľ
V cieli máme Macieja Bodnara, ktorý absolvoval dnešnú trať v čase 11:02. Uvidíme, čo na to povie konkurencie.
 
štart
Stále čakáme na prvého muža v cieli, ale na štarte vidíme ďalších kvalitných časovkárov. Pred malou chvíľou vyšiel na trať Stefan Küng, čoskoro príde na rad napr. Lars Boom.
 
štart
Úvod štartovej listiny je nabitý kvalitnými časovkármi. Po Bodnarovi sa vydal na trať domáci favorit Tom Dumoulin. O dve minúty neskôr ho bude nasledovať ďalší Holanďan Jos van Emden.
 
štart
Hneď druhý muž na štarte môže dnes atakovať najvyššie priečky. Poliak Maciej Bodnar ukázal svoje časovkárske schopnosti aj víťazstvom v etape na Tour de France.
 
štart
Druhá etapa BinckBank Tour 2017 bola odštartovaná. Ako prvý sa vydal na trať deväťkilometrov časovky Belgičan Piet Allegaert.
 
Peter Sagan okomentoval svoj včerajší triumf na tlačovej konferencii slovami: „Moje telo prišlo do cieľa ako druhé, ale bicykel bol prvý.“
 
Pretekári sa už zahrievajú v priestore štartu. Etapa sa rozbehne za necelú štvrťhodinu. Ako dvadsiatky pôjde na trať Michael Kolář, v čase 13:47, Peter Sagan odštartuje ako posledný o 16:33.
 
Vítame vás pri sledovaní on-line prenosu z druhej etapy BinckBank Tour 2017. Krátka časovka na deväť kilometrov bude situovaná vo Voorburgu a môže priniesť posuny v celkovej klasifikácii.

Štart etapy je naplánovaný na 13:28, pričom cyklisti budú nastupovať na trať v minútových rozostupoch. Až členovia elitnej desiatky budú mať medzi sebou dvojminútový rozostup. Časovka vo Voorburgu má rovinatý charakter, ale ponúka množstvo ostrých zákrut. Medzi favoritov sa preto zaradia dobrí tempári s výbornou technikou. V takýchto podmienkach prekvapil viackrát aj Peter Sagan.

Práve dvojnásobný majster sveta bude štartovať dnes ako posledný, pretože v prvej etape z Bredy do Venray ovládol hromadný špurt a vďaka desaťsekundovej bonifikácii sa dostal do čela celkového poradia. Rozdiely medzi jazdcami sú však minimálne a časovka môže zamiešať kartami.

Priebežné poradie po 1. etape:

1. Peter Sagan
2. Laurens De Vreese + 1 s
3. Phil Bauhaus + 4 s
4. Elmar Reinders + 5 s
5. Magnus Cort Nielsen + 6 s
6. Mark McNally + 6 s
7. Dylan Groenewegen + 10 s
8. Boy van Poppel + 10 s
9. Rick Zabel + 10 s
10. Wouter Wipper + 10 s
 
Vítame Vás pri on-line prenose. Udalosť sa začne o 13:29.